Στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά η τριήρης «Ολυμπιάς»

Στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά η τριήρης «Ολυμπιάς»

Το καράβι-σύμβολο κατέπλευσε στον Πειραιά στο πλαίσιο του θεσμού «Ημερών Θάλασσας 2019» - Ποιες μέρες και ώρες θα μπορούν να την επισκεφθούν οι πολίτες

olympias
Την ιστορική τριήρη του Πολεμικού Ναυτικού «Ολυμπιάς», που κατέπλευσε για πέμπτη χρονιά στον Πειραιά, στη Μαρίνα Ζέας, υποδέχθηκε σήμερα ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης. Το «πλοίο-σύμβολο», κατέπλευσε στον Πειραιά, στο πλαίσιο του θεσμού των «Ημερών Θάλασσας 2019», ενώ ο δήμαρχος της πόλης, ξεναγήθηκε από τον κυβερνήτη της τριήρους «Ολυμπιάς», αντιπλοίαρχο Νικόλαο Πολυχρονάκη.

Ο κ. Μώραλης, σε δήλωσή του μιλώντας για την άφιξη της τριήρους, ανέφερε πως σηματοδοτεί την έναρξη του εορτασμού των «Ημερών Θάλασσας», ενώ η παραμονή της στη Μαρίνα Ζέας είναι, όπως είπε, «ένα ξεχωριστό γεγονός, καθώς οι Πειραιώτες, οι επισκέπτες και οι τουρίστες της πόλης μας, έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στο εμβληματικό αυτό πλοίο . Ο Πειραιάς γιορτάζει τις Ημέρες Θάλασσας 2019 και είμαστε περήφανοι που και φέτος, μέσα από τη συνεργασία των συμμετεχόντων φορέων έχουμε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων», ανέφερε ο δήμαρχος Πειραιά.

Σημειώνεται ότι η τριήρης «Ολυμπιάς», είναι ένα λειτουργικό αντίγραφο αθηναϊκής τριήρους του 5ου αιώνα π.Χ.. Κατασκευάστηκε στην Ελλάδα την περίοδο 1985-1987 στο πλαίσιο προγράμματος πειραματικής αρχαιολογίας, με βάση τις έρευνες του ιστορικού J.S. Morrison και του ναυπηγού J.F. Coates, με τη χρηματοδότηση του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Η τριήρης θα είναι επισκέψιμη από το κοινό καθημερινά από 3 έως 7 Μαΐου κατά τις ώρες: 10:00-13:30 & 17:00-20:00.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης