Σοκ από τη δήλωση Τζανακόπουλου: Ο αριθμός των νεκρών υπερβαίνει τους 20

dilwsi_tzanakopoulou_arthro2

Επαληθεύονται οι χειρότεροι φόβοι - Ξεπερνούν τους 20 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από την πυρκαγιά σε Μάτι, Νέο Βουτζά και Ραφήνα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - 104 τραυματίες, εκ των οποίων 16 παιδιά - Διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ οι 11 τραυματίες

Ο αριθμός των επιβεβαιωμενων νεκρών ξεπερνά τους είκοσι ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε δηλώσεις που έκανε στις 2.30 τα ξημερώματα της Τρίτης από το συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής.

Υπόνοιες για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε υπόνοιες για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών που προκάλεσε αυτήν την ανείπωτη τραγωδία στην Αττική.

Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι «ο συνδυασμός των σφοδρών δυτικών ανέμων και των πολλαπλών παράλληλων μετώπων δημιούργησε μια πρωτοφανή σε έκταση και δυσκολία κατάσταση για τις πυροσβεστικές δυνάμεις». Επισήμανε ότι «είχαμε τρία παράλληλα μέτωπα περιμετρικά της Αττικής και πάνω από 15 εστίες πυρκαγιάς που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα, δημιουργώντας έναν πρωτοφανή και ανυπέρβλητο κλοιό».

...Στέλνουν UAV οι Αμερικανοί! 

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έσπευσε να ανακοινώσει ότι από αυριο θα πετάνε πάνω από τα δάση που... δεν κάηκαν και ειδικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη από τις ΗΠΑ που θα εντοπίζουν όποιον επιχειρήσει να βάλει νέα φωτιά.  Είπε συγκεκριμένα ότι έγινε δεκτό το αίτημα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προκειμένου οι ΗΠΑ να διαθέσουν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV που θα πετά από αύριο κιόλας πάνω από την Αττική.

Έντεκα τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε επίσης ότι από την καταστροφική πυρκαγιά στο Νέο Βουτζά υπάρχουν επίσης 104 τραυματίες που έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία εκ των οποίων οι δεκαέξι είναι παιδιά.

Όπως σημείωσε έντεκα τραυματίες, όλοι ενήλικες, είναι σε κρίσιμη κατάσταση και νοσηλευονται διασηλωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

«Ήταν άμεση η κινητοποίηση»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ακόμα ότι η κινητοποίηση της κρατικής μηχανής για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς ήταν άμεση και κινητοποιήθηκαν 7 καναντέρ, δέκα ελικόπτερα και το σύνολο των επίγειων δυνάμεων.

«Τούτη την ώρα είναι η ώρα της μάχης και τούτη την ώρα πρέπει να συνεχίσουμε», σημείωσε και τόνισε πως «μοναδικό μας μέλημα αυτή τη στιγμή είναι η αντιμετώπιση της καταστροφής και η συνδρομή στους πολίτες που έχουν πληγεί».

Ανακοίνωσε επίσης ότι αύριο θα επιχειρήσουν αεροσκάφη από Ισπανία και 60 άτομα πεζοπόρο τμήμα από την Κύπρο.

Δείτε τις δηλώσεις του κυβενητικού εκπροσώπου: Διαβάστε το πλήρες κείμενο των δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου:

«Η Αττική αντιμετωπίζει μια πολύ δύσκολη νύχτα. Ο συνδυασμός των σφοδρών δυτικών ανέμων και των πολλαπλών παράλληλων μετώπων δημιούργησαν μια πρωτοφανή σε έκταση και δυσκολία κατάσταση για τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Είχαμε τρία παράλληλα μέτωπα περιμετρικά της Αττικής και πάνω από 15 εστίες πυρκαγιάς που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα, δημιουργώντας έναν πρωτοφανή και ανυπέρβλητο κλοιό.
Από την πρώτη στιγμή, στα πύρινα μέτωπα,έσπευσε το σύνολο των πτητικών δυνάμεων, 7 Canadair, 10 ελικόπτερα καθώς και πάνω από 300 πυροσβεστικά οχήματα.

Το πύρινο μέτωπο στο Νέο Βουτζά εξελίχθηκε μέσα σε ελάχιστο χρόνο σε καταστροφική πυρκαγιά, καθώς η ταχύτητα του ανέμου έφτασε ακόμη και τα 9 μποφόρ με αποτέλεσμα η φωτιά να περάσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τη λεωφόρο Μαραθώνος με κατεύθυνση προς την παραλία στο Μάτι.

Εκεί δυύστυχώς είχαμε και τον μεγαλύτερο αριθμό τραυματιών αλλά δυστυχώς και νεκρών, από πολίτες που δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν και εγκλωβίστηκαν στα σπίτια ή στα οχήματά τους.Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών, δυστυχώς αυτή τη στιγμή, υπερβαίνει τους 20 και οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 88 ενήλικες εκ των οποίων οι 11 είναι σοβαρά καθώς και 16 παιδιά

Η διαδικασία της έρευνας και της καταγραφής συνεχίζεται και η σχετική ενημέρωση θα είναι συνεχής

Τούτη την ώρα, πέρα απ'τις προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς βρίσκεται σε εξέλιξη ένα παράλληλο σχέδιο αντιμετώπισης της έκτακτης ανάγκης στις ανατολικές ακτές της Αττικής με συντονισμένη προσπάθεια απεγκλωβισμού πολιτών από 9 σκάφη του λιμενικού, δύο του ΠΝ, μια φρεγάτα και ένα αρματαγωγό καθώς και δεκάδες ιδιωτικά σκάφη υπό τις οδηγίες του Λιμενικού Σώματος. Ταυτόχρονα ελικόπτερα Sikorsky του Πολεμικού Ναυτικού επιχειρούν στη θαλάσσια περιοχή συμβάλλοντας στις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης στη θάλασσα.

Όλα τα σκάφη μεταφέρουν πολίτες από τις ακτές στο λιμάνι της Ραφήνας απ'όπου επιβιβάζονται σε λεωφορεία του ΟΑΣ που τους μεταφέρουν σε ξενοδοχεία τα οποία έχει διαθέσει η Ένωση Ξενοδόχων καθώς και σε άλλους διαθέσιμους χώρους των ενόπλων δυνάμεων.

Αυτή τη στιγμή ο συντονισμός των επιχειρήσεων γίνεται από το κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής όπου βρίσκεται επικεφαλής ομάδας υπουργών ο ίδιος ο πρωθυπουργός αλλά και από το ειδικό κέντρο επιχειρήσεων όπου βρίσκεται ο υπουργός άμυνας και οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων καθώς και το κεπιχ του λιμενικού υπό τον υπουργό ναυτιλίας ενώ ο αναπληρωτής υπουργός βρίσκεται επιτόπου στο λιμάνι της Ραφήνας

Αύριο, με το πρώτο φως της ημέρας, θα επιχειρήσουν όλες οι διαθέσιμες πτητικές δυνάμεις της πολεμικής αεροπορίας και του πυροσβεστικού σώματος ενώ σε ανταπόκριση αιτήματος προς τον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας θα συνδράμουν και αεροσκάφη από την Ισπανία αλλά και πρόσθετο πεζοπόρο τμήμα 60 ατόμων από την Κύπρο

Το φαινόμενο των 15 ταυτόχρονων εστιών σε τρία διαφορετικά μέτωπα που έλαβε χώρα σήμερα στην Αττική, οδήγησε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να απευθύνει αίτημα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες οι οποίες ανταποκρίθηκαν και έτσι αύριο θα βρίσκεται στον εναέριο χώρο της Αττικής ειδικά εξοπλισμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV που θα παρατηρεί και θα εντοπίζει οποιαδήποτε ύποπτη ενέργεια.

Τούτη την ώρα είναι η ώρα της μάχης και τούτη την ώρα πρέπει να συνεχίσουμε. Μοναδικό μας μέλημα αυτή τη στιγμή είναι η αντιμετώπιση της καταστροφής και η συνδρομή στους πολίτες που έχουν πληγεί».


Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το irafina.gr από τον εντοπισμό νεκρών στη θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας:

37689824_2148835058728672_4176909408221003776_o
37792896_2148835025395342_913157785691095040_oΤα απανθρακωμένα πτώματα των άτυχων κατοίκων που πάλεψαν με τις φλόγες καταφθάνουν με ασθενοφόρα στο Σισμανόγλειο
nekros_nosokomeio_mesa

kammenos_mesa5
travmatias_new


ΣΧΟΛΙΑ (31)

y

........και τωρα τα ασυμμετρα φαινομενα, ( Α ρε Πολυδωρα με τον στρατηγο ανεμο και τις ασυμμετρες ............), στους ταφους των νεκρων να το πειτε ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ(ητες). Τα πλεονασματα ρε καθ..... αντι να τα δωσετε να ενυσχυθει λιγο το Κρατος, το μοιραζεται ισοπεδα σε 1000000 αλοδαπους !!! Το γλεντανε και..........κλαιω που ειμαι ΕΛΛΗΝΑΣ. Τα λεμε το 19.

Συριζανελ

Με τέτοιο άνεμο γιατί δεν σηκώθηκαν τα ελικόπτερα;

Candyman

Είχε ελικόπτερα. Δύο.

δκ

Ξεφτίλες βρωμοαριστεροι, κατακάθια της κοινωνίας. Μόνο για να στηνετε φιέστες με γραβάτες στο Ζάππειο και άλλες με τούρτες στις Πρέσπες για το ξεπούλημα της Μακεδονίας. Ζώα που τους ψηφίσατε άντε και πνιγείτε, κοπρόσκυλα, πανιβλακες.

η απειλή του ερντογκάν ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου

Ερντογκάν : δεν ξεχνάμε αυτούς που υπόθαλψαν και προστατεύουν εγκληματίες! ΤΟ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ είναι άμεση απειλή αντεκδίκησης και οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας είναι ένα κλίκ μπροστά απο εμάς..Το επόμενο βήμα του είναι να "πάθει κατι σοβαρό" ένας απο τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κατακρατά παράνομα. Όσο για τους νεκρούς στα πολλαπλά μέτωπα θα φτάσουν τους 50 και αυτοί θα είναι αθώοι γέροντες ανήμποροι να τρέξουν να γλυτώσουν που θα τους βρούν στα εκατοντάδες καμμένα εξοχικά σπίτια σήμερα με το φώς της μέρας..

Βαρεθηκα

Να βλέπω κάθε καλοκαίρι να καίγονται τα δαση, περιουσίες, ανθρώπινες ψυχες. Για παραπάνω από 40 χρόνια, έχει γινει στανταρ. Πότε δεν βρίσκονται υπεύθυνοι, πότε δεν δημιουργείτε επαρκή νομικό αυστηροποιημενο πλαίσιο για να εξαλείψει τους λόγους, πότε δεν στελεχώνονται επαρκως αλλα και δεν έχουν τα απαραίτητα εξοπλιστικά μέσα οι δημοσιοι φορείς. Τώρα, μετά από την τραγωδία, όλοι θα λένε φταίει η κυβέρνηση, επιζητούμε εκλογές. Δεν είναι υπεύθυνη στάση αυτή. Δεν θέλω εκλογές, θέλω ουσία. Θέλω υπεύθυνους, είναι επέμβαση ξενης χωρα - αν υπάρχουν αμφισβητησιμα αποδεικτικα στοιχεία, τότε στην δημοσιότητα και να διακόψουμε διπλωματικές σχέσεις. Αν είναι οικονομικά συμφέροντα, να βρεθούν όλοι αυτοί που τόσα χρόνια μας καίνε και όχι να φυλακιστούν η να φάνε πρόστιμο. Να εκμηδενιστεί όλοι τους η φαμίλια, γιατί όποιος έχει το αρρωστημένο μυαλό να βάζει φωτιες για να έχει οικονομικό όφελος, είναι περιτος στην κοινωνία μας. Και ας υπάρχει παραδειγματισμό πια, ώστε όποιος και για οποίο λόγο συνεργεί σε φωτιές, να ξέρει ότι καταδικάζει την ζωή και την οικογένειά του. Θέλω μετρα για εκμηδενιση του φαινομενου. Κάηκαν μάνες, παιδιά, άνθρωποι πνίγηκαν στην θάλασσα για να σωθούν. Ντροπή, εν καιρώ ειρήνης, τόσα θύματα. 2 φορές ντροπη. Για μένα όλοι οι πολιτικοι φταίνε. Γιατί πάντα είχαν τον χρόνο και τις ευκαιρίες να βελτιώσουν, να συνεργαστούν και να εξαλείψουν τις παθογένειες αυτές. Συλλυπητήρια σε όλες τις οικογένειες που έχουν οποιασδήποτε μορφής απώλεια, ψυχική και υλική.

Candyman

Υπάρχουν τραγικές εικόνες όπως στην Ηλεία το 2007 με μάνες να έχουν καεί με τα παιδιά τους αγκαλιά προσπαθώντας ανώφελα να τα προστατέψουν με το σώμα τους.

Μάριος

KΑθΑΡΜΑΤΑ!!!ΚΑΗΚΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΡΕ!!!!ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!!!!

αι παγενε

να δουλεψεις γελοιο υποκειμενο.δεν εχεις δουλεψει ρε ουτε μερα στη ζωη σου.κανε τον δικηγορο ρε γελοιε.ΑΡΚΕΤΑ εκανες τον αριστερο μας ειπες οτι θα ξεσκιζες τα μνημονια και ξεσκισες τον ελληνικο λαο.Ρε γελοιε εχουμε 7 καναντερ για να κανεις βολτα εσυ με σωματοφυλακες και με αυτοκινηταρες.

NickK

Διαλυμένη χώρα σε όλα τα επίπεδα. Ρισκάρει κανείς την ζωή του πλέον εδώ.

μονο;

εγκληματικη χωρα και εγκληματικοι πολιτες (δες και ΛΕΑ)

Ευρωπαϊστης

Αντιποινα των τιποτενιων ρωσσων. Μια ζωη μπροστα σας οι Αμερικανοι σλαβοι και ρωσσοφιλοι

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kypros_main01

Ένα ή δύο πτώματα ακόμα, εκτός από τη σορό της γυναίκας που ανασύρθηκε εχθές, εκτιμά η κυπριακή αστυνομία ότι βρίσκονται στο λατομείο - Ενισχύεται η θεωρία του serial killer, που διάλεγε αλλοδαπές ως «εύκολα θύματα» - Τα μηνύματα σοκ του δράστη σε φίλη του θύματος

1
tyres

Γνωρίζουμε πως η χαμηλή τιμή είναι η κυριότερη αιτία για την απόκτηση των μεταχειρισμένων ελαστικών. Έτσι ψάξαμε τα υπέρ και τα κατά της επιλογής αυτής και σας τα παρουσιάζουμε.