ΚΕΔΕ: Αποκλειστικά υπεύθυνη για την πλημμύρα στο Μαρούσι η Περιφέρεια Αττικής

parking_marousi

Ευθείες βολές της ΚΕΔΕ κατά της σημερινής διοίκησης της Περιφέρειας - «Για τις υλικές ζημιές που έχουν  προκληθεί, η ευθύνη  έχει ονοματεπώνυμο, αυτό των κ.κ. Δούρου και Καραμέρου»

Έντονα πυρά κατά της Περιφέρειας Αττικής εξαπέλυσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), για τη σημερινή πλημμύρα στο Μαρούσι.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΕΔΕ, πρόεδρος της οποίας είναι ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης υποστηρίζει ότι για την πλημμύρα «αποκλειστικά υπεύθυνη» είναι η Περιφέρεια Αττικής, ενώ καταγγέλλει ότι «το Μαρούσι πληρώνει ακριβά την ανεπάρκεια της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής».

Η ΚΕΔΕ υποστηρίζει ότι διεκδικεί εδώ και χρόνια τη χρηματοδότηση του έργου για το ρέμα Σαπφούς, για να προχωρήσουν τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης. Ωστόσο, παρά και τις σχετικές αποφάσεις, «μέχρι σήμερα η Περιφέρεια "κωφεύει"» και καθυστερεί να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες.

«Για να μη ζήσουμε στο Μαρούσι ημέρες Μάνδρας και πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, καλούμε έστω και τώρα τη Διοίκηση της Περιφέρειας να χρηματοδοτήσει επιτέλους το έργο», τονίζει η ΚΕΔΕ.

Μάλιστα, η ανακοίνωση ασκεί δριμεία κριτική στον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Καραμέρο, που τον καλεί «αντί να περιφέρεται στα κανάλια και να κάνει τον ρεπόρτερ, επιτέλους να κάνει τη δουλειά για την οποία πληρώνεται αδρά από τους πολίτες»

«Για τις υλικές ζημιές που έχουν προκληθεί, η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο, αυτό των κ.κ. Δούρου και Καραμέρου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ αναφέρει:

Αποκλειστικά υπεύθυνη η Περιφέρεια Αττικής, για τη σημερινή πλημμύρα στο Μαρούσι

Το Μαρούσι πληρώνει ακριβά την ανεπάρκεια της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής


Εδώ και χρόνια διεκδικούμε τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια του έργου της οριοθέτησης και διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς, προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσουν τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής, που σήμερα πνίγηκε μέσα σε λίγα λεπτά.

Από το 2011 υπάρχει απόφαση της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, που προβλέπει ότι αποτελεί υποχρέωση της Περιφέρειας Αττικής η κατασκευή δικτύου ομβρίων για την αντιπλημμυρική προστασία της Π.Ε. του Σωρού. Την υποχρέωση αυτή την έχουμε επισημάνει με διαρκή αλληλογραφία, αλλά μέχρι σήμερα η Περιφέρεια "κωφεύει".

Εδώ και μήνες βρίσκονται στα συρτάρια της Περιφέρειας οι μελέτες που κατέθεσε ο Δήμος Αμαρουσίου για τη χρηματοδότηση του έργου της διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς και διαρκώς η Περιφέρεια καθυστερεί την έγκρισή τους, ενώ ζητά και πρόσθετες μελέτες που δεν είναι υποχρέωση του Δήμου να τις καταθέσει.

Για να μη ζήσουμε στο Μαρούσι ημέρες Μάνδρας και πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, καλούμε έστω και τώρα τη Διοίκηση της Περιφέρειας να χρηματοδοτήσει επιτέλους το έργο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής, ο κ. Καραμέρος, αντί να περιφέρεται στα κανάλια και να κάνει τον ρεπόρτερ, επιτέλους να κάνει τη δουλειά για την οποία πληρώνεται αδρά από τους πολίτες. Να ασκήσει τις αρμοδιότητές του και να δώσει εντολή στις υπηρεσίες του να προχωρήσει επιτέλους το έργο.

Να μην επιχειρεί να ρίξει την ευθύνη για την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί, στην ύπαρξη του πρώην αμαξοστασίου του Δήμου, γιατί γνωρίζει καλά πως αν είχε προχωρήσει ως όφειλε στην εκτέλεση του έργου της αντιπλημμυρικής προστασίας στη συγκεκριμένη περιοχή, που είχε και έχει υποχρέωση να κάνει, δεν θα συνέβαινε τίποτα από όσα συνέβησαν σήμερα.

Για τις υλικές ζημιές που έχουν προκληθεί, η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο, αυτό των κ.κ. Δούρου και Καραμέρου.

ΣΧΟΛΙΑ (31)

MARGARITA.

Η μονη υπηρεσια που μπορει να προσφερει η ανικανη Ρενα Δουρου στην Περιφερεια Αττικης ειναι η παραιτηση της. Η θητεια της εκει μετρα μονο νεκρους και απωλειες περιουσιων εκατονταδων εκατομμυριων Ευρω.Αντε να χορεψεις κανενα ζειμπεκικο μπαλωτσα του ΣΥΡΙΖΑ.Μονο εκει εισαι καλη.

Ο Καμίνης έσωσε 600 άτομα από το θάνατο της πυρκαγιάς.Ο Πατούλης πνίγεται στο πάρκιν.

Και μαντέψτε τι γίνεται:ο Πατούλης κατεβαίνει από το Μαρούσι στην Αθήνα για να σώσει την Αθήνα από τον Καμίνη.Μόνο στην Ελλάδα...Δεν υπάρχει σωτηρία σε αυτή τη χώρα.

Ο Πατούλης είναι αυτός που θέλει να σώσει το Δήμο της Αθήνας;

Αυτός ο ίδιος Πατούλης δεν είναι που θέλει να σώσει το Δήμο της Αθήνας;

Ο Δήμαρχος Πατούλης έβαλε ένα τεράστιο πάρκιν πάνω στο ρέμα.

Πλημμύρισε το πάρκιν πάνω στο ρέμα,και ο Δήμαρχος Πατούλης λέει ότι δεν φταίει αυτός αλλά φταίει η Δούρου και ο Καραμέρος.Σουρεάλ.

Nikos

Να μην πήγαιναν να αφήσουν τα αυτοκίνητα τους σε αλάνα !!! Εχει 5 Πάρκιν γύρω γύρω!!! Όσα γλύτωσαν τώρα θα τα δώσουν σε συνεργεία!!!! Και μην ακούω χαζομάρες οτι φταίει το κράτος πάλι , έν γνώση τους παρκαραν όλοι παράνομα εκεί!!!!!

Ελα ρε Large

Αστείος!!! Υπάλληλοι με 3,60 ειναι!! Αν τα 3 τα έδιναν σε parking τότε ποιος ο λόγος να εργάζονται

Ψεκασμενο δαμαλι.

Βασικά φταίει η βροχή και τα σύννεφα και κατά δεύτερον οι κάτοικοι που παρκαρανε τα αυτοκίνητα τους στο συγκεκριμένο σημείο.Με τίποτα δεν φταίει ο Bon Viveur....

kyriakos

Ελλαδιστανοι!!! Τώρα πρέπει να κάτσετε να σκεφτείτε ποια άλλα σουργελα δεν έχετε εκλέξει. Ο σκοπός είναι να βρείτε αυτούς τους τελείως βρωμιαρηδες που δείχνουν ακριβώς σαν κι εσάς. Να έχουν ύφος καρδινάλιου μπετοβλακα, να είναι σοφιστικέ ξετσιπωτοι, να έχουν θετική σκέψη προς τα βλακώδη, να μην μπορούν να μοιράσουν δυό γαιδουριων αχυρο και να είναι περήφανοι μαλακες.

CR

Πατουλης: "Μη βγείτε να με κράξετε για το παράνομο πάρκινγκ σε σημείο απορροής υδάτων, η Δούρου φταίει".

Αυτή

η γαϊΔΟΥΡΟΥ θα πει κάνα συγγνώμη; Εστω για λόγους ευθιξίας.... Δεν περιμένω να παραιτηθεί απλώς να αναγνωρίσει τις ΕΥΘΥΝΕΣ της και να ζητήσει ένα ταπεινό συγγνώμη!

Batman

Τι θα γίνει ρε μάγκες; Σε κάθε φυσική καταστροφή θα τα φορτώνουμε στη Δούρου; Τι λαικατζες είστε πια

Superman

Ρένα εσύ; Πως τα πέρασες στο Έσεξ;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ypoyrgeio_politismou__bouboulinas

Ο υφυπουργός Πολιτισμού, Κώστας Στρατής επικαλέστηκε το non paper του υπουργείου Οικονομικών, για τα ακίνητα πολιτιστικής κληρονομίας - «Δεν έχει συντελεστεί καμία μεταβίβαση στην ΕΤΑΔ»

kor112

Ο Αριστείδης Φλώρος είναι  καταδικασθείς για το σκάνδαλο της Energa-Hellas  και ο Μάκης Γιαννουσάκης έχει καταδικαστεί σε ισόβια για την συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση της εμπορίας ναρκωτικών του πλοίου Noor-One 

2