Κύπρος: Συνελήφθη ο εμπρηστής της πυρκαγιάς στον Πύργο Τυλληρίας
Εικάζεται ότι αφορμή για τον εμπρησμό είναι οι προσλήψεις εποχικών δασοπυροσβεστών και ενδεχομένως κάποιοι που δεν επελέγησαν να θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα
Μανώλης Καλατζής
Η Κυπριακή Αστυνομία συνέλαβε έναν 35χρονο κάτοικο της περιοχής Πύργου Τυλληρίας ως ύποπτο για την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες και έθεσε σε κίνδυνο το δάσος της Πάφου. Ο 35χρονος θα οδηγηθεί στο Δικαστήριο για να ζητηθεί η προφυλάκιση του. Εικάζεται ότι αφορμή για τον εμπρησμό είναι οι προσλήψεις εποχικών δασοπυροσβεστών και ενδεχομένως κάποιοι που δεν επελέγησαν να θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα. Παρόμοια φαινόμενα παρουσιάστηκαν και τα προηγούμενα χρόνια στην ίδια περιοχή.
Εν τω μεταξύ η πυρκαγιά τέθηκε τις πρωινές ώρες υπό πλήρη έλεγχο καθώς κόπασαν οι άνεμοι και έτσι περιορίστηκε και επιβραδύνθηκε η επέκταση της.
Λόγω της έκτασης της πυρκαγιάς, χθες τέθηκαν σε ετοιμότητα δυνάμεις της λεγόμενης «αστυνομίας», της «πυροσβεστικής», του «τμήματος δασών» και της «πολιτικής άμυνας» στα κατεχόμενα.
Παράλληλα, η Κυπριακή Δημοκρατία επικοινώνησε με Ελλάδα και Ισραήλ, προκειμένου να αποσταλεί βοήθεια. Με ανάρτησή του στο twitter o Πρόεδρος Αναστασιάδης ευχαρίστησε τις αρχές του Ισραήλ, αλλά και τον Βενιαμίν Νετανιάχου προσωπικά, για την ετοιμότητά τους να βοηθήσουν.
Με την ασυναγώνιστη εμπειρία της, η Avis έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό οικοσύστημα που καθιστά το leasing μια πανεύκολη, ταχύτατη και απολαυστική εμπειρία που δίνει στους οδηγούς ολοένα περισσότερα.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.