Γερμανοί μαθητές στο Μαυσωλείο και στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού του Διστόμου

Γερμανοί μαθητές στο Μαυσωλείο και στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού του Διστόμου

Οι μαθητές συγκινήθηκαν σε πολλά σημεία του ντοκιμαντέρ για την Σφαγή των 228 Διστομιτών,απο τα γερμανικά, ναζιστικά στρατεύματα το 1944

distomo
Από την Geisenheim, μια πόλη στην Έσση της Γερμανίας, δυτικά της Φρανκφούρτης, ήταν
το τελευταίο γκρουπ μαθητών που επισκέφθηκε τo Μαυσωλείο και ξεναγήθηκε στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού, στο Δίστομο.

Οι 45 μαθητές και μαθήτριες της τελευταίας τάξης του Γυμνάσιου -Λυκείου Rheingauschule της πόλης που βρίσκεται στις όχθες του Ρηνου, ήρθαν στην Ελλάδα για 8 μέρες και χάρις στον Διευθυντή του Σχολείου Θωμά Φίσερ (Thomas Fischer),που είχε υπηρετήσει για χρόνια ως Διευθυντής στην Γερμανική Σχολή της Αθήνας, συμπεριέλαβε και το Διστομο στο πρόγραμμα των εκπαιδευτικών επισκέψεων, οπως στον Παρθενώνα, το Μουσειο της Ακρόπολης, τους Δελφούς, τον Όσιο Λουκά, την Αρχαία Κόρινθο, το Ναύπλιο, τις Μυκήνες, την Επίδαυρο.

Οι μαθητές συγκινήθηκαν σε πολλά σημεία του ντοκιμαντέρ για την Σφαγή των 228 Διστομιτών,απο τα γερμανικά, ναζιστικά στρατεύματα το 1944, και την ξενάγηση από τον Χρ. Παπανικολάου, με την (μεταφραστική) βοήθεια της κ Ρεγγίνας Βίζιγκερ, καθηγήτριας της Γερμανικής Σχολής Αθήνας. Στους μαθητές που επισκέφθηκε το Διστομο ηταν και μέλος της Εθνικής Μπάσκετ Γυναικών της Γερμανίας! Συνάντηση φιλοφρόνησης είχαν στο Μουσειο με τους συνοδούς καθηγητές του Rheingauschule , η Διευθύντρια του Λυκείου Διστόμου κ Ελένη Κορέλη και η φιλόλογος κ Βάσω Καρανάσου.

Το Γυμνασιο-Λυκειο Rheingauschule έχει ιστορία άνω των 160 ετών, και όπως γράφει στην ιστοσελίδα του Σχολείου ο Διευθυντής του, καλωσορίζει όλους τους μαθητές, ανεξαρτήτως θρησκευτικής καταγωγής και εθνικότητας, ενώ στο εκπαιδευτικό έργο του, δεσμεύεται για τις αξίες της ευρωπαϊκής ανθρωπότητας και τις ιδέες του Διαφωτισμού, τον σεβασμό στην αξιοπρέπεια του ανθρώπου, την ευγένεια, το ανοιχτό πνεύμα και τη εξυπηρέτηση του συνάνθρωπου, συνδέεται δε ιδιαίτερα με τον κόσμο και τον τοπικό πολιτισμό.
Η περιοχή, στην βόρεια όχθη του Ρήνου ποταμού, έχει πολλούς αμπελώνες και λειτουργεί εκεί, μεταξυ άλλων, και Ινστιτούτο Αμπέλου...Ένα από τα τέκνα της πόλης Geisenheim που αναγνωρίζονται, ειναι ο Peter Spring (τεχνολόγος καλλιεργειών) που πέθανε το 1945 στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Dachau, όπου ηταν φυλακισμένος ως σοσιαλδημοκράτης και ειρηνιστής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης