Πρόγραμμα αστυνόμευσης «ΠΕΡΣΕΑΣ»: Σύλληψη στο Πυρί Θήβας για 13 κλοπές

Πρόγραμμα αστυνόμευσης «ΠΕΡΣΕΑΣ»: Σύλληψη στο Πυρί Θήβας για 13 κλοπές

Το νέο αναβαθμισμένο πρόγραμμα αστυνόμευσης της ΕΛ.ΑΣ.  «ξεσκέπασε» το πρώτο «θύμα» - Ο 18χρονος τσιγγάνος  ταυτοποιήθηκε ως δράστης 12 κλοπών και μιας απόπειρας που είχε κάνει από τον Ιούνιο  - Στα 6.000 ευρώ η λεία του 

astynomia-peripoliko-ena
Ένας 18χρονος τσιγγάνος από τον «αμαρτωλό» οικισμό στο Πυρί Θηβών, που έχει απασχολήσει επανειλημμένα τις διωκτικές αρχές για κλοπές, ήταν το πρώτο «θύμα» του νέου Προγράμματος Ελεγχόμενης Ρεαλιστικής Στοχευμένης Εμφανούς Αστυνόμευσης «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ.» όταν συνελήφθη να κινείται με ποδήλατο το οποίο είχε κλέψει λίγο πριν από το σπίτι μιας ηλικιωμένης.

Ο νεαρός εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ και προσήχθη στην Ασφάλεια Θηβών, όπου ταυτοποιήθηκε ως δράστης 12 κλοπών και μιας απόπειρας που είχε κάνει από τον Ιούνιο μόνος ή με άγνωστο αριθμό συνεργών του. Συγκεκριμένα, είχε ξαφρίσει χρήματα και αντικείμενα από εννέα οχήματα που οι οδηγοί τους είχαν κάνει ολιγόλεπτη στάση, είχε αρπάξει μια χρυσή αλυσίδα από έναν αλλοδαπό και ένα πορτοφόλι από μια γυναίκα, είχε αποπειραθεί να αρπάξει την τσάντα άλλης μιας γυναίκας και είχε κλέψει ένα Ι.Χ. φορτηγό. 

Σύμφωνα με τα θύματά του, η συνολική αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά τα 6.000 ευρώ. Ο σεσημασμένος 18χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και κατηγορείται για διακεκριμένες κλοπές, ενώ εξετάζεται από τους άνδρες της Ασφαλείας η τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες και αναζητούνται οι συνεργοί του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης