Θεσσαλονίκη: Αθώοι Έλληνες και Αλβανοί για υπόθεση ναρκωτικών

Θεσσαλονίκη: Αθώοι Έλληνες και Αλβανοί για υπόθεση ναρκωτικών

Οι περισσότεροι εξ’ αυτών καταδικάστηκαν για απλή διακίνηση ναρκωτικών (ηρωίνη και κάνναβη) και τους επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης από 12 έως 15 έτη, χωρίς να συντρέχει σε βάρος τους η επιβαρυντική περίσταση της διακεκριμένης διακίνησης, η οποία και θα τους απέφερε την ισόβια κάθειρξη

narkotika
Εκδικάστηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης υπόθεση που αφορούσε διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης τεσσάρων κιλών ηρωίνης και κάνναβης και καλλιέργεια 7 δενδρυλλίων κάνναβης στα πλαίσια εγκληματικής οργάνωσης. 

Η υπόθεση ξεκίνησε κατόπιν σχετικής έρευνας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης για την εξάρθρωση κυκλώματος κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών με έδρα και πεδίο δραστηριότητας την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, αποτελούμενο από Έλληνες και Αλβανούς υπηκόους.

Κατά την αστυνομική έρευνα και παρακολούθηση προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών, τα οποία και αποθήκευαν στην οικία του ενός εξ’ αυτών.

Κατά την έρευνα των Αρχών στις οικίες των κατηγορουμένων βρέθηκαν-στις περισσότερες εξ’ αυτών- ποσότητες ναρκωτικών σε συσκευασίες και οι οποίες προορίζονταν για πώληση.

Στην οικία ενός εκ των κατηγορουμένων βρέθηκαν και εκριζώθηκαν 7 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 0,35 έως 2,40 μέτρων ενώ σε έτερη οικία βρέθηκε σύστημα βιντεοεπιτήρησης σε πλήρη λειτουργία, το οποίο κατέγραφε περιμετρικά το χώρο έξωθεν του σπιτιού, ένα καταγραφικό μηχάνημα και μια οθόνη μόνιτορ.

Στις οικίες των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος τηλεφωνικών συσκευών, που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους, ενώ στην οικία όπου αποθηκεύονταν τα ναρκωτικά βρέθηκαν μεταξύ άλλων και τέσσερις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Κλείσιμο
Μάλιστα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το προσδοκώμενο όφελος των κατηγορουμένων από την ως άνω παράνομη δραστηριότητα υπερέβαινε τις 75.000 καθιστώντας αυτούς αντιμέτωπους με την ισόβια κάθειρξη.

Εν τέλει, και κατόπιν της αποδεικτικής διαδικασίας, οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι για τη συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση καθώς και για τη διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών.

Οι περισσότεροι εξ’ αυτών καταδικάστηκαν για απλή διακίνηση ναρκωτικών (ηρωίνη και κάνναβη) και τους επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης από 12 έως 15 έτη, χωρίς να συντρέχει σε βάρος τους η επιβαρυντική περίσταση της διακεκριμένης διακίνησης, η οποία και θα τους απέφερε την ισόβια κάθειρξη.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ενός εκ των καταδικασθέντων σε 12 χρόνια κάθειρξης Ιωάννης Γλύκας και Παναγιώτης Μαριόλης υπογράμμισαν: «Είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση του Δικαστηρίου, καθώς επιβλήθηκε στον εντολέα μας μια ποινή ουδόλως εξοντωτική και κυρίως αποφεύχθηκε ο κίνδυνος της εσχάτης των ποινών σε βάρος του, αφού αποδείχτηκε πέραν αμφιβολίας, ότι ήταν διαφορετικός ο ρόλος του σε σχέση με αυτόν που του αποδιδόταν στο βαρύ κατηγορητήριο. Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το Εφετείο, όπου είμαστε αισιόδοξοι ότι θα περιοριστεί περαιτέρω η σε βάρος του ποινή με την εκ νέου αξιολόγηση και κρίση των σε βάρος του στοιχείων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης