Ανείπωτη τραγωδία σε Μάτι, Νέο Βουτζά και Ραφήνα: Επισήμως 8 νεκροί, φόβοι για 20 θύματα

Ανείπωτη τραγωδία σε Μάτι, Νέο Βουτζά και Ραφήνα: Επισήμως 8 νεκροί, φόβοι για 20 θύματα

Ο Σκάι μετέδωσε πως η Πυροσβεστική εκτιμά ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να ανέλθει στους 20 - Σε σοβαρή κατάσταση 11 τραυματίες - Πηγές του ΕΚΑΒ κάνουν λόγο για αρκετούς ακόμη απανθρακωμένους - Μόνο 15 ασθενοφόρα έχουν να διαχειριστούν 100 κλήσεις - Προτεραιότητα στους τραυματίες δίνουν οι διασώστες και αφήνουν για αργότερα τη διακομιδή των νεκρών

rafina_nekros_ekav_arthro
Σοκ και δέος από το φονικό πέρασμα της πυρκαγιάς από το Μάτι, τη Ραφήνα και το Νέο Βουτζά.

Περίπου στις δύο μετά τα μεσάνυχτα, επίσημες πηγές του ΕΚΑΒ επιβεβαίωναν τους χειρότερους φόβους που είχαν εκφραστεί νωρίτερα. Οι νεκροί από την πυρκαγιά είναι επισήμως οκτώ, οι τραυματίες ανέρχονται σε 56, εκ των οποίων οι 11 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε βαριά κατάσταση σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Οι νεκροί είναι απανθρακωμένοι και είναι σχεδόν βέβαιοι ότι για την ταυτοποίησή τους θα χρειαστεί να γίνει εξέταση DNA.

Το ακόμη χειρότερο είναι πως την ίδια ώρα εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να φτάσει στους 20. 

Στο Μάτι, φωτογραφίες δείχνουν ανθρώπους απανθρακωμένους δίπλα στα καμμένα αυτοκίνητά τους. Αυτή την ώρα, περίπου δύο μετά τα μεσάνυχτα, εκκρεμούν περίπου 100 κλήσεις προς το ΕΚΑΒ για διακομιδή νεκρών ή μεταφορά τραυματισμένων συμπολιτών μας στα νοσοκομεία. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ δίνουν προτεραιότητα στην μεταφορά των τραυματιών στα νοσοκομεία, αφήνοντας για τις επόμενες ώρες την διακομιδή των νεκρών... Πηγές για ΕΚΑΒ μετέφεραν την φρικτή πληροφορία ότι υπάρχουν αρκετοί ακόμη απανθρακωμένοι, πέραν των οκτώ βεβαιωμένων νεκρών.

Λίγο μετά τις δύο τα ξημερώματα ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάι μετέδωσε τη σοκαριστική εκτίμηση αξιωματικών της Πυροσβεστικής ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να ανέλθει ακόμη και στους 20...
Η φωτογραφία τραβήχτηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Μάτι, ανάμεσα στη Νέα Μάκρη και τη Ραφήνα. Ο φωτογραφικός φακός αποτυπώνει ένα καμμένο αυτοκίνητο. Μπροστά από το όχημα ένα μακάβριο θέαμα: Ένας άνθρωπος νεκρός, απανθρακωμένος.



Κλείσιμο
rafina_kammeno_mosaic

Τραγωδία στην Ραφήνα άνθρωποι καμένοι



Σκηνές αλλοφροσύνης καταγράφονται έξω από τα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας που τέθηκαν σε επιφυλακή για να υποδεχθούν τους εγκαυματίες από το Μάτι, το Νέο Βουτζά και τη Ραφήνα.

Οι τραυματίες και οι χαρακτηριζόμενοι σαν εγκαυματίες νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Σισμανόγλειο και ΚΑΤ. Από τους 56 τραυματίες, οι 11 είναι σε σοβαρή κατάσταση και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Στο λιμάνι της Ραφήνας εξελίσσονται στιγμές από αρχαία τραγωδία, καθώς συγγενείς και φίλοι όλων όσων είχαν εγκλωβιστεί, έχουν μαζευτεί στις προβλήτες του λιμανιού και περιμένουν να ξαναδούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Εκεί, ανάμεσα στους ανθρώπους που έπεσαν στη θάλασσα για να σωθούν, μεταφέρθηκαν και οι σοροί άλλων έξι ατόμων.

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το irafina.gr

37689824_2148835058728672_4176909408221003776_o
37792896_2148835025395342_913157785691095040_o



Μέχρι τις 11.30 το βράδυ είχαν μεταφερθεί από το ΕΚΑΒ 25 εγκαυματίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι άλλοι 25 πολίτες που αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα έφτασαν στα νοσοκομεία με δικά τους μέσα.

Το υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε τα μεσάνυχτα ότι υπάρχουν τρεις νεκροί, οι δύο είχαν μεταφερθεί στο Σισμανόγλειο, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.


Βίντεο τραυματίες φωτιά

Αργά το βράδυ όπως έγινε γνωστό από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας τέθηκαν σε επιφυλακή τα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, ΚΑΤ και Σισμανόγλειο.


Τα απανθρακωμένα πτώματα των άτυχων κατοίκων που πάλεψαν με τις φλόγες που καταφθάνουν με ασθενοφόρα στο Σισμανόγλειο
nekros_nosokomeio_mesa

kammenos_mesa5
travmatias_new


Ακολουθεί το ηχητικό από τις δηλώσεις των αρμοδίων στο ΘΕΜΑ 104,6
:

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης