Λάρισα: Ζεύγος... σκέτη απάτη έταζε χρηματοδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ

Λάρισα: Ζεύγος... σκέτη απάτη έταζε χρηματοδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ

Απέσπασαν συνολικά από τα θύματα 14.500 ευρώ ως προκαταβολή για την υποτιθέμενη κατάρτιση των σχετικών φακέλων

euro
Τουλάχιστον τέσσερις ανυποψίαστοι πολίτες στη Λάρισα κατόρθωσε να εξαπατήσει από το Μάρτιο του 2017 ως φέτος τον Ιανουάριο, ένα ζευγάρι 50χρονων που παρουσιάζονταν ως οικονομολόγοι που δήθεν ήταν ειδήμονες στην εξασφάλιση χρηματοδότησης μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

Η γυναίκα συστηνόταν ως οικονομική σύμβουλος για την παροχή υπηρεσιών και τη διενέργεια μελετών επενδυτικών προγραμμάτων και ο άνδρας ως συνεργάτης της. Οι δράστες απέσπασαν συνολικά από τα θύματα 14.500 ευρώ ως προκαταβολή για την υποτιθέμενη κατάρτιση των σχετικών φακέλων και την κατάθεσή τους στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Όμως, ο καιρός περνούσαν και οι αιτήσεις δεν προχωρούσαν, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να... ζώνουν τα φίδια τους άτυχους που τους εμπιστεύθηκαν τα χρήματά τους.

Όταν οι καταγγελίες έφτασαν στην Ασφάλεια Λάρισας, ξεκίνησε προανάκριση που δεν άργησε να οδηγήσει στα ίχνη των δύο 50χρονων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτες κατά συρροή, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας. Η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί τυχόν εμπλοκή του ζευγαριού και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης