Ακραία καιρικά φαινόμενα: Χάος στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες - Κλείνουν τα σχολεία στις Κυκλάδες

Ακραία καιρικά φαινόμενα: Χάος στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες - Κλείνουν τα σχολεία στις Κυκλάδες

 Τουλάχιστον 30 κλήσεις δέχθηκε η πυροσβεστική για πτώσεις δένδρων στην Αττική - Έκλεισε η πορθμειακή γραμμή Ρίου –Αντιρρίου - Μεγάλα προβλήματα στη θαλάσσιες συγκοινωνίες  - Σε πολλές περιοχές η ένταση των ανέμων αναμένεται αύριο να φθάσει τα 10 μποφόρ - Κλειστά τα σχολεία στην Άνδρο Τήνο Μύκονο την Τετάρτη 

tree00
Χάος στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, κλειστά σχολεία και δεκάδες πτώσεις δέντρων στην Αττική έχουν προκαλέσει οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν σχεδόν σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Από το πρωί δεκάδες δρομολόγια πλοίων έχουν ακυρωθεί, ανάμεσα σε αυτά και το πλοίο που επρόκειτο να μεταφέρει τους μετανάστες από τη Μυτιλήνη, ενώ οι Δήμοι Μυκόνου, Τήνου και Άνδρου αποφάσσισαν για προληπτικούς λόγους να κλείσουν αύριο όλες τις σχολικές μονάδες καθώς η ένταση του ανέμου αναμένεται να φτάσει τα 9 και βαθμιαία τα 10 μποφόρ!

Από το πρωί η Πυρσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις στην Αττική προκειμένου να ανασύρει δεκάδες δένδρα που κόπηκαν από τους ανέμους στην Αττική.

Έκλεισε η Λεωφόρος Αλεξάνδρας

Κλειστή παρέμεινε για λίγη ώρα το απόγευμα της Τρίτης η Λεωφόρος Αλεξάνδρας στο ρεύμα της καθόδου μετά από πτώση δέντρου.

Στο σημείο έσπευσε αυτοκίνητο της Πυροσβεστικής το οποίο έκοψε και απομάκρυνε το πεσμένο δέντρο. Από την πτώση του δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ή ζημιές. Η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε μετά από λίγη ώρα.

Να σημειωθεί ότι λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων και των δυνατών ανέμων, τουλάχιστον 30 κλήσεις έχει δεχθεί από το πρωί  η πυροσβεστική για πτώσεις δένδρων στην Αττική.

Μετ' εμποδίων οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Στο μεταξύ συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.

Από τον Πειραιά δεν εκτελέστηκε το απόγευμα το δρομολόγιο του ταχύπλοου καταμαράν Super Jet για Σέριφο, Σίφνο, Μήλο, Φολέγανδρο Θήρα, Ιο.

Επίσης δεν πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Διαγόρας» για Καβάλα, Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο, Βαθύ, Φούρνοι, Αγ.Κήρυκο και Πάτμο.

Εξάλλου, τα προγραμματισμένα δρομολόγιά τους δεν εκτέλεσαν τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία «Πρέβελης» για Ρόδο, Χάλκη, Διαφάνι, Κάρπαθο, Κάσο, Ανάφη Θήρα και «Νήσος Ρόδος» για Χίο και Μυτιλήνη.

Κλείσιμο
Από το Λαύριο δεν εκτελέστηκε το απογευματινό δρομολόγιο για Κέα. Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Πέραμα - Παλούκια Σαλαμίνας, Αρκίτσα-Αιδηψός, Πρίνος Καβάλα.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές οι τροποποιήσεις των δρομολογίων.

Κλειστή η πορθμειακή γραμμή Ρίου –Αντιρρίου

Έκλεισε από τις 22:30 η πορθμειακή γραμμή Ρίου Αντιρρίου λόγω των θυελλωδών ανέμων εντάσεως εννέα μποφόρ που πνέουν αυτή την ώρα στην περιοχή. Δείτε εικόνες από την πορθμειακή γραμμή στο Αντίρριο το απόγευμα , με τους ανέμους λίγο μετά τις 18:00 να έχουν ένταση 6μποφόρ.

Δείτε το βίντεο από το Nafpaktianews

Nafpaktia news.grΑντίρριο πορθμειακή γραμμή.


Δεμένο στο λιμάνι της Μυτιλήνης, λόγω των ανέμων, το πλοίο που θα μετέφερε πρόσφυγες

Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στο Αιγαίο «έδεσαν» στο λιμάνι της Μυτιλήνης το πλοίο της γραμμής με αποτέλεσμα να ανασταλεί, μέχρι να βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες, το πρόγραμμα απεγκλωβισμού των αιτούντων άσυλο από τον καταυλισμό της Μόριας.

Σήμερα περίπου 100 πρόσφυγες που επρόκειτο να ταξιδέψουν με το «Νήσος Σάμος» για Πειραιά έμειναν στο πλοίο του οποίου απαγορεύθηκε ο απόπλους.

Για αύριο είχε προγραμματισθεί η αναχώρηση άλλων 400 προσφύγων η οποία και δεν θα πραγματοποιηθεί.


Κλειστά τα σχολεία στις Κυκλάδες 

Την αναστολή λειτουργίας για την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018 όλων των σχολικών μονάδων του νησιού λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών αποφάσισε ο δήμος Μυκόνου. Όπως αναφέρθηκε σχετικά στο νησί αναμένεται να επικρατήσουν θυελλώδεις άνεμοι (9 και βαθμιαία 10 μποφόρ).

Νωρίτερα ανάλογη απόφαση είχε λάβει και ο Δήμος Άνδρου. Συγκεκριμένα, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που προβλέπεται να επικρατήσουν τις επόμενες μέρες στην Άνδρο, όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στο νησί, το διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη (26/9 – 27/9).

Την απόφαση πήρε ο δήμαρχος, ύστερα από σύσκεψη των αρμοδίων (Πυροσβεστική, Λιμεναρχείο, Πολιτική Προστασία, Εθνοφρουρά, Σχολικές Επιτροπές κλπ) στο δημαρχείο Άνδρου. Ο λόγος του κλεισίματος είναι για την προστασία των μαθητών, των γονέων τους και των εκπαιδευτικών, επειδή η ΕΜΥ κάνει λόγο για ανέμους η ένταση των οποίων θα φτάσει και θα ξεπεράσει τα 10 μποφόρ!

Ο Δήμαρχος Τήνου έχοντας υπόψη τις αρμόδιες διατάξεις αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας για μία ημέρα, ήτοι την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018, όλων των σχολικών μονάδων του νησιού, λόγω των έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών και συγκεκριμένα και συγκεκριμένα των θυελλωδών ανέμων που προβλέπονται να επικρατήσουν στην περιοχή, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών, προς αποφυγή ατυχημάτων.


42476432_2093858670632857_1056884536924700672_n2

Αυτή τη στιγμή το κύμα της κακοκαιρίας έχει φτάσει στην Άνδρο με ριπές ανέμου 9 μποφόρ. Απόψε όμως τα καράβια ταξιδεύουν προς τους προορισμούς τους. Όμως ήδη εκδόθηκε απαγορευτικό που ισχύει από τις 21:00. Έτσι αύριο Τετάρτη 26/9 δεν θα ταξιδέψουν και πιθανότατα και την Πέμπτη 17/9 γιατί η κακοκαιρία δείχνει στους μετεωρολογικούς χάρτες δείχνει πως υποχωρεί προς το βράδυ της Πέμπτης.

Οι συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας

Σημειώνεται πως έχουν αναρτηθεί σχετικές ανακοινώσεις- δελτία τύπου στον διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) για την αυτοπροστασία των πολιτών.

Σε ότι αφορά τους θυελλώδεις ανέμους αναφέρει:

Πριν και κατά τη διάρκεια θυελλωδών ανέμων

Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς

Στερεώστε τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχετε αναρτήσει.

Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού ή του χώρου εργασίας σας.

Αποφύγετε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

Αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης