Πρωθυπουργός Αυστραλίας: «Συμπαραστεκόμαστε στην Ελλάδα τώρα που έχει τόσο ανάγκη»
Ανακοίνωσε ότι θα στείλει δέκα μέλη των Ομάδων Αντιμετώπισης Καταστροφών της Νέας Νότιας Ουαλίας που θα αξιολογήσουν τις επιπτώσεις της πυρκαγιάς στις πληγείσες περιοχές
Παροχή βοήθειας στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της καταστροφής που προκλήθηκε από τις ολέθριες πυρκαγιές στην ανατολική Αττική θα παράσχει η Αυστραλία. Σε κοινή ανακοίνωσή τους, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Μάικλ Τέρνμπουλ και η υπουργός Εξωτερικών, Τζούλι Μπίσοπ, διαμηνύουν πως οι σκέψεις τους αλλά και του αυστραλιανού λαού είναι στην Ελλάδα.
Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση της Αυστραλίας θα στείλει 10 μέλη των Ομάδων Αντιμετώπισης Καταστροφών της Πυροσβεστικής και Διάσωσης Νέας Νότιας Ουαλίας, καθώς και από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και Έκτακτης Ανάγκης της Βικτώρια. Η αντιπροσωπεία θα αξιολογήσει τις επιπτώσεις της πυρκαγιάς στις πληγείσες περιοχές.
Επίσης, ο πρωθυπουργός και η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας διαβεβαίωσαν ότι βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα να στηρίξουν την Ελλάδα στις προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών, αξιοποιώντας την εμπειρία της χώρας τους.
Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός STEM 2026 , με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE TELEKOM για 12η συνεχή χρονιά, ανέδειξε πώς η νέα γενιά αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να δώσει λύσεις με κοινωνικό αποτύπωμα.
ΔΕΗ Tour of Hellas 2026: Εντυπωσιακή αγωνιστική διαδρομή μέσα από 863,8 χιλιόμετρα και 5 περιφέρειες της χώρας - Δράσεις για το ποδήλατο σε όλες τις μορφές του για μικρούς και μεγάλους με το ΔΕΗ Power Up The Race
Η φαρμακευτική καινοτομία δεν αποτελεί επιλογή πολιτικής, αποτελεί δικαίωμα των ασθενών και βασική προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα κάθε σύγχρονου συστήματος υγείας. Και σήμερα, στην Ελλάδα, αυτό το δικαίωμα δοκιμάζεται στην πράξη.