Κοζάνη: Οργανωμένο κύκλωμα πίσω από την εισαγωγή 208 κιλών χασίς

Κοζάνη: Οργανωμένο κύκλωμα πίσω από την εισαγωγή 208 κιλών χασίς

Παρά τα μέτρα που είχαν πάρει οι δράστες, το αυτοκίνητο με τα ναρκωτικά δεν κατάφερε να αποφύγει τον εγκλωβισμό του από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς και Κοζάνης 

Kozani-xasis
Μέλη οργανωμένης ελληνοαλβανικής εγκληματικής οργάνωσης που εισάγει μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στη χώρα θεωρούν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς τα τέσσερα άτομα που συμμετείχαν στο «κονβόι» για τη μεταφορά φορτίου με χασίς και συνελήφθησαν το μεσημέρι της Κυριακής σε περιοχή της Κοζάνης.

Κι αυτό, γιατί ήταν η πρώτη φορά που από το όχημα στο οποίο ήταν φορτωμένο το παράνομο φορτίο προπορεύονταν δυο άλλα, τα οποία λειτουργούσαν ως προπομποί για να προειδοποιούν για την ύπαρξη μπλόκων, κάτι που δείχνει προσεκτικά σχεδιασμένη μεταφορά. Το γεγονός ότι στο Ι.Χ. αυτοκίνητο με το χασίς που οδηγούσε ένας 25χρονος Έλληνας ήταν συνοδηγός ένας 32χρονος Αλβανός μη νόμιμος μετανάστης με πλούσιο ποινικό παρελθόν, είναι ένα επιπλέον στοιχείο που δείχνει την συνεργασία μεταξύ των καρτέλ των δυο χωρών για την διακίνηση ναρκωτικών στην Δυτική Μακεδονία.

Παρά τα μέτρα που είχαν πάρει οι δράστες, το αυτοκίνητο με τα ναρκωτικά δεν κατάφερε να αποφύγει τον εγκλωβισμό του από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς και Κοζάνης και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος Μεσοποταμίας. Στο εσωτερικό του βρέθηκαν 17 τσουβάλια που περιείχαν 59 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 208 κιλών και 580 γραμμαρίων και οι δυο επιβάτες συνελήφθησαν.

Ταυτόχρονα ακινητοποιήθηκε το ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που συνόδευε αυτό με τα φορτίο με οδηγό έναν 46χρονο Έλληνα, ο οποίος συνελήφθη παρ' όλο που προέβαλε σθεναρή αντίσταση και προσπάθησε να διαφύγει. Λίγο αργότερα, ακινητοποιήθηκε και το τρίτο όχημα- προπομπός, με οδηγό έναν 32χρονο Έλληνα. Τα τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα κατασχέθηκαν μαζί με έξι κινητά για τα οποία ζητήθηκε άρση απορρήτου επικοινωνιών, ώστε να εντοπιστούν τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς που τους άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εισαγωγή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών και αντίσταση κατά περίπτωση, ενώ στον 32χρονο Αλβανό προστέθηκε η κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και, μετά την απολογία του, θα οδηγηθεί στην φυλακή καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για ληστεία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης