Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΦΑΑ για το αθλητικό νομοσχέδιο: «Δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης οι Ανώτατες Σχολές»

tefaa-708

Σχέδιο νόμου «πλήττει» βάναυσα τα ΤΕΦΑΑ καθώς τα εξισώνει με τις ιδιωτικές σχολές - Οι φοιτητές πραγματοποιούν διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Παιδείας

Φοιτητές των ΤΕΦΑΑ πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρία έξω από το κτίριο του υπουργείου Παιδείας ζητώντας να δουν τον υφυπουργό αθλητισμού . Γ. Βασιλειάδη.

Σχέδιο νόμου του υπουργείου Αθλητισμού «δίνει ακριβώς τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα στους αποφοίτους ΤΕΦΑΑ με τους αποφοίτους των ιδιωτικών και δημόσιων ΙΕΚ ακόμη και ΕΠΑΛ», λένε οι φοιτητές των Τμημάτων Φυσικής αγωγής.

«Αν το νομοσχέδιο του υπουργείου Αθλητισμού που αναμένεται να κατατεθεί, προς ψήφιση, στη Βουλή, γίνει νόμος του κράτους, με τις δυνατότητες που παρέχει σε μη πτυχιούχους, δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης τα πανεπιστημιακά Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, ενώ αν η λογική αυτή επεκταθεί και σε άλλα νομοθετικά ρυθμιζόμενα επαγγέλματα, ουσιαστικά θα ακυρώνεται η πανεπιστημιακή εκπαίδευση τονίζει» και η ΠΟΣΔΕΠ, σχετικά με το Σχέδιο Νόμου «Επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού – Προπονητές και εκπαιδευτές – Ιδιωτικά γυμναστήρια και ιδιωτικές σχολές εκμάθησης αθλημάτων και άλλες διατάξεις», επισημαίνει:

«Το νομοσχέδιο για προπονητές και εκπαιδευτές, ιδιωτικά γυμναστήρια κλπ, που έχει φέρει σε διαβούλευση πριν λίγες ημέρες ο κ. Βασιλειάδης, υφυπουργός Αθλητισμού, επιχειρεί να ανοίξει μία κερκόπορτα στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε σχέση με τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων ΑΕΙ, δημιουργώντας τετελεσμένα και πλήττοντας βάναυσα τα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστήμιου. Αν το νομοσχέδιο αυτό γίνει νόμος του κράτους, με τις δυνατότητες που παρέχει σε μη πτυχιούχους, δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης τα πανεπιστημιακά Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, ενώ αν η λογική αυτή επεκταθεί και σε άλλα νομοθετικά ρυθμιζόμενα επαγγέλματα, ουσιαστικά θα ακυρώνεται η πανεπιστημιακή εκπαίδευση».

Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο,

- Δίνει ακριβώς τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα στους αποφοίτους ΤΕΦΑΑ με τους αποφοίτους των ιδιωτικών και δημόσιων ΙΕΚ ακόμη και ΕΠΑΛ.

- Θεωρεί την άσκηση μια απλή και ακίνδυνη διαδικασία ώστε ο καθένας να είναι σε θέση να την κάνει, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.

- Καθιστά τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ), που αποτελεί διοικητική υπηρεσία ενός Υπουργείου, κέντρο πιστοποίησης γνώσης και φορέων γνώσης αλλά και επαγγελματικό επιμελητήριο με δικαίωμα έκδοσης κάρτας άδειας άσκησης επαγγέλματος.

- Εξισώνει το Πανεπιστήμιο με τα ΙΕΚ και τα ΕΠΑΛ. Οι απόφοιτοι των ΤΕΦΑΑ λαμβάνουν το πτυχίο τους μετά από διδασκαλία από πανεπιστημιακούς καθηγητές, μέσα από πιστοποιημένα ακαδημαϊκά προγράμματα σπουδών, πλήθος μαθημάτων, εργαστηρίων, πρακτικής κ.α. Όλα αυτά μπορεί να εξισωθούν με σεμιναριακού τύπου μαθήματα λίγων ωρών ή ακόμη και εβδομάδων τα Σαββατοκύριακα;

- Στην ουσία καθιστά τα ιδιωτικά ΙΕΚ και τις αθλητικές Ομοσπονδίες (με συνέργεια της ΓΓΑ) φορείς εκπαίδευσης και ρυθμιστές της αγοράς.

- Το πιο επικίνδυνο είναι ότι δίνει το δικαίωμα σε «εκπαιδευτές» και «προπονητές», αποφοίτους ιδιωτικών ΙΕΚ, ΕΠΑΛ και αποφοίτους των περίφημων Σχολών της ΓΓΑ με ομοσπονδίες, να γυμνάζουν μικρά παιδιά, έφηβους, ηλικιωμένους, ειδικές κατηγορίες, με ένα απλό πιστοποιητικό μη πανεπιστημιακού φορέα, χωρίς ίχνος παιδαγωγικής και επιστημονικής επάρκειας.

- Θεωρεί ότι κάθε παράγοντας αθλητικής Ομοσπονδίας μπορεί να εκφέρει άποψη για τα Ακαδημαϊκά προγράμματα των ΤΕΦΑΑ.
Η ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ προσυπογράφωντας το ψήφισμα των ΤΕΦΑΑ θεωρεί ότι το προτεινόμενο νομοσχέδιο, υπονομεύει τη δημόσια πανεπιστημιακή εκπαίδευση και τη δημόσια υγεία. Καλεί την Κυβέρνηση να αποσύρει τις προτεινόμενες αντισυνταγματικές, αντιεπιστημονικές, άδικες και καταχρηστικές διατάξεις του νομοσχεδίου και να προβεί σε δραστικές μεταβολές των άρθρων του μετά από ουσιαστική διαβούλευση με τις Σχολές Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού των Πανεπιστημίων της χώρας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Γυμνάστρια

Εγώ πάντως με το που λέω γυμνάστρια έχω όποιο κάγκουρο θέλω ... και στο ινστα και στο φβ γίνεται χαμός με τις επιστημονικές πόζες μου . Ξέρω και κάτι καλές ασκήσεις για κωλαρακι σφιχτό .

.

Λοιπόν δεν θα έπρεπε να υπάρχουν 5 τεφαα στην χώρα η μεγαλύτερη είναι βάση είναι 17000 μόρια περίπου και είναι στην Αθήνα +4000 που παίρνουν από τα αθλήματα,το επίπεδο είναι ιδιαίτερα χαμηλό και το επάγγελμα δεν έχει καθόλου απορροφητικότητα ,άμα δεν θέλετε ιδιωτικές σχολές καταργήστε όλα τα ΙΕΚ της χώρας και ποίο πτυχίο στην τελική που δεν θέλετε να το εξισωσουν και όλας

ΠΜ

Εν μερει συμφωνω. Με βαση την ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ ισα ισα που θα περιμενε κανεις το αντιθετο (δηλ. να σταματησουν την παραγωγή σεμιναριακων 'εκπαιδευτων' που συνδεονται με μονοπωλιακές πρακτικές τύπου κροςβφιτ κλπ οχι να τους επεκτεινουν τα δικαιωματα εκτος των μονοπωλιακων γυμναστηριων...!). Επιπλεον με τις μεγαλοστομιες περι καθαρσης του ποδοσφαιρου κοκ θα περιμενε κανεις ο ΣΥΡΙΖΑ να απαιτει οτι οποιος δουλευει με ανηλικους ειναι αποφοιτος ΤΕΦΑΑ (δηλ οχι μονο γνωστης της επιστημης του αθλητισμου αλλα και επιστημονας με παιδαγωγική επάρκεια). Οχι να δινει εν λευκω τις τυχες του Ελληνικού Αθλητισμού στους ... παράγοντες. Αντί να κάνει τα Πανεπιστήμια ανεξάρτητα κέντρα Πιστοποίησης των γνώσεων αλλων φορεων δίνει αυτόν τον ρόλο σε άσχετους με το αντικείμενο επαγγελματίες παράγοντες. Τραγικη ανακολουθια. Με τόσους αποφοίτους και ανέργους πτυχιούχους ΤΕΦΑΑ οπως παρατηρησατε, ποιος ειναι ο λόγος για ένα τέτοιο νομοσχεδιο; Μια πρώτη ανάγνωση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι θα εξυπηρετήσει... συμφέροντα. Μια δεύτερη ανάγνωση ότι θα θέσει προϋποθέσεις για την καταργηση των ΤΕΦΑΑ. Μια τρίτη.... οτι θα δημιουργήσει προηγούμενο ώστε σειρα να παρουν αλλα επαγγελματικα δικαιωματα τα οποία εποφθαλμιούν ιδιωτικοι φορεις.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης