Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Οι διοργανωτές περιμένουν πάνω από 3.000 λεωφορεία

macedonikonew1

Εκπρόσωπος διοργανωτών στον ΘΕΜΑ 104,6: Να μείνουμε και να διατρανώσουμε ειρηνικά ότι δεν συμφωνούμε με την παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία - Η κυβέρνηση κατέθεσε το νομοσχέδιο - Το ψηφίζουν την άλλη εβδομάδα

Μεγαλύτερη από το συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου εκτιμούν ότι θα είναι η συγκέντρωση της Κυριακής τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής.

Ενδεικτική των προσδοκιών η εκτίμηση του μέλους της επιτροπής Μιχάλη Πατσίκα στον ΘΕΜΑ 104,6 ότι «περιμένουμε πάνω από 3.000 λεωφορεία από την Βόρεια Ελλάδα. Εκτιμούμε ότι 150.000-200.000 άνθρωποι θα κινηθούν με λεωφορεία».

Σύμφωνα με τον ίδιο εκτός από τον Κρις Σπύρου και τους αγιορείτες μοναχούς στην εξέδρα σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr ως ομιλητές θα είναι ο Γιώργος Τάτσιος, η  τραγουδίστρια Αφροδίτη Μάνου και ο Νίκος Λυγερός.

«Καλούμε όλους τους δημοκράτες πατριώτες να έρθουν από νωρίς στην πλατεία. Θα πρέπει να μείνουμε εκεί και να διατρανώσουμε ειρηνικά ότι δεν συμφωνούμε με την παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία» είπε ο κ. Πατσίκας.

Όπως αποκάλυψε «ζητήσαμε και από τον Μίκη Θεοδωράκη να βρεθεί στην εξέδρα αλλα η κατάσταση της υγείας του και ο καιρός δεν επέτρεψε να είναι παρών».

Μιλώντας τέλος για τους στόχους του συλλαλητηρίου είπε ότι «η προσπάθεια είναι να μην έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή γιατί υπάρχουν οι πρόθυμοι».

Η «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» επικεντρώνει τις προσπάθειές της και στην Αθήνα προκειμένου να υπάρξει δυναμική παρουσία και των κατοίκων της πρωτεύουσας.

Εκτός από τα social media, ανακοινώσεις συνεχίζονται σήμερα και με τον παραδοσιακό τρόπο, με οχήματα που γυρίζουν τις γειτονιές της πόλης, προσκαλώντας από τα μεγάφωνα τους Αθηναίους να ενώσουν τις φωνές τους με τους υπόλοιπους Έλληνες που θα φτάσουν στην πλατεία Συντάγματος, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα στην κυβέρνηση που αυθαίρετα που χαρίζει στα Σκόπια, ονομασία, εθνότητα και γλώσσα.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, το οποίο προγραμματίζεται να ψηφιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

ΣΧΟΛΙΑ (454)

Καντε το πανηγυρι σας, αλλα η Βουλη θα το ψηφισει

Η Αριστερά θα σας κάνει ανθρώπους ρε. Φορέστε εσείς τα αποκριατικά σας, αλλα η χώρα προχωράει με ανθρωπιστικό πρόσημο, χωρίς σύνορα και εθνικισμούς. Μέσα στη βδομάδα τα κόμματα θα το υπερψηφίσουν. Ακόμα και η ΝΔ που μυξοκλαίει, ανύπαρκτη είναι. Που είδατε εσείς τους Μακεδόνες βουλευτές της, που είναι ο Βούδας της Ραφήνας; Κρυμμένοι είναι

Βλαμμένε

Ο πολιτισμός έχει ταυτότητα, δεν μπορείς όλους να τους τσουβαλιάσεις στο ίδιο σακί.

Γεωργία

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ!

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΠΡΟΣΟΧΗ

Έκτακτο δελτίο ανακοίνωσης! Οι ομάδες κρούσης των διαδηλωτών, να οργανωθούν κατά 10 άτομα να μην αποχωρίζονται σαν ομάδα, επίσης σε περίπτωση επίθεσης, έχουν καθήκον άμεσα να συμπαραστέκονται την διπλανή ομάδα κρούσης και πάλι ομαδικά, στα πλάγια να γίνονται οι αποκρούσης και να αφοπλίζονται οι μισθοφόροι των ιμπεριαλιστών!

Μεσα στη βδομαδα θα υπερψηφισθει και θα τελειωσει το πανηγυρι

150 πούλμαν λέει ο άλλος και ζητωκραυγάζει. 150 πούλμαν μαζεύουν οι Depeche, 500 οι Rolling Stones. Δεν ασχολείται ο κόσμος με Μακεδονίες, Θράκες και Αιγαίο. Ο κόσμος κυτταζει το σπίτι του και να πληρώσει λογαριασμούς και τράπεζες.

Δεν βγάζει νόημα

...επιπλέον, γιατί ο κόσμος να θέλει να ακυρωθεί η Συμφωνία και να επανέλθει η πΓΔΜ στο σκέτο Μακεδονία; Δεν βγάζει νοημα.

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Δημοψήφισμα. Τι φοβούνται και δεν το κάνουν; Δηλαδή τι άλλο σοβαρότερο θέμα θέλουν για να δώσουν το βήμα στον λαό; Κάθε σοβαρό δημοκρατικό δυτικό κράτος θα είχε κάνει δημοψήφισμα σε παρόμοια περίπτωση.

Εθνικόν είναι το αληθές

Χθες Μακεδονία (ή για 18 χώρες πΓΔ Μακεδονία) αύριο Βόρεια Μακεδονία (σαφώς γεωγραφικός όρος). χθες Μακεδονική Εθνικότητα αύριο Αλβανο-Σλαβο-Τούρκικη Εθνικότητα. Χθες Μακεδονική Ιθαγένεια, αύριο πολίτες της Β. Μακεδονίας. Χθες Μακεδονική Γλώσσα σκέτο, αύριο σημείωση ότι είναι Νότιο-σλαβική διάλεκτος!

Katerina

ψεύτη. η εθνικότητα δε θα είναι σλάβικη, θα είναι ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ. Ψεύτες! Προδότες!

Κόστος

Τα λεωφορεία είναι δωρεάν για όσους θέλουν να κατέβουν? Αν ναι, ποιός τα πληρώνει, ξέρει κανείς τα στοιχεία των δωρητών κλπ? Δεν το λέω πονηρά, απλα για να μην υπάρχουν υπόνοιες, αν ξέρει κάποιος.

Η αναγνώριση της «μακεδονικής γλώσσας» στη Συμφωνία των Πρεσπών είναι προβληματική περαιτέρω.

α. επειδή την αναγνωρίζει ως σκέτο «μακεδονική», ενώ η χώρα έχει άλλο όνομα__________ β. επειδή παρόλο που την αναγνωρίζει ως μέρος των νοτίων σλαβικών χωρών αυτό δεν φαίνεται πουθενά στο όνομα____________________ γ. επειδή ως η μοναδική χώρα με το όνομα Μακεδονία, αποκτά μονοπώλιο στον όρο «μακεδονικός/η/ο» ΚΑΙ στη γλώσσα____________ δ. επειδή όχι μόνο δεν είναι μακεδονική, αλλά δεν είναι ούτε γλώσσα!! ______________Να το ξαναπώ. Δεν είναι καν γλώσσα.__________________ Ρωτήστε τους Βουλγάρους που είναι θυμωμένοι μαζί μας γι’ αυτόν τον λόγο.__________ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΠΡΕΣΠΩΝ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Η ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ_______ ΠΩΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΝ ΟΜΙΛΟΥΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ !!!!! ΗΤΟΙ ΔΙΑΛΕΚΤΟ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣΕΡΒΙΚΗ !!!!

Δεν βγάζει νόημα

Η γλώσσα λέγεται macedonian από το 1967, επίσημα και διεθνώς. Δεν είναι τωρινό αυτό. Έτσι την έλεγε και λέει κι ο ΟΗΕ και η Ελλάδα και όλες οι χώρες. Ψάξτε: ISO 639.

E

Θα ψηφιστεί η συμφωνία είναι δεδομένο,τον όγκο των διαδηλώσεων του Φεβρουαρίου και το 85% που είναι κατά ,όχι στην συμφωνία αλλά να μην υπάρχει καν το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, έπρεπε να το χρησιμοποιήσει ο χοντρός και όχι να πάρει μόνο το erga omnes που θα το έδιναν έτσι και αλλιώς. Να πάρει σλαβομακεδονική γλώσσα και ταυτότητα.Τόσους Έλληνες επιστήμονες και διαπραγματευτές έχουμε και πετύχαμε μόνο αυτό?? Κρίμα το παιχνίδι ήταν στημένο από την στιγμή που έφεραν οι ξένοι πάνω τον πινόκιο στην εξουσία και τώρα ξεχρεώνει το γραμμάτιο, μην ξεχάσω πήρε και την μη μείωση των συντάξεων. Οι Έλληνες τον ψήφισαν είδαν το τυρί και όχι την φάκα,τόσο αξίζει η Μακεδονία , έναν ΕΝΦΙΑ και μία σύνταξη. Δεν πειράζει αριστερά θέλατε, σας γλεντάει ο ψεύτης και η παρέα του.

.

150 χιλιάδες είναι ανεπαρκής αριθμός. Τον έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν και δεν επιφέρει καμία πολιτική πίεση. 500 χιλιάδες θα έπρεπε να είναι οι εκτός Αττικής + διπλάσιοι οι εντός Αττικής. Too little, too late.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης