Φθιώτιδα: Καταστροφές από την πρωινή νεροποντή

Φθιώτιδα: Καταστροφές από την πρωινή νεροποντή

Παρασύρθηκαν πόρτες και δέντρα - Κινδυνεύουν σπίτια - Συνιστάται προσοχή στους οδηγούς στην Εθνική οδό Λαμίας - Καρπενησίου

xeimaros-ena
Μέσα σε πέντε ημέρες για 2η φορά η Τοπική Κοινότητα Στύρφακας της ΔΕ Λιανοκλαδίου του Δήμου Λαμιέων, δοκιμάζεται από τη νεροποντή με τα μπαζωμένα ρέματα να μετατρέπονται σε ορμητικούς χείμαρρους και να παρασύρουν ότι βρίσκουν μπροστά τους.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

LamiaReport.gr: Παρέσυρε πόρτες και δέντρα ο χείμαρρος στη Στύρφακα


Την περασμένη Κυριακή μπορεί να υπήρξαν ζημιές στο οδόστρωμα, ωστόσο έστω και οριακά τα σπίτια την γλύτωσαν και μαζί με αυτά και οι κάτοικοι που απέμειναν να φωνάζουν για τα έργα της ΕΡΓΟΣΕ, καθώς υποστηρίζουν ότι τα μπάζα τους έφραξαν τους δρόμους του νερού από το βουνό, που επί χρόνια κυλούσε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα προς την κοιλάδα του Σπερχειού.

Το πρωί της Παρασκευής όμως (3/8) με μια δυνατή βροχή και χωρίς να έχει τόσο μεγάλη διάρκεια ή ένταση, το φαινόμενο επαναλήφθηκε ακόμη πιο έντονο για αυτό και οι κάτοικοι πλέον φωνάζουν για να παρέμβουν οι δημόσιες υπηρεσίες πριν θρηνήσουμε θύματα. Ολόκληρες βαριές σιδερένιες πόρτες παρασύρθηκαν, δέντρα αποκολλήθηκαν και στα σπίτια το νερό έφτασε μέχρι τις πόρτες!

Στο σημείο έσπευσαν και πληρώματα της Πυροσβεστικής, τα οποία όμως κι εκείνα δεν μπορούν να προσφέρουν βοήθεια στα σπίτια - παρά μόνο στους ανθρώπους - πριν την υποχώρηση των υδάτων, καθώς θα κινδυνεύσουν και οι ίδιοι.

Κλείσιμο
Από το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής υπήρξε η ενημέρωση ότι στο σημείο έχουν μεταβεί τρία οχήματα από Αργυροχώρι και Λαμία με επικεφαλής τον Διοικητή της ΠΥ Λαμίας Πύραρχο Θρασύβουλο Ζαγγογιάννη, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται και το ερπυστριοφόρο της 7ης ΕΜΑΚ. Την επιχείρηση συντονίζει ο Περιφερειακός Διοικητής Αρχιπύραρχος Νικόλαος Σπαής.

Για συνδρομή βοήθειας στο σημείο έχουν φτάσει και ο Δήμος Λαμιέων με την Πολιτική Προστασία της ΠΕ Φθιώτιδας και όλη η προσοχή είναι στην εθνική οδό Λαμίας - Καρπνεησίου, καθώς τα νερά απείλησαν να διακόψουν την κυκλοφορία. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και να ακολουθούνται πάντα οι οδηγίες των Τροχονόμων.

Δείτε φωτογραφίες:

xeimaros-dio
xeimaros-ena
xeimaros-tessera
xeimaros-tria



Πηγή: lamiareport.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης