Θύελλα για το μπλόκο στις έρευνες που αφορούν το Μάτι - Στο φως νέα στοιχεία για λάθη των αρμοδίων

mati_arthro

Αγνόησαν τρεις προειδοποιήσεις για «φωτιές στις αυλές» και όταν αποφάσισαν να στείλουν δεύτερο ελικόπτερο, τους έδωσαν εντολή να επιστρέψει στη φωτιά της Κινέτας, πριν κάνει ρίψεις στο μέτωπο της Πεντέλης

Με τον κύκλο των καταθέσεων και των εκθέσεων των πραγματογνωμόνων για τη φωτιά στο Μάτι να έχει ολοκληρωθεί είναι απορίας άξιο γιατί η Δικαιοσύνη καθυστερεί. Καθημερινά έρχονται στο φως στοιχεία που λογικά θα οδηγούσαν στην αντίθετη κατεύθυνση: στην άσκηση διώξεων, ώστε να λαμψει η αλήθεια για όλους και για όλα.
Την ώρα που ξέσπασε η φωτιά στο Νταού Πεντέλης στο συντονιστικό κέντρο ήταν η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και ο τότε αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.Κανονικά δε θα έπρεπε να αιφνιδιαστούν. Αλλά, τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ διαφορετικά.

Ώρα 16.50 :Το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας δίνουν εντολή σε ένα ελικόπτερο τύπου Έρικσον- Σικόρσκι S-64 να επιχειρήσει στο μέτωπο της Πεντέλης. Είναι η λεγόμενη «εκτροπή», για την οποία μίλησε στην περίφημη συνέντευξη Τύπου ο πρώην αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς μέχρι εκείνη την ώρα επιχειρούσε στην Κινέτα.

Ώρα 17.10 : Το πλήρωμα του ελικοπτέρου δίνει την πρώτη εικόνα. Η φωτιά έχει μπει σε αυλές σπιτιών. Ένα γεγονός που δείχνει επιπλέον ότι είναι λάθος η επίσημη ώρα έναρξης, που έχει αποτυπωθεί στο βιβλίο συμβάντων. Γιατί η ανάλυση του βίντεο από την έναρξή της δείχνει ότι χρειάστηκε πάνω από μισή ώρα για να «ξεφύγει» από το οικόπεδο στο οποίο εκδηλώθηκε.

Ώρα 17.20 : Ο επικεφαλής αξιωματικός που πετά πάνω από το μέτωπο του Νταού Πεντέλης ενημερώνει τηλεφωνικά την ηγεσία πως η φωτιά έχει μπει σε αυλές σπιτιών και εξηγεί την κατεύθυνσή της! Είναι το πρώτο σημείο στο οποίο έμπειροι αξιωματικοί επισημαίνουν ότι θα έπρεπε να σταλούν περισσότερα ελικόπτερα ή να διαταχθεί εκκένωση.

Ώρα 17.30 : Δεύτερη ενημέρωση από το πλήρωμα του Έρικσον- Σικόρσκι: Η φωτιά απειλεί σπίτια! Και όμως, ούτε και σε αυτό το σημείο αλλάζει η στρατηγική της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, που μένει να καταγράφει τα καναντέρ που δε μπορούσαν να επιχειρήσουν.

Χρειάζεται η ώρα να φθάσει 17.45, να ακολουθήσει και τρίτη ενημέρωση για τη φωτιά που έχει πλέον ξεφύγει και απειλεί τον Νέο Βουτζά για να αποφασίσουν την εκτροπή ενός ακόμη ελικοπτέρου. Αλλά, πριν ακόμη προλάβει να χαράξει πορεία προς Πεντέλη η εντολή ακυρώνεται! Ο πιλότος λαμβάνει εντολή να επιστρέψει στην περιοχή της Κινέτας!

Όπου ήδη επιχειρούσαν δύο Έρικσον- Σικόρσκι από την Ελευσίνα, δύο Σινούκ που ζητήθηκαν από το ΓΕΕΘΑ, ένα Έρικσον- Σικόρσκι από το Τατόι, ένα Έρικσον- Σικόρσκι από την Ανδραβίδα και ελικόπτερα από την Αλεξανδρούπολη και τη βάση των Μεγάρων.

Δεδομένου ότι οι κατοικημένες περιοχές στην Κινέτα είχαν ασφαλιστεί το ερώτημα είναι γιατί δεν έγινε εκτροπή περισσότερων ελικοπτέρων στην Πεντέλη, ενώ δε μπορούσαν να πετάξουν τα Καναντέρ; Γιατί ακυρώθηκε η εντολή εκτροπής του δεύτερου Έρικσον- Σικόρσκι; Γιατί δεν εκκενώθηκαν περιοχές στην Ανατολική Αττική όπως είχε γίνει νωρίτερα την ίδια ημέρα στην Δυτική Αττική; Φαίνεται, όμως, πως κάποιοι στη Δικαιοσύνη αισθάνονται να έχουν χρόνο για να δώσουν τις απαραίτητες απαντήσεις στις οικογένειες των 99 νεκρών.

Θύελλα για το μπλόκο στις έρευνες

Εντωμεταξύ πολιτική θύελλα προκάλεσε το «μπλόκο» στη δικαστική διερεύνηση της φωτιάς στο Μάτι μετά την ξαφνική παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου να ζητήσει να συμπεριληφθεί στη δικογραφία για τις φωτιές και το πόρισμα της επιθεωρήτριας δημόσιας διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου ένα βήμα πριν την κλήτευση ως υπόπτων συγκεκριμένων προσώπων που ενεπλάκησαν στο επιχειρησιακό και όχι μόνο σκέλος αντιμετώπισης της πυρκαγιάς που άφησε πίσω της 99 νεκρούς.

«Η εντολή της κ. Δημητρίου συνιστά αθέμιτη παρέμβαση στην ανεξαρτησία των εισαγγελικών λειτουργών στους οποίους έχει ανατεθεί η διεξαγωγή της προκαταρκτικής εξέτασης» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία που καλεί τη Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συνεχίσει απερίσπαστη την έρευνά της, χωρίς παρεμβάσεις που δημιουργούν βαριές σκιές για τους σκοπούς και τα κίνητρά τους. Υπενθυμίζει, μάλιστα, ότι η επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης κυρία Μαρία Παπασπύρου έχει «αυταπόδεικτες» στενές σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση απο το Κίνημα Αλλαγής που κάνει λόγο για «μεθοδεύσεις» με τις οποίες «επιχειρείται να καθυστερήσει η δικαστική έρευνα της Εισαγγελίας Αθηνών και η προσωποποίηση ευθυνών για την τραγωδία στο Μάτι. Είναι αδιανόητη και προκλητική οποιαδήποτε τέτοια απόπειρα, ιδιαίτερα μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος από τον ανεξάρτητο πραγματογνώμονα».

Σημειώνεται ότι η κυρία Παπασπύρου ζήτησε να διοικητικό έλεγχο στις 6 Σεπτεμβρίου που σημαίνει ότι θα πάρει μήνες για να ολοκληρωθεί ενώ η εισαγγελική έρευνα για τις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου ξεκίνησε την επομένη της καταστροφής με παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Μάλιστα, η δυναμική της έρευνας ήταν τέτοια που δικαστικές πηγές μιλούσαν για άσκηση προσωποποιημένων ποινικών διώξεων μέσα στο Σεπτέμβριο!

ΣΧΟΛΙΑ (35)

Ο ΚΑΜΕΝΟΣ ΕΙΧΕ ΠΡΩΤΟΠΕΙ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΝΑΤΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΚΟΠΙΜΟ ΗΤΑΝΕ. ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΣΙΚΕΣ....

ΥΠΟΜΟΝΗ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΦΥΛΑΚΕΣ ΘΑ ΓΕΕΕΕΕΕΜΙΣΟΥΝ

Montazieros

Δηλαδή θα περιμένουμε την Παπασπύρου για να μάθουμε τι συνέβη στο Μάτι και ποιος φταίει? Καλά κρασά! Βάλτε και τον Τζανακόπουλο να την βοηθήσει για καλύτερα αποτελέσματα. Οι κύριοι της δικαιοσύνης πως δέχονται τέτοια ξεφτίλα?

Χ.

Επειδή ειναι γυναίκα? Σα δεν ντρέπεσαι σεξιστικό ζώον

Η ιστορια επαναλαμβανεται

Ισως γνωριζεις οτι στην προπολεμικη Γερμανια οι ναζι ειχαν δημιουργησει την SA (Sturmabteilungen) που αρχικα ηταν κατι οπως ο Ρουβικωνας σημερα. Καταστροφες, διωγμοι αντιφρονουντων. Και αργοτερα φονοι. Εγιναν τοσο επικυνδυνες αυτες οι ορδες που η ηγεσια των ναζι (Γκαιρινγκ και ΣΙΑ) τους παραμερισαν και τους περιθωριοποιησαν. Και πες μου τωρα, αυτο που γινεται σημερα με τον Ρουβικωνα πως θα το περιεγραφες; Πιστευεις οτι αν, ω μη γενοιτο, η χωρα γλυστρισει και σε ενοπλο διχασμο, αυτα τα καθαρματα και αλλα που ανηκουν στον κυκλο των συμμοριτικων αναθυμιασεων θα αδρανησουν η θα γυρισουν στους κολπους των πατρονων και δημιουργων τους που ειναι οι απλυτοι απανταχου της χωρας; Τι σχεση εχουν ολ' αυτα με τις φωτιες; Εχουν και παραεχουν γιατι αντικατοπτριζουν το πνευμα που διακατεχει την συμμορια. Το κρατος ειμαι εγω. Η δικαιοσυνη ειμαι εγω.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ?

ΤΟ ΚΑΘΙΚΙ ΠΟΥ ΑΝΑΨΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΒΟΥΤΖΑ ΘΑ ΤΟΝ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ? 100 ΒΙΝΤΕΟ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΕΨΕΙ ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ!!!!

@ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ?

Μικρή διόρθωση: Στου Νταού Πεντέλης έβαλε την φωτιά και όχι στον Νέο Βουτζά. Κατά τα άλλα έχεις 100% δίκιο. Οι δικηγόροι των οικογενειών ξέρουν ότι από αυτόν θα πάρουν πενταροδεκάρες και για αυτό προσπαθούν να ενοχοποιήσουν το κράτος και μόνον, για να ρεύσουν τα εκατομμύρια με αντίστοιχες δικηγορικές αμοιβές. Δεν έχει ακουστεί να στρέφεται εναντίον του κανείς από τους συγγενείς των νεκρών. Έκαψε 100 ανθρώπους και δεν ενοχλείται κανείς συγγενής; Δεν πρέπει να υπάρχει τέτοιο προηγούμενο στα παγκόσμια δικαστικά χρονικά.

Διαβαζω, ακουω και λεω

τι αλλο θα δουμε σ' αυτη τη χωρα; Δεν νομιζεται οτι κατι πρεπει να γινει που θα ανακοψει ριζικα και δια παντος τον κατηφορο; Δεν υπαρχει πια τιποτα που να λειτουργει. Τ ι π ο τ α . Και οταν σχολιαζω κατα καιρους και κατακρινω αυτο που εχουμε, που οι μεν απλυτοι εγκληματιες το ονομαζουν 'δημοκρατια' ενω οπως βλεπουμε ειναι 'δημοκρατορια', κοβεται το σχολιο μου γιατι τα σημεια των καιρων που ακολουθει και το ΠΘ επιτασουν να μην ακουγεται καμια φωνη που αμφισβητει αυτο το χαος απο τις ριζες του που ειναι σιγουρα το παραμορφωμενο πολιτευμα μας. Η δημοκρατια ειναι για ανθρωπους πολιτισμενους με σεβασμο στους νομους, στον πλησιον και στο συνολο και δεν ειναι μια συριζοζουγκλα με βδελες που πλουτιζουν και κοπαδια ανεγκεφαλων που δεν μπορουν να δουν ουτε τη μυτη τους. Και οι ανακοινωσεις του κ. Μητσοτακη περι αποκαταστασης του κρατους δικαιου ειναι σαν να επαινουμε τον μαγειρα πριν φαμε το φαι. Ισως εχει καταλαβει ο ιδιος και οι περιξ του οτι ειναι ολοι τους η τελευταια ευκαιρια να γινει η χωρα κρατος.

Γιώργος 45

ΔΥΣΤΥΧΩΣ φίλε μου, έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο.

Στρέφονται όλοι κατά του Κράτους και των λειτουργών.

Κανένας δεν μιλάει για τον δολοφόνο που έβαλε στο Νταού Πεντέλης φωτιά να κάψει ξύλα με 10 μπωφορ προκαλώντας την πυρκαϊά και τηνκαταστροφή και μη ειδοποιώντας άμεσα την Πυροσβεστική. Κανένας δεν μιλάει για τον μεγαλοπαράγοντα της περιοχής από την οποία ξεκίνησε η φωτιά, ο οποίος έβγαινε στα ραδιόφωνα και κατηγορούσε την ΔΕΗ ότι ευθύνεται για την φωτιά. Δεν υπάρχει ένας συγγενής νεκρού που να θέλει να διωχθεί ο αίτιος του φόνου του ανθρώπου του;

Πι

Το αίμα των 100+ ανθρώπων που κάηκαν ζωντανοί στην Ελλάδα του 2018 να στοιχειώνει τις ζωές σας, ανίκανοι συριζαίοι. Άχρηστοι. Κομπλεξικοί. Σκατόψυχοι.

---!!!----

ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΓΙΓΑΝΤΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΛΗΣΤΗ ΝΑΡΚΟΜΑΝΗ ΖΑΚ. ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ. ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΛΗΤΕΣ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ, ΠΟΛΥ ΤΣΟΥΧΤΕΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ.

Μάρθα

H ανεξάρτητη ηγεσία της ανεξάρτητης ελληνικής δικαιοσύνης έδωσε εντολή να περιμένουνε το ανεξάρτητο πόρισμα της ανεξάρτητης επιθεωρήτριας δημόσιας διοίκησης. Όπως ακριβώς η ανεξάρτητη δικαιοσύνη διώκει τώρα τους πρώην συντρόφους του νυν πρωθυπουργού ως εχθρούς του πολιτεύματος. Μιλάμε πλέον για μια χούντα όχι εντός εισαγωγικών. Μιλάμε για μια κανονική χούντα με "ανεξάρτητες" αρχές που παίρνουν εντολές από την κυβέρνηση και τις εκτελούν πάραυτα. Για ένα σάπιο δημόσιο που ενδιαφέρεται μόνο για τη διαιώνιση των προνομίων του και για τίποτε άλλο.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

24069958_lie

Λίγο πριν τις 8 το απόγευμα, μετανάστης κάλεσε τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 και ζήτησε βοήθεια - Στις έρευνες παίρνουν μέρος  δύο περιπολικά πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ένα περιπολικό σκάφος της Frontex καθώς και ένα ελικόπτερο της Frontex

2
475580

Σε έξαρση το φαινόμενο της παιδικής εργασίας στη Θεσσαλονίκη -  Κατά το πρώτο 9μηνο εντοπίστηκαν 749 παιδιά να ζούνε στον δρόμο έναντι 500 πέρσι αναφέρουν  οι Ομάδες Κοινωνικής Εργασίας (Streetwork) της ΑΡΣΙΣ

4