Απίστευτο: Εισπρακτική εταιρεία απειλεί δανειολήπτρια για... 50 ευρώ!

eispraktikes

«O σύζυγος μου που έχει πάθε έμφραγμα δέχτηκε τηλεφώνημα από μια κυρία εισπρακτικής εταιρείας η οποία με απειλές ότι θα στείλει δικαστικό επιμελητή» λέει στο protothema.gr η δανειολήπτρια

Τρόμος για χιλιάδες δανειολήπτες εξακολουθούν να είναι οι εισπρακτικές εταιρείες οι οποίες έχοντας γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια τους νόμους περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, τηλεφωνούν σε ανυποψίαστους δανειολήπτες και με απειλές προσπαθούν να τους πείσουν να καταβάλουν χρηματικά ποσά για τα δάνεια τα οποία είχαν λάβει.

Το πλέον εξοργιστικό είναι ότι οι εισπρακτικές εταιρείες τηλεφωνούν ακόμη και σε δανειολήπτες οι οποίοι έχουν ενήμερα τα δάνειά τους, ακόμη και αν δεν καταφέρουν να πληρώσουν μια δόση, όπως έγινε στην περίπτωση μιας κυρίας η οποία δεν κατάφερε, λόγω άλλων οικονομικών υποχρεώσεων, να πληρώσει τον περασμένο Ιούλιο τη δόση της που ήταν 50 ευρώ!

Για την καθυστέρηση αυτή η κυρία – τα στοιχεία της βρίσκονται στη διάθεση του protothema.gr- και ο σύζυγός της δέχτηκαν τηλεφωνήματα από εισπρακτική εταιρεία, η οποία σύμφωνα με την καταγγελία της στο protothema.gr εδρεύει στην περιοχή του Ρέντη, και απειλώντας τους ζητούσε την άμεση καταβολή των 50 ευρώ!

«O σύζυγος μου που έχει πάθε έμφραγμα δέχτηκε τηλεφώνημα από μια κυρία εισπρακτικής εταιρείας η οποία με απειλές ότι θα στείλει δικαστικό επιμελητή ζητούσε να καταβάλουμε τα 50 ευρώ της δόσης που απλά δεν μπορέσαμε να βάλουμε τον περασμένο μήνα. Εμείς ποτέ δεν καθυστερήσαμε στην πληρωμή του δανείου μας απλά δεν καταβάλαμε το ποσό αυτό τον περασμένο μήνα λόγω άλλων οικονομικών υποχρεώσεων» λέει στο protothema.gr

Οι δυο δανειολήπτες είχαν πάρει δάνειο 120.000 ευρώ και πλήρωναν τις δόσεις τους κανονικά κάθε μήνα. Μάλιστα, λόγω του ότι ήταν καλοπληρωτές η Τράπεζα τους πρότεινε για ένα χρόνο να ελαφρύνει τις δόσεις και τους επέτρεψε να δίνουν 50 ευρώ τη δόση.

Ωστόσο, λόγω οικονομικών υποχρεώσεων το ζευγάρι δεν κατάφερε να πληρώσει στις 17 Ιουλίου τα 50 ευρώ που έπρεπε τα οποία όμως θα κατέθετε αμέσως μόλις τα είχε. Αυτή η καθυστέρηση έδωσε δικαίωμα σε εισπρακτική εταιρεία και όχι στην Τράπεζα να τηλεφωνήσει στο ζευγάρι και απειλώντας τους να ζητήσει την άμεση καταβολή των 50 ευρώ!

Ήδη από το 2016 υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις σύμφωνα με τις οποίες είναι παράνομο να τηλεφωνούν εισπρακτικές εταιρείες σε καταναλωτές εφόσον δεν τους έχουν ενημερώσει ότι έχουν στην κατοχή τους τα στοιχεία τους. Θα πρέπει σύμφωνα με το σκεπτικό των δικαστικών αποφάσεων οι Τράπεζες να έχουν πρώτα ενημερώσει γραπτώς ότι μεταβιβάζουν τα προσωπικά δεδομένα των δανειοληπτών σε συγκεκριμένη εισπρακτική εταιρεία και οι τελευταία να ενημερώσει τους δανειολήπτες πως έχει στην κατοχή της τα δεδομένα αυτά.

Εάν όλα αυτά δεν συμβαίνουν, οι δανειολήπτες έχουν το δικαίωμα να μην απαντούν σε καμία ερώτηση όταν τηλεφωνεί η εισπρακτική εταιρεία ενώ ο δανειολήπτης μπορεί να διεκδικήσει και την προβλεπόμενη από το νόμο   αποζημίωση για ηθική βλάβη η οποία είναι τουλάχιστον 5.870 ευρώ (συν του νόμιμους τόκους) και να καταφύγει   και στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, για τις τηλεφωνικές οχλήσεις, πιέσεις, απειλές και απαράδεκτες συμπεριφορές των εισπρακτικών εταιρειών.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (75)

Να τοχει ενθύμιο.

Εμφραγμα ο ανθρωπος μου;;;;;;Λοιπον απλα πραγματα.Μαθαινεις το ονοματακι της.Πας και τη στηνεις απεξω και τη κανεις τη [...]......τόπι!!!Τι θα σου κανουν;;;χαχαχα.Με συριζα κυβερνηση τα παντα επιτρεπονται!Αντε τωρα που γυριζει...Τόπι τόπι!

Φταίει η εισπρακτική;

Οι δυο δανειολήπτες είχαν πάρει δάνειο 120.000 ευρώ που ο τόκος με 5% είναι 6.000 τον χρόνο, και δεν δίνουν την δόση 50 ευρώ τον μήνα. Τους το χάρισαν με 50 ευρώ τον μήνα. Εξακόσια ευρώ τον χρόνο.Το ένα δέκατο των τόκων. Πως γίνετε να πάρω ένα τέτοιο δάνειο ρε μεγάλε;

nikosss

αυτό είναι ένα αυθαίρετο συμπέρασμα δικό σου. Το άρθρο δεν διευκρινίζει αν το δάνειο είναι καταναλωτικό ή στεγαστικό. Λόγω το ποσού μάλλον είναι στεγαστικό. Επίσης λέει οτι οι άνθρωποι αυτοί ήταν πάντα συνεπείς στις δόσεις τους, αλλά δεν μας λέει πόσο ήταν η κανονική δόση και πριν πόσα χρόνια συνήφθη αυτό το δάνειο. Πολύ πιθανόν οι συγκεκριμένοι δανειολήπτες να έχουν αποπληρώσει προ πολλού το κεφάλαιο και έχουν κολλήσει σε τόκους. Αλλιώς η "εισπρακτική" δεν θα τους έδινε περίοδο χάριτος για ένα χρόνο με τόσο χαμηλή δόση και κυρίως χωρίς κάποια επιπλέον εξασφάλιση. Για να τους έχει στο χέρι. Τις ξέρουμε άλλωστε τις τράπεζες και τις εισπρακτικές πόσο "ανθρώπινες" είναι.

Nikosss

Με μία διευκρίνηση για το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, στου Ρέντη δεν υπάρχει εισπρακτική εταιρεία αλλά το Δικηγορικό Γραφείο Σιούφας. Είναι παράνομο ένα δικηγορικό γραφείο να εκτελεί χρέη εισπρακτικής. Οι δικηγόροι και οι δικηγορικές εταιρείες επιτρέπεται να καλούν τους οφειλέτες μόνο μια φορά, για να τους ενημερώσουν σχετικά με τις οφειλές τους και να εξετάσουν τη δυνατότητα εξωδικαστικής ρύθμισης. Εάν τελικά δεν γίνει κάποιος διακανονισμός με τον οφειλέτη, τότε ο δικηγόρος ή η δικηγορική εταιρεία δεν μπορεί να τον ξανακαλέσει, αλλά πλέον θα μπορεί να τον ειδοποιεί μόνο εγγράφως με εξώδικο ή να προχωρήσει σε κάθε άλλη νόμιμη διαδικασία. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν ισχύει καθότι εγώ ο ίδιος είμαι θύμα αυτού του διαβόητου γραφείου που κυκλοφορεί στην πιάτσα και ως “Γραφείο Πλευράκη” ή “Γραφείο Ευτυχίδου” κλπ. Συμπεριφέρονται ως εισπρακτική, καλούν συνέχεια, απειλούν, προσβάλλουν, και αν δεν απαντήσεις, αρχίζουν και καλούν συγγενείς ή στην εργασία εκθέτοντας τον δανειολήπτη αφού λένε οτι τον αναζητούν για χρέη και δεν απαντάει! Όταν διαμαρτυρήθηκα επειδή κάλεσαν συγγενή μου και της είπαν οτι χρωστάω, η ανεκδιήγητη στην άλλη γραμμή είχε και το θράσος να ισχυριστεί οτι εγώ εξουσιοδότησα τέτοια κίνηση! Μιλάμε για δικηγόρους-κυκλώματα! Σε περίπτωση παράβασης των υποχρεώσεων αυτών, οι δικηγόροι και οι δικηγορικές εταιρείες θα ελέγχονται για πειθαρχικό παράπτωμα και θα τους επιβάλλονται αντίστοιχες ποινές. Οι καταναλωτές, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν τους τηλεφωνούν από δικηγορικά γραφεία για τις οφειλές τους και θα πρέπει να κρατάνε τα εξής στοιχεία: Την επωνυμία της δικηγορικής εταιρείας Το όνομα του υπαλλήλου που κάλεσε. Το τηλέφωνο από όπου έγινε η κλήση Την ημερομηνία και την ώρα της κλήσης Στη συνέχεια, εάν τους τηλεφωνήσουν ξανά από το ίδιο δικηγορικό γραφείο, τότε θα πρέπει να το καταγγείλουν στον ΔΣΑ και στην ΕΚΠΟΙΖΩ.

UN

Πηγαίνετε να μιλήσετε με την τράπεζα. Είχα 2 δάνεια σε 2 τράπεζες που μαζί δεν ξεπερνούσαν τις 40000 ευρώ. Ζητήστε μια προσφορά ολικής αποπληρωμής και διαγραφής του δανείου. Θα σας ρίξουν το ποσό κοντά στο 1/6 (νομίζω κάποιος γράφει παρακάτω πολύ σωστά πως έτσι κι αλλιώς τα έχουν πάρει απο την ανακεφαλαίωση) αν κάνετε αποπληρωμή του νέου ποσού με μετρητά και μόνο!!! Τις ξόφλησα και τις δύο με αυτό τον τρόπο πληρώνοντας γύρω στις 6 χιλιάδες και πλέον ούτε απ'έξω,μόνο για καμιά πληρωμή ΔΕΚΟ κι αυτή στα αυτόματα μηχανήματα,στα ρηχά που λένε!

Τα πληρώσαν άλλοι για σένα και καμαρώνεις

Γράφεις έτσι κι αλλιώς τα έχουν πάρει απο την ανακεφαλαίωση. Οι καλοπληρωτές πληρώνουν τους μπαταξήδες μέσω των φόρων για τα κεφάλαια της ανακεφαλαίωσης. Άσε που οι μικρομέτοχοι των τραπεζών χάσανε τις μετοχές τελείως. Εσύ για παράδειγμα πληρώνεις και θα πληρώνεις ΕΝΦΙΑ με τα λεφτά που σου χάρισαν, ενώ αυτοί που δεν χρωστούσαν πληρώνουν για σένα και τους υπόλοιπους που χρωστάνε. Πόσο δίκαια ήταν η διευθέτηση;

Ιανος

Απο εκει που πληρωνουν 300€ το μηνα για 250000 δανειο (500000 με τους τοκους) τα αδερφια του δικου σου

Ιανος

Μια καλη λυση... Εξω απο τις εισπρακτικες ολοι μας οχιιιι απ το τηλεφωνο...απ εξω στην πορτα...και οταν μας παιρνουν τηλεφωνο : ονοματεπωνυμο εισπρακτορα και facebook πολεμο στα ισα να μαθαινουν και οι συγγενεις...

desoto

Έτσι μπράβο γουστάρω

αυτα ειναι

εγω πηρα δανειο 180 χιλ κε δινω 630 δεν μου περισσευουν αλλα τι να κανω αναλογικα με αυτους επρεπε να δινω δοση 75... και να .. καθυστερω κιολας δεν μας λενε που κανονισαν τετοια δοση να παω και εγω το κοροιδο εχασα δουλεια ελλαδα και ξενιτευτηκα για να πληρωνω ελεος με τουε ελληναραδες δεν πληρωνω

Λούλης

Στο τέλος αυτό το δάνειο με τους τόκους θα σου κοστίσει κοντά στις 500 χιλ. για ένα σπίτι που σε μερικά χρόνια δεν θα αξίζει ούτε το ένα δέκατο της αξίας. Πιο κορόιδο πεθαίνεις! Χωρίς τα κορόιδα όμως εγώ θα έπρεπε να δουλεύω και όχι να απολαμβάνω τον φρέντο μου ολημερίς στην παραλία. Εύχομαι να είσαι πάντα καλά και να δουλεύεις για να με ξεκουράζεις.

Καλοκαιράκι

Όποιος έχει πρόβλημα με τις εισπρακτικές και τα δικηγορικά γραφεία μπορεί να υποβάλλει παράπονο στην τράπεζα του δηλώνοντας ότι οφείλει αλλά δεν επιθυμεί τηλεφωνικές οχλήσεις. Αν τολμάει. Αλλιώς να πληρώνει. 50 ευρώ για στεγαστικό και δεν πληρώνει.. Ας πάει να νοικιάσει με 50 ευρώ να δούμε τι σπίτι θα βρει... Εποχή των τζαμπατζηδων.. έλεος

χαχα

Τι ωραίος που είναι ο καπιταλισμός του Κυριάκου. Και προπάντων έξυπνος.

ΚΩΣΤΑΣ-ΔΡΑΜΑ

ΤΙ ΩΡΑΙΕΣ ''ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΜΠΡΙΤΖΟΛΕΣ'' ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ''ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ''/ ΡΟΥΒΙΚΩΝΕΣ, ΠΟΥ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΒΡΙΖΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΑΝΕ (ΔΙΤΟΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΕ ''ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ'' ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ, ΟΥΤΕ ''ΜΠΡΙΤΖΟΛΕΣ'' ΘΑ ΕΤΡΩΓΑΝ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΛΜΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΥΡΙΣΚΑΝ ΣΕ ΧΑΝΤΑΚΙΑ ΠΑΛΟΥΚΩΜΕΝΟΥΣ...

γι αυτο

σας λεω ,ξεκινηστε προπονησεις....

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης