Πρωθυπουργός Αυστραλίας: «Συμπαραστεκόμαστε στην Ελλάδα τώρα που έχει τόσο ανάγκη»

Πρωθυπουργός Αυστραλίας: «Συμπαραστεκόμαστε στην Ελλάδα τώρα που έχει τόσο ανάγκη»

Ανακοίνωσε ότι θα στείλει δέκα μέλη των Ομάδων Αντιμετώπισης Καταστροφών της Νέας Νότιας Ουαλίας που θα αξιολογήσουν τις επιπτώσεις της πυρκαγιάς στις πληγείσες περιοχές

AustraliaPrimem
Παροχή βοήθειας στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της καταστροφής που προκλήθηκε από τις ολέθριες πυρκαγιές στην ανατολική Αττική θα παράσχει η Αυστραλία. Σε κοινή ανακοίνωσή τους, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Μάικλ Τέρνμπουλ και η υπουργός Εξωτερικών, Τζούλι Μπίσοπ, διαμηνύουν πως οι σκέψεις τους αλλά και του αυστραλιανού λαού είναι στην Ελλάδα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση της Αυστραλίας θα στείλει 10 μέλη των Ομάδων Αντιμετώπισης Καταστροφών της Πυροσβεστικής και Διάσωσης Νέας Νότιας Ουαλίας, καθώς και από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και Έκτακτης Ανάγκης της Βικτώρια. Η αντιπροσωπεία θα αξιολογήσει τις επιπτώσεις της πυρκαγιάς στις πληγείσες περιοχές.

Επίσης, ο πρωθυπουργός και η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας διαβεβαίωσαν ότι βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα να στηρίξουν την Ελλάδα στις προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών, αξιοποιώντας την εμπειρία της χώρας τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης