Συγκινεί η Μάγδα Φύσσα για τη νύχτα της δολοφονίας: Προσπάθησα να τον ζεστάνω για να τον φέρω πίσω

Συγκινεί η Μάγδα Φύσσα για τη νύχτα της δολοφονίας: Προσπάθησα να τον ζεστάνω για να τον φέρω πίσω

Πέντε χρόνια μετά η μητέρα του Παύλου Φύσσα ανακαλεί στη μνήμη της τις δραματικές ώρες της δολοφονίας - «Η μόνη δικαίωση θα ήταν να γυρίσει πίσω ο Παύλος», αναφέρει - Λέει ότι θα «έκανε κομμάτια τον Ρουπακιά», ενώ αποκαλύπτει τι ειναι αυτό που της  λείπει περισσότερο από τον γιο της

4244043
Πέντε χρόνια συμπληρώθηκαν από εκείνη τη νύχτα της 17ης προς 18η Σεπτεμβρίου, όταν ο Γιώργος Ρουπακιάς κάρφωνε το μαχαίρι στην καρδιά του αντιφασίστα ράπερ Παύλου Φύσσα ή Killah P., όπως ήταν γνωστός στο χώρο της μουσικής που αντιπροσώπευε.

Με λόγια που συγκλονίζουν η μητέρα του, Μάγδα μιλά στην εκπομπή του Real Fm, «Ελληνοφρένεια» για το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του, αλλά και όσα ακολούθησαν με τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Για εκείνη «δικαίωση θα ήταν να γυρίσει πίσω ο Παύλος».

Ερωτηθείσα πώς θα ένιωθε στο άκουσμα της τελικής δικαστικής απόφασης για τον δολοφόνο του παιδιού της, απάντησε: «Δεν ξέρω αν είναι δικαίωση. Δικαίωση δεν νομίζω ότι θα βρούμε ποτέ. Αλλά γίνεται ένας αγώνας από μέρος του, που πάω εκεί εγώ που είμαι οι μητέρα, οι δικηγόροι. Πιστεύω ότι θα έχουν μία δικαίωση. Δεν με καλύπτει τίποτα. Ακόμη κι αν μου πουν ότι τον πάνε Σύνταγμα και τον εκτελούν. Είναι πολύ λίγο για μένα. Το παιδί μας θέλουμε. Μπορούν να μας φέρουν πίσω το παιδί μας;»

«Σίγουρα θα ήταν καλό το να τους δω να καταδικάζονται. Όμως όποια κι αν είναι η ποινή, και στο Σύνταγμα να τον πάνε και θανατική ποινή να υπήρχε, πάλι δεν θα ένιωθα ικανοποίηση» σημειώνει χαρακτηριστικά η Μάγδα Φύσσα.

Ελληνοφρένεια 17/9/2018 (Συνέντευξη με Μάγδα Φύσσα, 5 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου)


«Θα έκανα κομμάτια τον Ρουπακιά»

Κλείσιμο
«Δεν υπάρχει ίχνος μετάνοιας στα πρόσωπά τους. Αντιθέτως, οι δικοί τους άνθρωποι τους θεωρούν ήρωες. Είναι τα παιδιά τους, οι σύζυγοι είναι αυτοί που βλέπω. Και οι δικηγόροι ακόμα προκλητικοί είναι» αναφέρει σχετικά με την Χρυσή Αυγή.

«Μέχρι να ξεκινήσει η δίκη δεν υπήρχε μίσος, γιατί δεν είχα χρόνο να κάτσω να σκεφτώ τους υπαίτιους. Ήρθε όμως το μίσος και δεν υποχωρεί καθόλου με τον καιρό»

Για το αν θα μιλούσε με τον Ρουπακιά απαντά «τι να του έλεγα. Ας τον άφηναν πάνω μου να καλοπεράσει, κομμάτια θα τον έκανα. Τι να μου έλεγε, ένας πληρωμένος δολοφόνος είναι».

«Ο Παύλος έδειξε τον δολοφόνο του»

Το μοιραίο βράδυ, όπως είπε η κυρία Φύσσα, ο ίδιος ο Πάυλος ήταν αυτός που είπε στους αστυνομικούς ότι τον μαχαίρωσαν, τη στιγμή που ο Ρουπακιάς έμπαινε στο αυτοκίνητο για να φύγει από το σημείο. Μάλιστα όπως λέει οι αστυνομικοί αρχικά κινήθηκαν εναντίον του Φύσσα, ο οποίος μόλις δέχτηκε την μαχαιριά έπιασε τον Ρουπακιά και του είπε «έλα δω ρε μ@@@πανο, με μαχαίρωσες και φεύγεις»;

Εκείνη την ώρα ωστόσο ερχόταν περιπολικό αντίθετα στον δρόμο και δεν τον άφησαν να φύγουν. Όταν τον έβαλαν στο περιπολικό τους είπε «δικός σας είμαι». Οι αστυνομικοί ρώτησαν «είσαι αστυνομικός;» για να λάβουν την απάντηση «όχι της Χρυσής Αυγής».

Όσον αφορά τη στάση των αστυνομικών, η Μάγδα Φύσσα ανέφερε ότι έχουν πει όλοι ψέματα, και ότι όπως αποδεικνύεται από τις κάμερες υπήρχαν στο σημείο αστυνομικοί και δεν έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν το έγκλημα.

Αναφορικά με τον ρόλο της δικαιοσύνης αναφέρει πως έχει εμπιστοσύνη, και πως οι όποιες καθυστερήσεις οφείλονται στους ίδιους τους κανονισμούς και όχι στους δικαστές.

«Προσπάθησα να τον ζεστάνω, μπας και γίνει τίποτα»

Πηγαίνει στο νοσοκομείο για να τον δει. Όμως, ο Παύλος έχει φύγει από τη ζωή. Ανακαλώντας στη  μνήμη της εκείνες τις δραματικές στιγμές, προκαλεί ρίγη συγκίνησης. 

«Προσπάθησα να τον ζεστάνω μπας και γίνει τίποτα. Σκεφτόμουν πως αν τον ζεστάνω θα γίνει καλύτερα αλλά μπα», λέει χαρακτηριστικά.

«Μου λείπει να με φωνάζει "μάνα"»

Η Μάγδα Φύσσα είπε ότι καθημερινά περνά από το σημείο της δολοφονίας, όπου έχει στηθεί και το μνημείο.  «Του λέω καλημέρα και καληνύχτα», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σχετικά με τους βανδαλισμούς δήλωσε πως «σε πονάει εκείνη τη στιγμή, αλλά είναι τσιμέντο. Το τσιμέντο καθαρίζεται, το γκρεμίζεις και το ξαναφτιάχνεις. Ο Παύλος όμως τώρα δεν γυρίζει πίσω».

Μετά από πέντε χρόνια αυτό που της λείπει από τον Παύλο είναι το να τη φωνάζει «μάνα». Η απουσία του είναι το πιο ψυχοφθόρο από όλο αυτό. Αυτό που μου λείπει πιο πολύ είναι το «μάνα», σημείωσε.


Δείτε βίντεο: Συγκλονίζει η Μάγδα Φύσσα για τη νύχτα της δολοφονίας: Προσπάθησα να τον ζεστάνω για να τον φέρω πίσω

Συγκλονίζει η Μάγδα Φύσσα για τη νύχτα της δολοφονίας: Προσπάθησα να τον ζεστάνω...(2)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης