Πανεπιστημιακοί και Ολυμπιονίκες καταγγέλλουν υποβάθμιση των ΤΕΦΑΑ

Πανεπιστημιακοί και Ολυμπιονίκες καταγγέλλουν υποβάθμιση των ΤΕΦΑΑ

«Μπροστάρηδες» ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης και η Βούλα Πατουλίδου - Καταγγέλλουν όιτι με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο επιχειρείται εξίσωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων πανεπιστημιακών σχολών Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με κατόχους τίτλων από ιδιωτικές σχολές με αμφίβολα επίπεδα κατάρτισης

press_conference
Την υποβάθμιση των πτυχίων των ΤΕΦΑΑ μέσω του νέου αθλητικού νομοσχεδίου κατήγγειλαν σήμερα από τη Θεσσαλονίκη πανεπιστημιακοί και Ολυμπιονίκες. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο ΑΠΘ, όπως γράφει το voria.gr, έγινε λόγος για εξίσωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων πανεπιστημιακών σχολών Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με κατόχους τίτλων από ιδιωτικές σχολές με αμφίβολα επίπεδα κατάρτισης.

«Η νέα ιδιότητα του εκπαιδευτή, που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, δίνει τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με αυτά των αποφοίτων ΤΕΦΑΑ σε ανθρώπους με ελάχιστη εκπαίδευση, λίγων μηνών ή το πολύ δύο ετών και παρέχει σε ιδιώτες την δυνατότητα να εκπαιδευουν ευαίσθητες ομάδες, όπως τα άτομα με αναπηρία, οι έγκυες, οι καρδιοπαθεις κτλ, καταστρατηγώντας ουσιαστικά την ευρωπαϊκή χαρτα ταξινόμησης επαγγελματικών προσόντων» τόνισε ο πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ, Γιώργος Τζέτζης.

Ο ίδιος τόνισε ότι με τις διατάξεις του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου δημιουργείται φθηνό εργατικό δυναμικό και ημιμαθείς προπονητές, κάτι που, όπως είπε, αποδυναμώνει τις προοπτικές εξέλιξης του ελληνικού αθλητισμού.

Ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ, Κοσμάς Χριστούλας, έκανε λόγο για μεγάλο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, καθώς «ανεκπαίδευτα άτομα θα μπορούν να επεμβαίνουν στη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, κάτι που απαιτεί πολύ καλή εκπαίδευση και δεν μπορεί κάποιος με γνώση λίγων μηνών να γυμνάζει άτομα, όπως παιδιά και παχύσαρκους, που έχουν ανάγκη την άσκηση ως φάρμακο. Μιλάμε για μία τεράστια υποβάθμιση των πτυχιούχων της σχολής μας και ταύτισή τους με ουσιαστικά ανειδίκευτους».

Η αντιπεριφειάρχης Θεσσαλονίκης, Ολυμπιονίκης και απόφοιτη του ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ, Βούλα Πατουλίδου, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θέλει να υποβαθμίσει το δημόσιο εκπαιδευτικό ίδρυμα, χαρακτηρίζοντας ανεπίτρεπτο αυτό που επιχειρείται με το νομοσχέδιο.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Ολυμπιονίκης του ταε κβον ντο, έκανε λόγο για πληγή του κύρους της πανεπιστημιακής σχολής, εκτιμώντας πως ίσως αποτελεί την αρχή για παρόμοια προβλήματα και σε άλλους κλάδους. «Φοβάμαι ότι ο πτυχιούχος του ΤΕΦΑΑ θα θεωρείται overqualified, άρα θα είναι ακριβός και θα προτιμούνται στη θέση του άτομα με ελάχιστο χρονικό διάστημα εκπαίδευσης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ομότιμος καθηγητής του ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ, Σπυρίδων Κέλλης, χαρακτήρισε «κόκκινη γραμμή» την ύπαρξη της ιδιότητας του εκπαιδευτή στο αθλητικό νομοσχέδιο.

Ο Σπύρος Αγγέλου, εκπρόσωπος των φοιτητών του ΤΕΦΑΑ, τόνισε πως οι διατάξεις του νομοσχεδίου στέλνουν τους αποφοίτους της σχολής στο εξωτερικό.

Σημειώνεται πως οι κοσμητορες των Σχολών Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού θα έχουν σήμερα νέα συνάντηση με τους προέδρους των ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης και Σερρών, ενώ την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, με αντικείμενο τα επαγγελματικά δικαιώματα των προπονητών ποδοσφαίρου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης