Εικόνα «γροθιά στο στομάχι»: Έτσι ήταν τρεις μέρες πριν το σημείο όπου βρέθηκαν νεκρά 26 άτομα στο Μάτι!

Εικόνα «γροθιά στο στομάχι»: Έτσι ήταν τρεις μέρες πριν το σημείο όπου βρέθηκαν νεκρά 26 άτομα στο Μάτι!

Λίγα 24ωρα πριν, τίποτα δεν προμήνυε την αδιανόητη τραγωδία

before-after01
Ένα μικρό «λιμανάκι» στο Μάτι, που μόνο λιγοστοί ντόπιοι γνώριζαν, έγινε γνωστό εχθές με τον πιο τραγικό τρόπο όταν ανακαλύφθηκαν σε αυτό 26 άτομα νεκρά και αγκαλιασμένα, διπλασιάζοντας μεμιάς τον τραγικό απολογισμό των φονικών πυρκαγιών που «χτύπησαν» τη χώρα μας.

Η φρικιαστική ανακάλυψη των ανθρώπων που προσπάθησαν μάταια να αναζητήσουν σωτηρία στο νερό αλλά δεν τα κατάφεραν ανέβασε τον αριθμό των νεκρών του πύρινου μετώπου στους 50.

Δυστυχώς, ο τραγικός κατάλογος έμελε να μακρύνει ακόμα περισσότερo, με την τελευταία επίσημη ενημέρωση να κάνει λόγο για 79 επιβεβαιωμένα θύματα.

Τρεις μέρες πριν, τίποτα δεν προμήνυε αυτήν την αδιανόητη τραγωδία. Μια χρήστης του Facebook που μεγάλωσε στην περιοχή ανέβασε στο διαδίκτυο μια φωτογραφία που τράβηξε πριν από τρία 24ωρα στο σημείο όπου βρέθηκαν εχθές τα δεκάδες πτώματα.

anartish


«Την τράβηξα πριν 3 μέρες. Αυτό ήταν το λιμανάκι μας, εκεί μεγάλωσα, δεν το ήξεραν και πολλοί. Τώρα το έχει μάθει όλη η Ελλάδα με τον πιο φριχτό τρόπο. Είναι το μέρος που πέθαναν τα 26 άτομα αγκαλιασμένα. Όλοι οι κάτοικοι του Νέου Βουτζά που έχουμε ζήσει πολλές πυρκαγιές πηγαίναμε στο Μάτι για ασφάλεια. Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους. Δεν υπάρχουν λόγια, δεν γίνεται», αναφέρει η Christina Hilla Fameli στη λεζάντα της φωτογραφίας που ανέβασε στο Facebook της.

Δυστυχώς η σύγκριση μιλάει από μόνη της...


before-after01
treis-meres-prin
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης