Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Πυρετώδεις οι προετοιμασίες στην Αθήνα

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Πυρετώδεις οι προετοιμασίες στην Αθήνα

Θεωρείται δεδομένη η ιδιαίτερα αυξημένη έλευση κυρίως Βορειοελλαδιτών, σε σχέση με το 2018

syllalitirio-persino-ena
Στην Αθήνα επικεντρώνεται πλέον η προσπάθεια της «Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», που διοργανώνει το συλλαλητήριο της Κυριακής κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, προκειμένου να υπάρξει δυναμική παρουσία και των κατοίκων της πρωτεύουσας.

Εκτός από τα social media, ανακοινώσεις συνεχίζονται σήμερα και με τον παραδοσιακό τρόπο, με οχήματα που γυρίζουν τις γειτονιές της πόλης, προσκαλώντας από τα μεγάφωνα τους Αθηναίους να ενώσουν τις φωνές τους με τους υπόλοιπους Έλληνες που θα φτάσουν στην πλατεία Συντάγματος, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα στην κυβέρνηση που αυθαίρετα που χαρίζει στα Σκόπια, ονομασία, εθνότητα και γλώσσα.

Η Οργανωτική Επιτροπή δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην παρουσία κατοίκων της Αθήνας στο συλλαλητήριο, έχοντας ως δεδομένη την ιδιαίτερα αυξημένη έλευση -όπως αναμένεται- κυρίως Βορειοελλαδιτών, σε σχέση με το 2018.

«Όπως και στον Μακεδονικό αγώνα, συμμετείχαν Έλληνες από κάθε γωνιά της χώρας, ετσι και τώρα η ιστορία επαναλαμβάνεται, έτσι και τώρα είμαστε όλοι Μακεδόνες! Και όπως χαρακτηριστικά είπε ο μεγάλος Σαράντος Καργάκος, "το θέμα είναι εμείς τι επιλογή θα κάνουμε. Θα θέλουμε να είμαστε απόγονοι του Λεωνίδα ή του Εφιάλτη. Θα θέλουμε να είμαστε απόγονοι του Κολοκοτρώνη ή του Νενέκου. Εδώ είναι το ζήτημα". Αγωνιζόμαστε για την πατρίδα μας, για τους νεκρούς μας, για τα παιδιά μας, για την ιστορία και το μέλλον μας!», λέει ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, κ. Δημήτρης Φιλιππίδης, ζητώντας να υπάρξει δυναμικό «παρών» απ’ όλους που θα ακυρώσει τα σχέδια της κυβέρνησης και των «πρόθυμων» βουλευτών από άλλα κόμματα.

Τις προηγούμενες μέρες η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής πραγματοποίησε μεγάλη καμπάνια σε ΗΠΑ, Αυστραλία και Καναδά για τη συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα του συλλαλητηρίου της Κυριακής. Το ποσό που συγκεντρώθηκε ξεπέρασε τις 50.000 δολάρια. «Απλοί ομογενείς και σύλλογοι, ανεξαρτήτως καταγωγής, έστειλαν ένα βροντερό μήνυμα, προσφέροντας περισσότερα από 52 χιλιάδες δολάρια για έναν αγώνα ακομμάτιστο, έναν αγώνα για την πατρίδα μας! Απαιτούμε στην πατρίδα της δημοκρατίας να επικρατήσουν οι δημοκρατικές διαδικασίες! Δεν είναι δυνατόν το μέλλον της πατρίδας μας να εξαρτάται από την ψήφο μερικών πολιτικών με ελαφρά συνείδηση», επισημαίνει ο κ. Φιλιππίδης.

Στο μεταξύ με πληρωμένες διαφημίσεις στα social media, οι θιασώτες της Συμφωνίας των Πρεσπών, επιχειρούν να πείσουν τους Έλληνες για τα «θετικά» της σημεία, με μαύρη προπαγάνδα και με αστεία επιχειρήματα. «Οι γνήσιοι Έλληνες πατριώτες είμαστε υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών γιατί κάνει τη χώρα μας κυρίαρχη στα Βαλκάνια» αναφέρουν οι πληροφορίες της «χορηγούμενης» σελίδας στο facebook, με τίτλο: «Οι Έλληνες υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών». Αδιευκρίνιστο παραμένει εάν πίσω από την ανώνυμη καμπάνια και τη χρηματοδότησή της κρύβεται η κυβέρνηση ή κύκλοι που στηρίζουν τις κυβερνητικές επιλογές.

Κλείσιμο
kampania-prespes-ena


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης