Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Οι διοργανωτές περιμένουν πάνω από 3.000 λεωφορεία

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Οι διοργανωτές περιμένουν πάνω από 3.000 λεωφορεία

Εκπρόσωπος διοργανωτών στον ΘΕΜΑ 104,6: Να μείνουμε και να διατρανώσουμε ειρηνικά ότι δεν συμφωνούμε με την παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία - Η κυβέρνηση κατέθεσε το νομοσχέδιο - Το ψηφίζουν την άλλη εβδομάδα

macedonikonew1
Μεγαλύτερη από το συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου εκτιμούν ότι θα είναι η συγκέντρωση της Κυριακής τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής.

Ενδεικτική των προσδοκιών η εκτίμηση του μέλους της επιτροπής Μιχάλη Πατσίκα στον ΘΕΜΑ 104,6 ότι «περιμένουμε πάνω από 3.000 λεωφορεία από την Βόρεια Ελλάδα. Εκτιμούμε ότι 150.000-200.000 άνθρωποι θα κινηθούν με λεωφορεία».

Σύμφωνα με τον ίδιο εκτός από τον Κρις Σπύρου και τους αγιορείτες μοναχούς στην εξέδρα σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr ως ομιλητές θα είναι ο Γιώργος Τάτσιος, η  τραγουδίστρια Αφροδίτη Μάνου και ο Νίκος Λυγερός.

«Καλούμε όλους τους δημοκράτες πατριώτες να έρθουν από νωρίς στην πλατεία. Θα πρέπει να μείνουμε εκεί και να διατρανώσουμε ειρηνικά ότι δεν συμφωνούμε με την παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία» είπε ο κ. Πατσίκας.

Όπως αποκάλυψε «ζητήσαμε και από τον Μίκη Θεοδωράκη να βρεθεί στην εξέδρα αλλα η κατάσταση της υγείας του και ο καιρός δεν επέτρεψε να είναι παρών».

Μιλώντας τέλος για τους στόχους του συλλαλητηρίου είπε ότι «η προσπάθεια είναι να μην έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή γιατί υπάρχουν οι πρόθυμοι».

Κλείσιμο
Η «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» επικεντρώνει τις προσπάθειές της και στην Αθήνα προκειμένου να υπάρξει δυναμική παρουσία και των κατοίκων της πρωτεύουσας.

Εκτός από τα social media, ανακοινώσεις συνεχίζονται σήμερα και με τον παραδοσιακό τρόπο, με οχήματα που γυρίζουν τις γειτονιές της πόλης, προσκαλώντας από τα μεγάφωνα τους Αθηναίους να ενώσουν τις φωνές τους με τους υπόλοιπους Έλληνες που θα φτάσουν στην πλατεία Συντάγματος, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα στην κυβέρνηση που αυθαίρετα που χαρίζει στα Σκόπια, ονομασία, εθνότητα και γλώσσα.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, το οποίο προγραμματίζεται να ψηφιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης