Μπλόκο στην εισαγγελική έρευνα για την τραγωδία στο Μάτι - Ποιοι βάζουν «τρικλοποδιά»

mati_main

Ενώ δικαστικές πηγές μιλούσαν για άσκηση προσωποποιημένων ποινικών διώξεων μέσα στο Σεπτέμβριο η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε να συμπεριληφθεί στη δικογραφία και το πόρισμα της επιθεωρήτριας δημόσιας διοίκησης - Όμως το πόρισμα αυτό δεν είναι έτοιμο και θα χρειαστούν μήνες για να συνταχθεί

Τα πάνω κάτω έρχονται στην εισαγγελική έρευνα για τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι, η οποία βρισκόταν λίγο πριν την ολοκλήρωσή της και την κλήτευση ως υπόπτων συγκεκριμένων προσώπων που ενεπλάκησαν στο επιχειρησιακό και όχι μόνο σκέλος αντιμετώπισης της πυρκαγιάς με τα γνωστά σε όλους μας τραγικά αποτελέσματα. Η απόδοση ποινικών ευθυνών σε όσους ευθύνονταν για την μεγάλη αυτή καταστροφή «παγώνει» πλέον και μετατίθεται τους επόμενους μήνες!

Την ανατροπή στην πολύκροτη έρευνα - τα αποτελέσματα της οποίας ανέμεναν με μεγάλο ενδιαφέρον οι συγγενείς των θυμάτων αλλά και άνθρωποι που έχασαν τις περιουσίες τους - σηματοδοτούν δυο γεγονότα:

Η ξαφνική παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

Το πρώτο γεγονός είναι ότι ενώ σήμερα ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Ηλίας Ζαγοραίος πήρε στα χέρια του το πόρισμα του ανεξάρτητου πραγματογνώμονα για τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς - ήταν το τελευταίο στοιχείο που ανέμενε ο εισαγγελέας για να αποφασίσει τις περαιτέρω κινήσεις του - η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου με παραγγελία της ζήτησε να συμπεριληφθεί στη δικογραφία για τις φωτιές και το πόρισμα της επιθεωρήτριας δημόσιας διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου!

Πρόκειται φυσικά για πόρισμα που δεν έχει συνταχθεί ακόμη - και πώς θα μπορούσε άλλωστε; - αφού η επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης είχε δώσει εντολή για διενέργεια διοικητικού ελέγχου μόλις στις 6 Σεπτεμβρίου. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως η εισαγγελική έρευνα για τις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου ξεκίνησε την επομένη της καταστροφής με παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Καθ' όλη δε τη διάρκεια του καλοκαιριού με ένα μικρό διάλειμμα μια ημέρα πριν και μετά το 15Αυγουστο, ο εισαγγελέας ελάμβανε καταθέσεις και συγκέντρωνε στοιχεία από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής που είχαν δώσει ανακριβή στοιχεία στη Δικαιοσύνη

Μάλιστα, η δυναμική της έρευνας ήταν τέτοια που δικαστικές πηγές μιλούσαν για άσκηση προσωποποιημένων ποινικών διώξεων μέσα στο Σεπτέμβριο! Εξάλλου, ο κ. Ζαγοραίος από τις πρώτες κιόλας ημέρες της έρευνάς του είχε σχηματίσει δικογραφία σε βάρος δύο υψηλόβαθμων στελεχών της Πυροσβεστικής. Τα στελέχη μάλιστα αυτά είχαν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης που συνίσταται στην παροχή αναληθών στοιχείων προς τις εισαγγελικές αρχές. Στο πλαίσιο μάλιστα της έρευνας οι εισαγγελικές αρχές είχαν προχωρήσει, τότε, ακόμη και σε κατασχέσεις αποδεικτικού υλικού.

Και ενώ πλέον όλα ήταν έτοιμα για την απόδοση ευθυνών με την προηγούμενη κλήτευση των υπόπτων για εξηγήσεις, μετά την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου η ογκώδης δικογραφία που είχε καταρτιστεί για τις φωτιές μπαίνει στην... αναμονή απ' ότι φαίνεται για πολλούς μήνες μέχρι να σταλεί στην εισαγγελία το πόρισμα της κυρίας Παπασπύρου.

Ένα πόρισμα που για να συνταχθεί δεν αποκλείεται να πάρει ακόμη και ένα έτος, αν κρίνει κανείς από το χρόνο που χρειάστηκε - ένα οχτάμηνο - για να εκδοθεί το πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης για τις πλημμύρες στην Μάνδρα.

Το δεύτερο γεγονός που σηματοδοτεί στην ανατροπή των έως τώρα δεδομένων σχετικά με την πορεία της έρευνας για τις φωτιές, είναι η αποχώρηση του νυν προϊσταμένου της εισαγγελίας που διενήργησε την έρευνα από το πόστο του.

Η μετάθεση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών στην Εισαγγελία Εφετών

Ο κ. Ζαγοραίος από την ερχόμενη Δευτέρα αποχωρεί από τη θέση το, καθώς έχει προαχθεί και μετακινείται στην εισαγγελία Εφετών. Κάτι, που όμως ήταν γνωστό από την έναρξη της έρευνας του για την φονική πυρκαγιά και για το λόγο αυτό άλλωστε δεν είχε αποκλειστεί τότε το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στο χρόνο παραμονής του στην εισαγγελία Πρωτοδικών ώστε να προλάβει να ολοκληρώσει την έρευνα του. Παράταση που προς το παρόν τουλάχιστον δεν του έχει δοθεί!

Έτσι, ο απερχόμενος προϊστάμενος της εισαγγελίας δεν μπορεί να συνεχίσει την έρευνα για τις φωτιές. Στην θέση του, ορίζονται δυο νέοι εισαγγελείς, οι οποίοι έχουν εμπλακεί στην υπόθεση τις τελευταίες εβδομάδες οι κ.κ. Ν. Φιστόπουλος και Κ. Σπυρόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ (60)

Ερασιτέχνες και στη λαμογιά .....

Το πήγαν στα μουλωχτά ,αλλά το πήραν πίσω άρον άρον , μετά την κατακραυγή και όταν τους έπιασαν με τη γίδα στην πλάτη !!

καποιος

Φασίστες, ρουφιάνοι, συριζαίοι.

μαλιστα μαλιστα

όταν πήγε ο αλ6 στο μάτι είχε στηθεί υποδοχή με λουλούδια από το καθεστώς...και ρώταγε υποκριτικά να του πουν τι έγινε...ΑΠΌ ΠΊΣΩ ΕΤΟΙΜΑΖΌΤΑΝ Η ΤΕΛΙΚΉ ΛΎΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΌΛΟΙΠΟΥΣ ...ΑΔΊΣΤΑΚΤΟΙ ΤΎΡΑΝΝΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΎΝ ...Μπράβο στην ελλ. δικαιοσύνη...που να σταθείς πατρίδα μου , που να σταθείς Ελληνα ΣΚΟΤΑΔΙ ΠΑΝΤΟΥ

chris

Αηδιαστικό καθεστώς. Ο Ερντογάν μπροστά τους είναι Παναγίτσα.

Τον Δεκέμβριο θα γίνει η δίκη του Γκοτζαμάνη

Βγήκε το αποτέλεσμα της διοικητικής έρευνας για το πως χορηγήθηκε άδεια κυκλοφορίας στο τρίκυκλο, της επιτροπής της Νομαρχίας για την χορήγηση καταλληλότητας στο χώρο της διαδήλωσης, της Επιτροπής του υπουργείου για το πως χορηγήθηκε δίπλωμα στον δράστη και της ΕΔΕ της Αστυνομίας για την οργάνωση της περιφρούρησης. Οι ενστάσεις και οι ανακοπές των εμπλεκομένων κρίθηκαν σε όλους τους βαθμούς. Τώρα πια που συμπληρώθηκε η προανάκριση θα προχωρήσει η δίκη....

Citizen

Η αναλγητη μαφίοζικη συμμορία των Συριζανελ θα χρησιμοποιήσει και θα μεταχειριστει ολα τα μέσα προκειμένου να μπλοκάρει την δίκαιοσυνη και την απόδοση ευθυνών, ήδη η πρωτη εγκαθετη εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έβαλε την πρώτη τρικλοποδιά

Σαββιδης Γιαννης

Πού είναι η αντιπολίτευση......

Μ.ΠΑΣΟΚ

Η υποθεση θα παει στο αρχειο, και θα ανασυρεται καθε φορα παραμονες εκλογων.ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

Τα ίδια παντελή μου

Ο κόσμος αλλάζει η Ελλάδα ποτεεεεεεεεεεεε

Λουλης

δεν θα περασει ο φασισμος των φιλελεδων

Λούλα , λούλα, πού είσαι λούλααα !!

Κοιτάξου στον καθρέφτη εθνομηδενιστή !

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

asty12

Σύμφωνα με την καταγγελία που ερευνάται από την αστυνομία,  δύο άνδρες έπεισαν γνωστή επιχειρηματία ότι θα μεσολαβούσαν για την πώληση του πίνακα έναντι 300.000 ευρώ, τους έδωσε τον πίνακα του Πικάσο και έγιναν καπνός

4917795

Σε αναλογία που φτάνει τον έναν προς έναν κάτοικοι και μετανάστες στη Σάμο και προσθεσμία 48 ωρών από τον δήμαρχο για να αρχίσει «δυναμική προσπάθεια αποσυμφόρησης» - Πάνω από 15.000 πρόσφυγες και μετανάστες φιλοξενούνται στον καταυλισμό της Μόριας

10