Επιχείρηση «Τρίαινα» στη Μύκονο: Ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 4 εκατ. ευρώ στο Nammos

56 εφοριακοί «κόβουν κίνηση» και μετά «ράβουν κοστούμι» - Επί τόπου κατάσχεση για «ναούς» της διασκέδασης που χρωστούν εκατομμύρια στην εφορία

Συντονισμένη επιχείρηση ελέγχων και είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη απο χθες στη Μύκονο, με πρωτοβουλία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και με τη συνδρομή της Οικονομικής Αστυνομίας.

Η επιχείρηση σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει καταρτίσει το επιτελείο του επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες, έως και την Τετάρτη, αποτελείται από 56 άτομα και φέρει την κωδική ονομασία «Τρίαινα», λόγω των τριών παράλληλων στοχεύσεών της κατά τους ελέγχους που διεξάγονται.

Οι στοχεύσεις αυτές είναι οι εξής:

Πρώτον, μετά την πρώτη φάση του ελέγχου σε κάθε επιχείρηση οι ελεγκτές παραμένουν σε αυτήν ώς το τέλος της ημέρας προκειμένου να έχουν μία σαφή εικόνα για το ύψος των ημερήσιων εισπράξεων υπό την δική τους παρακολούθηση. Τις εισπράξεις αυτές τις συγκρίνουν με τα έσοδα που έχει δηλώσει η επιχείρηση τις προηγούμενες ημέρες και στην περίπτωση που υπάρχουν μεγάλες διαφορές αρχίζει η φάση της επιβολής των προστίμων που προβλέπει η νομοθεσία.

Δεύτερον, ελέγχουν για τυχόν «πειραγμένες» ταμειακές μηχανές, γνωστό φαινόμενο διάπραξης φοροδιαφυγής απο τους επιτήδειους. Ειδικότερα ελέγχουν αν έχουν γίνει παρεμβάσεις στις ταμειακές μηχανές με την εισαγωγή σε αυτές ειδικών λογισμικών τα οποία ακυρώνουν στο τέλος όσες αποδείξεις έχουν «χτυπηθεί». Ετσι περιορίζονται σημαντικά οι εισπράξεις που δηλώνονται στις φορολογικές αρχές.

Τρίτον, «τσεκάρουν» αν η επιχείρηση έχει ληξιπρόθεσμες, μη ρυθμισμένες οφειλές προς την εφορία. Στην περίπτωση αυτή προχωρούν στη δέσμευση των εισπράξεων της ημέρας αλλά και επιταγών που υπάρχουν στο ταμείο. Γι΄ αυτό άλλωστε τις ομάδες των ελεγκτών συνοδεύει και δικαστικός επιμελητής.

Η επιχείρηση ελέγχων επεκτείνεται σε όλα τα είδη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο νησί της Μυκόνου, από ξενοδοχεία και δραστηριότητες θαλασσίων σπορ, ξαπλώστες κτλ μέχρι την εστίαση, τα νυχτερινά μπαρ αλλά και επιχειρήσεις μετακίνησης τουριστών. Μάλιστα υπάρχει και εφεδρική ομάδα ελεγκτών στην περίπτωση που χρειαστεί να επέμβει.

Ενδεικτικά όπως σημειώνουν αρμόδιοι παράγοντες που συμμετέχουν στην επιχείρηση χθες εντοπίστηκε στον Ορνό επιχείρηση με πειραγμένη ταμειακή μηχανή, ενώ σε γνωστό ιταλικό εστιατόριο κατασχέθηκαν οι εισπράξεις λόγω ύπαρξης ληξιπρόθεσμων μη ρυθμισμένων οφειλών προς την εφορία. Σε ανάλογη περίπτωση ελέγχου στο γνωστό κέντρο Νάμμος όπου διαπιστώθηκαν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία μη ρυθμισμένες ύψους τεσσάρων εκατ. ευρώ η εταιρία έσπευσε να τις αποπληρώσει άμεσα.

Πώς δουλεύει η επιχείρηση «Τρίαινα» 

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ με τη συνδρομή αστυνομικών και δικαστικών οργάνων, βγαίνουν «παγανιά» σε μαγαζιά, το παίζουν πελάτες και περνούν ώρες ολόκληρες για να υπολογίσουν τί αποδείξεις κόβουν οι καταστηματάρχες.

Αλλά και αφού ξεκινήσει ο έλεγχος, οι εφοριακοί ελεγκτές μπορεί να παραμείνουν δίπλα στην ταμειακή μηχανή για ώρες, προκειμένου να φανεί τί ημερήσιο τζίρο εμφανίζει το μαγαζί από την στιγμή που άρχισαν να κόβονται κανονικά οι αποδείξεις.

Και όταν αποκαλυφθούν και ξεκινήσει ο έλεγχος, συγκρίνουν τί είδαν ότι καταναλώθηκε, τί κόπηκε με αποδείξεις στη μηχανή, τί τζίρο εμφάνιζε η ταμειακή τις προηγούμενες ημέρες και και τί τζίρο δήλωνε και πριν ένα χρόνο ακόμη ο ίδιος επιχειρηματίας.

Για τη διευκόλυνση των ελεγκτών στη συγκεκριμένη διαδικασία τις ομάδες των ελεγκτών συνοδεύει και δικαστικός επιμελητής.

Η επιχείρηση «Τρίαινα» σαρώνει όλα τα είδη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο νησί της Μυκόνου, από ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια έως δραστηριότητες θαλάσσιων σπορ, ξαπλώστες, μεταφορά προσώπων VIP, καταστήματα εστίασης, μπαρ και νυχτερινά κέντρα.


Δείτε βίντεο: Επιχείρηση «Τρίαινα» στη Μύκονο: Ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 4 εκατ. ευρώ στο Nammos

ΣΧΟΛΙΑ (46)

FTOXOMPINES

ΠΡΟΤΟΝ ΑΛΩΣΗ 1453 400 ΧΡΟΝΙΑ ΚΛΕΦΤΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΔΕΛΦΟΥ ΚΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΝ ΜΥΚΟΝΟ ΚΑΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΚΥΝΗΓΑΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΖΗΛΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΦΟΥΜΑΡΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΙΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΤΟΜΕΙΣ 1} ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ 2} ΚΑΠΝΑ 3} ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ ΑΜΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΙΣ ΦΩΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΙΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΙΟΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΤΕ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ 70% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΨΗΦΙΣΕ ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΙΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ Η ΧΩΡΑ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΦΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΜΗΠΩΣ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΨΥΛΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕΔΙΑΡΙΚΕΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΝΝΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΜΕ ΓΟΥΝΕΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΑ ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ Τ Ε Λ Ο Σ

mm

Όχι δεν κατάλαβες μακάρι και η Χαλκδική και η Πελοπόννησος και άλλα νησιά, και η Αττική, και η Κατερίνη να έχουν τη στρατιγική και τουριστική εισπραξιμότητα αυτών των νησιών. Η Ελλάδα θα 3πλασιάσει ΑΕΠ. ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟΛΑ ΝΟΜΙΜΌΤΗΤΑ. Αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα τα έσοδα άμα τα παίρνει κατευθείαν η Ελβετία χωρίς φόρους!! Είναι σαν να έχει τον τουρισμό η Ελβετία. Αλλά και για ηθικούς λόγους. Ένα κράτος δε γίνεται πλούσιο με πολύ χαλαρό ηθικό υπόβαθρο και έχει αποδειχθεί ιστορικα ανα τους αιώνες, αλλά και αναλυθεί από διανοητες. Για ξεστραβωμα όποιος θέλει ας διαβάσει Φουκουγιάμα. Αλλωστε η διαλυμένη ηθικά Ελλάδα των πελούσιων πολιτών αλλα και πολιτικών που έγραφαν το κράτος στα αποτέτοια τους περισσότερο από κάθε αλλο αναπτυγμένο κράτος στον κόσμο είναι ένα ακόμα παράδειγμα. Και εφθασε στην πυρηνική πτώχευση.

Τάκης1

40 αστυνομικοί, 57 εφοριακοί

να ψαξουν και τους εφοριακους

Να ψαξουν και τους εφοριακούς, τους τραπεζικους υπαλληλους, πολεοδομια, κλπ που εχουν κανει βιλλαρες, κυκλοφορουν με μερσεντές, εχουν χτισει μεζονετες στα παιδια τους και τα στελνουν σε πανάκριβα ιδιωτικα σχολεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ βαραει μονο τον επιχειρηματια γιατι οι δημόσιοι υπαλληλοι είναι ψηφοφοροι του.

Επιτέλους συμμόρφωση

Ναι για να σ αφήσουν να κλέβεις ανενοχλητος ως συνήθως... Μόνο με σκληρούς νόμους καταλαβαίνει ο Έλληνας

Κos

Τα χρωστούμενα...χρωστούμενα αλλά και η ζωάρα...ζωάρα!

Προς εφοριακούς

Ψάξτε τις ταμειακές που είναι συνδεδεμένες με ανύπαρκτες εταιρείες στη Μάλτα... Ε ρε γατόνια οι επιχειρηματίες !

Θανάσης

Ας βγουν κ παραμένω.υπαρχει πολύ ψωμί και αλλού.κ μόλις τελειώσουν με αυτούς ας ψάξουν και τίποτα μονομισθους καθηγητές,διευθυντές σχολείων με τριοροφα, διαμέρισματα στο εξωτερικό και χρήμα άφθονο υπάρχει πολλη βρωμιά που χορεύει επειδή ασχολούνται όλοι με τις αμαρτωλές Μύκονο και Σαντορίνη

Ilias

Χαχαχα χαχαχα χα χα α χα αχ αχαχ Μύκονος δεν είναι για κάτι απλυτους σύριζαιους, Καρανικα πχ η αδελφές όπως ο αγυρικος,!!!!!!! Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ!!!

Black

Πόσες χιλιάδεε χρόνια πρέπει να δουλέψει ένας ΔΥ για να παράξει για το κράτος 4 εκκατομύρια ευρώ ?

Γυφτισσα

Πλερωστε ρε σεις..Γυφτοι!!!!

φι

μηπως η πρωτη φαση δεν ειναι ετσι ακριβως αλλα λιγο διαφιρετικα???? αυτο ειναι αυθαιρετο και δεν ισχυει... εκεινο που ισχυει ειναι ..σε πιανω να παρανομεις για ενα Α ποσο σημερα .. αυτοματως παω πισω απο την αρχη της σεζον και σε χρεωνω με το τιμημα αυτο επι καθημερινης βασης ΣΥΝ το προστιμο (ολα αυτα χρηματικα ) και οχι κλεισιμο των μαγαζιων... οποτε και τοσα να μην εχεις φοροδιαφυγει υπαρχει ο πελεκυς και σιγα -σιγα γινεσαι οσο μπορεις νομιμος... η αποβαση αυτη πρεπει να γινει σε ολους τους τουριστικους προορισμους και οχι επιλεκτικα

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης