Κύπριοι αστυνομικοί συνέλαβαν Σέρβο «Ροζ πάνθηρα» στα σύνορα Σερβίας-ΠΓΔΜ

cuprus-police1

Για συμμετοχή σε τρεις ληστείες κοσμηματοπωλείων στην Πάφο, το 2012 και το 2013

Στη σύλληψη ενός 37χρονου Σέρβου που θεωρείται μέλος της περιβόητης ομάδας ληστών κοσμηματοπωλείων «Ροζ Πάνθηρες» προχώρησαν Κύπριοι αστυνομικοί στα σύνορα της Σερβίας-ΠΓΔΜ.

«Πρόκειται για μεγάλη σύλληψη. Για κάθε αστυνομία το να περνάει χειροπέδες σε "Ροζ Πάνθηρα" είναι επίτευγμα» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στη Λεμεσό, Μαρίνος Βασιλείου.

Σύμφωνα με τον Guardian το όνομα του Σέρβου που αναμένεται να οδηγηθεί σε δικαστήριο την Παρασκευή είναι Ούρος Μαλίκοβιτς.

Ο 37χρονος συνελήφθη βάσει διεθνούς εντάλματος σύλληψης για εμπλοκή σε τρεις ληστείες κοσμηματοπωλείων στην Πάφο το 2012 και το 2013.

«Εντοπίσαμε σχέση με DNA που βρέθηκε και στα δύο κοσμηματοπωλεία. Τον αναζητούσαμε για πολύ καιρό. Ο ίδιος αρνείται τα πάντα αλλά είναι ήρεμος και συνεργάσιμος» πρόσθεσε ο Βασιλείου.

Οι «Ροζ Πάνθηρες» θεωρείται, σύμφωνα με την Ιντερπόλ, ότι βρίσκονται πίσω από 380 ληστείες κοσμηματοπωλείων από το 1999 έως το 2015 με την αξία των κοσμημάτων και των διαμαντών που έχουν αρπάξει να υπολογίζεται σε 334 εκατ. ευρώ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες η ομάδα είχε αναπτύξει «πυρήνες» σε συνολικά 35 χώρες με τα περισσότερα μέλη της να προέρχονται είτε από την πρώην Γιουγκοσλαβία είτε από άλλες χώρες της Βαλκανικής.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

skoupidia_arthro

Σύμφωνα με έρευνα του Transnational Institute με έδρα το Άμστερνταμ σύμφωνα με την οποία το 14% των μικρών Ελληνόπουλων παραμένει υποσιτισμένο καθώς δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε καν κάθε δεύτερη ημέρα ένα πιάτο φαγητό με κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι

91207c8fa8af78ba4739933188426c5b_XL

Ανεπιθύμητο χαρακτήρισε τον υπουργό Παιδείας ο δήμαρχος Στυλίδας, με αφορμή την στάση που κράτησε για το Πανεπιστήμιο Στερεάς - «Απογυμνώθηκε η Στερεά Ελλάδα, η μόνη επένδυση που έγινε είναι τα διόδια» είπε

2