Δολοφονία Φύσσα: Νέα στοιχεία για την ολιγωρία της ΕΛΑΣ

Δολοφονία Φύσσα: Νέα στοιχεία για την ολιγωρία της ΕΛΑΣ

Οπτικοακουστικό υλικό που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο δείχνει ότι η ομάδα ΔΙΑΣ έφτασε στην περιοχή πέντε λεπτά πριν από το συμβάν και αποφάσισε να κάνει τον κύκλο του οικοδομικού τετραγώνου

fyssas_document_arthro
Σχεδόν πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Τα στοιχεία προκύπτουν από την μελέτη του ερευνητικού κέντρου Forensic Architecture, που βασίστηκε στο οπτικοακουστικό υλικό που υπάρχει στη δικογραφία.

Την έρευνα που βασίστηκε σε αναλύσεις από κοντινές κάμερες ασφαλείας και απομαγνητοφωνήσεις του εσωτερικού συστήματος επικοινωνίας της Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ, ζήτησε η οικογένεια Φύσσα, με σκοπό να διερευνηθούν τα γεγονότα και να διαπιστωθεί η ακριβής θέση των εμπλεκόμενων προσώπων και η ακριβής χρονική αλληλουχία των γεγονότων.

Όπως επισημαίνεται η έρευνα δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα για την ολιγωρία της ΕΛΑΣ καθώς όπως φαίνεται από το οπτικοακουστικό υλικό, αν και οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ είχαν φτάσει στην περιοχή πέντε λεπτά πριν από το συμβάν, αποφάσισαν να κάνουν τον κύκλο του οικοδομικού τετραγώνου, γεγονός που δεν διαβίβασαν στο κέντρο επιχειρήσεων της ΔΙΑΣ, ούτε ανέφεραν στις μαρτυρίες τους.

Ακολουθούν οι εικόνες ντοκουμέντα από το βίντεο που προβλήθηκε σήμερα στο δικαστήριο
fyssas_document_mesa
fyssas_document_mesa2
fyssas_document_mesa3
fyssas_document_mesa4
fyssas_document_mesa5

Κλείσιμο
Πηγή φωτογραφιών: eurokinissi.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης