«Πρέπει να διαταχθεί και ένορκη διοικητική εξέταση για τη φωτιά στο Μάτι», λέει πρώην υπαρχηγός της πυροσβεστικής

«Πρέπει να διαταχθεί και ένορκη διοικητική εξέταση για τη φωτιά στο Μάτι», λέει πρώην υπαρχηγός της πυροσβεστικής

«Για πρώτη φορά δεν έχει διαταχθεί ΕΔΕ για το πιο σοβαρό, θανατηφόρο και καταστροφικό φαινόμενο λόγω δασικής πυρκαγιάς» επισημαίνει ο πρώην υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Ανδριανός Γκουρμπάτσης

mati_main01
Ένα ακόμη κενό στην επόμενη μέρα της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Μάτι επισημαίνει με δήλωσή του στο protothema.gr ο πραγματογνώμονας διερεύνησης εγκλημάτων εμπρησμού Ανδριανός Γκουρμπάτσης.

Συγκεκριμένα, δηλώνει ότι θα έπρεπε να έχει δοθεί εντολή στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης προκειμένου να διερευνηθούν με ΕΔΕ οι διοικητικές και πειθαρχικές ευθύνες, οι παθογένειες και οι στρεβλώσεις των υπηρεσιών που χειρίστηκαν την κατστροφική πυρκαγιά.

Παράλληλα με τις ενέργειες της Δικαιοσύνης και τις μηνύσεις των οικογενειών των θυμάτων.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Γκουρμπάτση:

«Υποκριτική η στάση του Πρωθυπουργού και Υπουργών της Κυβλερνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σχετικά με την αναζήτηση των ευθυνών κατά παντός υπευθύνου για την εθνική τραγωδία της 23 Ιουλίου 2018 στο Ν. Βουτζά και Μάτι. Ο Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι Υπουργοί έχουν τον τρόπο και το νομικό μέσο να αναζητηθούν οι διοικητικές ευθύνες των υπαιτίων που οδηγήσαν στο θάνατο 96 αθώους συνανθρώπους μας.

Να παραγγείλουν προς τον ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ να διενεργήσει σχετική Διοικητική Έρευνα - ανεξάρτητη της Δικαστικής - από την οποία θα αναδειχθούν με κάθε λεπτομέρεια οι πειθαρχικές ευθύνες των υπαιτίων καθώς και οι παθογένειες, στρεβλώσεις και οι παθογένειες της Δημόσιας Διοίκησης.

Ως φαίνεται όμως ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση δεν το θέλουν γιατί θα πιστωθούν πολιτικά τις ευθύνες αυτές. Για πρώτη φορά δεν έχει διαταχθεί ΕΔΕ για το πιο σοβαρό, θανατηφόρο και καταστροφικό φαινόμενο λόγω δασικής πυρκαγιάς».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης