Καθηγητής καταγγέλλει συναδέλφους του ότι έστησαν φαρμακοβιομηχανία εντός του Πανεπιστημίου Αθηνών

bitonia1

Το περιβόητο άσυλο στα ελληνικά πανεπιστήμια φαίνεται ότι δεν αφορά μόνο τη διακίνηση ναρκωτικών ή τη δράση αναρχικών ομάδων, αλλά λειτουργεί, όπως καταγγέλλεται, ως ιδιωτικό τσιφλίκι ορισμένων καθηγητών

Τρίτη 5 Ιουνίου, ώρα 17:00. Ο φωτογραφικός φακός απαθανατίζει δεκάδες μπλε και κόκκινα βαρέλια στον αίθριο χώρο του Φαρμακευτικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Το λευκό αυτοκόλλητο πάνω σε κάποια βαρέλια αναγράφει «αιθυλική αλκοόλη», δηλαδή οινόπνευμα. Με ένα πρόχειρο υπολογισμό τα βαρέλια ανέρχονται σε περίπου 80. Κάθε βαρέλι χωράει 250 λίτρα υγρού, άρα η συνολική χωρητικότητα των βαρελιών ανέρχεται σε 20.000 λίτρα, χωρίς να μπορούμε να γνωρίζουμε αν όλα τα βαρέλια είναι γεμάτα, έως τη μέση ή κάποια είναι άδεια και η αιθυλική αλκοόλη ή άλλη ουσία που περιείχαν, έχει χρησιμοποιηθεί.

Γιατί το Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικότερα το Φαρμακευτικό Τμήμα να χρειάζεται τόσο μεγάλη ποσότητα οινοπνεύματος, που ξεπερνά τις ανάγκες των φοιτητών για δοκιμές στα εργαστήρια;

Πρόκειται για ποσότητα – μαμούθ που κάποιος θα μπορούσε να συναντήσει μόνο στις εγκαταστάσεις κάποιας φαρμακοβιομηχανίας. Την απάντηση ίσως να δίνει ένα άλλο αυτοκόλλητο πάνω σε μερικά βαρέλια, που γράφει το όνομα μιας φαρμακευτικής εταιρείας. Πρόκειται για μια spin off εταιρεία που ιδρύθηκε το 2013 με σκοπό την εμπορία, παραγωγή και διανομή φαρμακευτικών, βιοτεχνολογικών, διατροφικών και αγροχημικών προϊόντων. Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ήταν οικογενειακή υπόθεση και απαρτίζονταν από τη σύζυγο και τα δύο παιδιά (αγόρια) καθηγητή του Τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων. Μέτοχοι της εταιρείας είναι άλλοι καθηγητές και διευθυντές του Τομέα, ορισμένοι εκ των οποίων συμμετέχουν σε υψηλόβαθμες θέσεις κρατικών οργανισμών και επιτροπών που εγκρίνουν φάρμακα και συμπληρώματα διατροφής (ΕΟΦ, ΕΦΕΤ), τη χρηματοδότηση ερευνητικών προγραμμάτων (ΓΓΕΤ) ή ακόμα και τη χάραξη της εθνικής στρατηγικής για την έρευνα.

bitonia2


Στις 17 Ιουλίου 2017 αναπληρωτής καθηγητής του Φαρμακευτικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών Προκόπης Μαγιάτης στέλνει επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου. Ο καθηγητής καταγγέλλει ότι καθηγητές και διευθυντές του Τμήματος “έχουν από κοινού συστήσει την εμπορική εταιρεία, η οποία μάλιστα δραστηριοποιείται και εντός του Πανεπιστημίου Αθηνών”. Έχει προηγηθεί επιστολή του προς τον πρόεδρο Συμβουλίου του ΕΚΠΑ, στην οποία κατήγγειλε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία λειτουργούσε εντός του ιδρύματος, ενώ κοινοποιούσε ως αποδεικτικά στοιχεία φωτογραφίες από την ιστοσελίδα της. “Η εταιρία φαίνεται ότι λειτουργεί εντός του ιδρύματός μας (όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες στο site) έχοντας όμως έδρα στην Εύβοια και διευθύνοντα σύμβουλο τον γιο του … (αναφέρει το όνομα καθηγητή του Τομέα Φαρμακογνωσίας). Είναι σε εμένα άγνωστο υπό ποιο καθεστώς η ιδιωτική εταιρία χρησιμοποιεί δημόσια περιουσία και αν το πανεπιστήμιο ενοικιάζει τους χώρους και τον τεράστιας αξίας εξοπλισμό και με ποιο αντίτιμο. Αν και εγω δεν συμμετέχω, η εταιρία διαφημίζει ότι παράγει προιόντα και παρέχει υπηρεσίες οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν αναπτυχθεί από φοιτητές υπο την δική μου επίβλεψη την περίοδο 2002-2011. Εξ’όσων γνωρίζω σημαντικός αριθμός συναδέλφων μελών ΔΕΠ αλλά και μεταδιδακτόρων είναι μικρομέτοχοι στην εταιρία” σημείωνε στην καταγγελία του ο καθηγητής.

farmakeutiki_athinon
farmakeutiki_athina


Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η ιδιάζουσα σχέση μεταξύ εταιρείας και Πανεπιστημίου είναι τόσο στενή, που εργαζόμενοι της εταιρείας χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας του Πανεπιστημίου για να αποστείλουν σε πελάτες της εταιρείας τα αποτελέσματα μελετών που αναλαμβάνει η εταιρεία και τα οποία εκτελεί χρησιμοποιώντας μηχανήματα του Πανεπιστημίου. Η εν λόγω εταιρεία εμφανίζει ως έδρα της την Χαλκίδα αλλά όπως φαίνεται από την ιστοσελίδα της λειτουργεί εντός του Πανεπιστημίου Αθηνών και δηλώνει ως τηλέφωνο επικοινωνίας αριθμό που ανήκει σε μέλος ΔΕΠ μέσα στο πανεπιστήμιο Αθηνών. Στην ιστοσελίδα της εταιρείας δηλώνεται ότι η εταιρεία έχει στη διάθεση της όλη την υποδομή και των πολλών εκατομμυρίων αξίας εξειδικευμένο εξοπλισμό που υπάρχει στον τομέα Φαρμακογνωσίας του τμήματος Φαρμακευτικής. Στοιχεία που εξαφανίστηκαν μετά τις γραπτές καταγγελίες.

bitonia3


Τα Πανεπιστήμια έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν αφορολόγητο οινόπνευμα για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Ενδεικτικά ένα λίτρο αφορολόγητου οινοπνεύματος κοστίζει περίπου 1 ευρώ ενώ το φορολογημένο μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 40 ευρώ. Τα στοιχεία και οι φωτογραφίες δείχνουν ότι δεκάδες τόνοι έχουν αγοραστεί και μεταφερθεί σε βαρέλια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Χρησιμοποιήθηκε αφορολόγητο οινόπνευμα για την παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων, που διακινούνται μέσω φαρμακευτικών εταιρειών και καταλήγουν στα φαρμακεία; Αυτό θα σήμαινε απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε δασμούς από το ελληνικό κράτος, τα οποία θα κατέληγαν σε τσέπες ιδιωτών. Υπάρχει οποιαδήποτε σύμβαση μεταξύ της εταιρείας και του Πανεπιστημίου; Όπως υποστηρίζουν πηγές, σύμβαση υπάρχει, αλλά για εκπόνηση έρευνας, όχι για παραγωγή. Η εταιρεία παράγει λοιπόν φάρμακα εντός του Πανεπιστημίου για δικούς της σκοπούς; Την απάντηση σε αυτή την καταγγελία αναζητήσαμε από τον καθηγητή του τομέα Φαρμακογνωσίας, ο οποίος όμως απουσίαζε σε συνέδριο στο εξωτερικό και μας είπε να επικοινωνήσουμε όταν θα επιστρέψει στην Ελλάδα, κάτι που δεν καταφέραμε παρά τις κλήσεις μας. Από την πλευρά της, η σύζυγός του, επίσης καθηγήτρια και μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας, σχολίασε: “Υπάρχουν πολλοί που φαντάζονται πράγματα και κάνουν καταγγελίες. Οι καταγγελίες θα γίνουν γραπτώς και θα διερευνηθούν”.

Πάντως οι καταγγελίες έχουν γίνει γραπτώς και διεξάγεται ΕΔΕ από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, χωρίς όμως ακόμη να υπάρχει πόρισμα. Παράλληλα η υπόθεση έχει φτάσει στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητηθεί από την Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων να απαντήσει αν έχουν πληρωθεί δασμοί, αν δικαιολογείται τόσο μεγάλη ποσότητα οινοπνεύματος αλλά και αν είναι ασφαλείς οι συνθήκες που έχει αποθηκευτεί.

Για το αμέσως παραπάνω δημοσίευμα μας κοινοποιήθηκε η ακόλουθη εξώδικη δήλωση, την οποία  δημοσιεύουμε αυτούσια 


eksod01
eksod02


ΣΧΟΛΙΑ (29)

Πελαγία

Καλό θα ήταν μια τέτοια σελίδα να κάνει ένα λίγο πιο αξιόπιστο ρεπορτάζ πριν αναρτήσει κάτι, διασταύρωση πληροφοριών κλπ, αλλιώς γράψτε απλά τι έλεγε η καταγγελία. Ο καθένας απ'ότι βλέπουμε άρχισε τα δικά του στα σχόλια. Ο κύριος Μαγιάτης κρίμα πάντως, φαντάζομαι δεν θα είναι και τόσο αγαπητός μεταξύ των συναδέλφων του.

Εντυπωσιασμένος!!!! Εύγε!!!

Αναρωτιέμαι που είναι η δημοσιογραφική έρευνα;;; Πήρατε αμάσητα την καταγγελία και δεν κάνατε μία έρευνα-συγγνώμη πήρατε ένα τηλέφωνο και έλειπε ο καθηγητής. Εσείς λέτε ότι είναι το μισό τμήμα-δε μπορούσατε να βρείτε έναν;;; Ή να ψάξετε δυο πράγματα για την ιστορία;;; Μόνο τα πανεπιστήμια μπορούν να πάρουν αφορολόγητη αιθανόλη;;;; Και από την άλλη αφού διεξάγεται ΕΔΕ γιατί δεν την αφήνετε να ολοκληρωθεί και δίνετε βήμα μόνο στον έναν αντίδικο;;;

Athan Gadanidis

Αφου εσει ξερεις τοσα πολλα γιατι δεν με φωτιζεις? Πρωτα να μου πεις το ονομα σου ωστε να ξερω με ποιον μιλαω. Εκτος αν φοβασε να μιλησεις ανοιχτα... εγω ειμαι εδω δεν φοβαμε εσενα ουτε κανενα αλλον.. αν θελεις να συναντηθουμε κιολας στα κρυφα... εχεις τοσα να πεις αλλα άδεια λογια και δειλά χωρις ονοματεπώνυμο... τουλαχιστον παραδέχτηκες οτι η αιθανολη στην φωτογραφία ειναι αφορολόγητη... ευχαριστω... μπορω να σε καλεσω σαν μαρτυρα? Η ερευνα συνεχιζεται ολοταχως μην στεναχωριέσαι... και η δημοσιογραφικη και η δικαστική

Εντυπωσιασμένος!!!! Εύγε!!!

Φίλε, ό,τι γράφω είναι από αυτά που κατάλαβα από το άρθρο. Έχω βαρεθεί την έλλειψη έρευνας και την προχειρότητα;;;!!! Πανεπιστημιακό άσυλο στα βαρέλια!!! Σε «κάποια γράφει αιθυλική αλκοόλη», δε ξέρουμε αν είναι άδεια ή γεμάτα, αν είναι όλα οινόπνευμα, από δυνητικά 20000 λίτρα σε δεκάδες τόνους, και μονόπλευρη παρουσίαση. Δυστυχώς, επειδή είμαι ακόμα ρομαντικός δεν θέλω να σπιλώνεται οποιοσδήποτε, πόσο μάλλον ένας θεσμός χωρίς λόγο. Αν υπάρχει λόγος και καταδικαστούν τότε να τους βγάλουμε στα μέσα! Όχι πριν και χωρίς αντίλογο!

Athan Gadanidis

Η καταγγελιες δεν ειναι καινουργιες. Υπηρχε και προηγουμενη καταγγελια οπου λογο του ασυλου δεν μπορουσαν να κανουν ερευνα... Ο δημοσιογραφος εχει πιο μεγαλη σοβαροτητα απο την κυβερνηση και συνεχιζει την ερευνα που δεν μπορει η δεν θελη ο κρατικος μηχανισμος και η δικαιοσυνη να κανει... διαβασε και το επομενο αρθρο: "Απομάκρυναν τα βαρέλια με το αφορολόγητο οινόπνευμα μετά την αποκάλυψη του protothema!"

Athan Gadanidis

Διαβασε λιγακι να μαθεις γιατι εφυγε ο Προεδρος του συμβουλιου.... το 2015. Η παραίτηση του Δημήτρη Μπερτσιμά, Καθηγητή διεθνούς κύρους στο ΜΙΤ των ΗΠΑ, από τη θέση του Προέδρου του Συμβουλίου του εμβληματικού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι αποτέλεσμα της ανεύθυνης πολιτικής για τα πανεπιστήμια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ανώνυμος

Δεν μας λέτε ποιος έχει πάρει βραβεία από ευρώπη και ποιος τρέχει πρόγραμμα εγκεκριμένο απόευρώπη; Μήπως οι ευρωπαίοι είναι και αυτοί μαλάκες που δίνουν λεφτά; Ο FDA που περιμένει αποτελέσματα από τα πανεπιστήμια του; Έξω τα λαμόγια από τις σχολές. Άκου παράνομη επιχείρηση.

Σ

Προφανώς τσακώνονται για το μερίδιο από τα κέρδη συμφωνιών με επιχειρησεις, και τις θεσεις. Όπως και Γερμανοί με Αμερικανούς αλληλοαποκαλυπτουν σκάνδαλα Volkswagen και Νοvartis, ενώ και οι δύο κάνουν τα ίδια. Με το νόμο γίνονται αυτές οι λαμογιες. Και στο πανεπιστήμιο Κρήτης γνωστός καθηγητής ιατρικης έρευνας έχει στήσει επιχείρηση με μικρομετοχους ακόμα και προπτυχιακούς φοιτητές. Γλυκαθηκαν και οι επιχειρηματικοί όμιλοι από το δωρεάν επιστημονικό δυναμικό, τα ωράρια λάστιχο στο εργαστήριο μέχρι τη νύχτα, τις τσάμπα υποδομές...δεν θέλει και πολύ. Θα χορηγήσουν και λίγα ψίχουλα για το πανεπιστήμιο ώστε να κλείνουν στόματα και να γίνουν σωτήρες. Κατά τα άλλα πανευρωπαϊκά πανηγυρίζουμε για τον ανοιχτό επιστημονικό διάλογο.

Φαρμακογνωσία οπως PharmaGnose

Δουλειά φοιτητών μοιρασμένη κατάλληλα στή συνεχεια την συγκεντρώνει ο αρμόδιος και παράγει φαρμακογνωσία η μέ πιό επιστημονικό ορο μπορούμε νά πούμε παράγει PharmaGnose – Natural Products Approaches. Τώρα αν πρόεδρος και αντιπρόεδρος τού διοικ. συμβουλίου τυχαίνει νά ειναι τά παιδιά καθηγητή τού Φαρμ/κού τμήματος τού ΕΚΠΑ και μέλος τού ΔΣ η γυναίκα του τότε αυτο σημαίναι οτι ΝΑΙ υπάρχει γνώση τού αντικειμένου. Ανοιχτή η κλειστή είναι αλλο θέμα Καί οπως δηλώνει καθηγητής στην Καθημερινή 02/06/2013 μέ τίτλο "Η μοναξιά του Ελληνα εφευρέτη" "Ο κ. .................. πιστεύει ότι οι ερευνητές και τα πανεπιστήμια δεν πρέπει κυρίως να γκρινιάζουν για το υπαρκτό έλλειμμα φροντίδας της Πολιτείας, αλλά να βρίσκουν δικούς τους δρόμους για την αξιοποίηση του έργου τους". Προφανώς τόν βρήκε τόν δρόμο καί μέ εξοπλισμό τού Πανεπιστημίου μοιράζει (??) την γνωση.

η αλλη γνώμη

Καταρχήν ο κ.Προκόπης Μαγιάτης είναι αναπληρωτής καθηγητής και όχι καθηγητής (άρα πρέπει ακόμα να κριθεί για το επόμενο πολυπόθητο βήμα). Να πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή. Ο συγκεκριμένος «καθηγητής» έχει ήδη μία καταδικαστική ΕΔΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνεχίζει να χρησιμοποιεί το γενικότερο περιβάλλον της ελευθερίας εντός των πανεπιστημίων με τραμπουκισμούς, απειλές, εξώδικα. Αυτές είναι συμπεριφορές που ο ίδιος τις θεωρεί «άμυνα» για τον «πόλεμο» που λέει ότι του κάνουν. Ποιος ασχολείται μαζί του; Μήπως τελικά όλο αυτό είναι ένα καλοστημένο παιχνίδι για να διαφημίζεται σε έναν χώρο που δεν έχει απλά έδαφος; Μήπως έχει απλά μία μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και είναι απλά μία φούσκα για να διαφημίζει σταθερά τον εαυτό σε έναν χώρο που πέφτει μεγάλη «μάσα» - ελαιόλαδο; Γιατί δεν κάνετε μία έρευνα για την μεγάλη λαμογιά που έχει στήσει στους χώρους του πανεπιστημίου με αναλύσεις ελαιολάδων, διαγωνισμούς, βραβεία και μία σειρά από παρατρεχάμενους που ψάχνουν να στηριχτούν σε σενάρια. Παρουσιάζει σχεδόν παντού πληρωμένες συνεντεύξεις ότι έχει αναπτύξει μέθοδο φοβερή και τον πολεμούν τα μεγάλα συμφέροντα. Οι δημοσιεύσεις του είναι διαδικτυακά και κάποιος του χώρου μπορεί εύκολα να κρίνει την επιστημονική «αδιαφορία» στις μελέτες του, που προσπαθεί να περάσει σαν καινοτομία. Χρησιμοποιεί σαν ασπίδα το πρόγραμμα που έχει πάρει, αλλά η αλήθεια είναι ότι πίσω από αυτό στήνει μία καλή λαμογιά για το προσωπικό του συμφέρον και μόνο. Είναι μεγάλη ντροπή να υπάρχουν στα ελληνικά πανεπιστήμια άνθρωποι που βαπτίζονται «καθηγητές» όταν την ίδια στιγμή ο χώρος της έρευνας πάσχει και θα έπρεπε να αντικατασταθεί από σοβαρούς επιστήμονες και όχι από «Μαγιάτηδες». Ρώτησε κανείς πώς ο Μαγιάτης βρέθηκε να έχει το δικαίωμα να εμφανίζεται στα αμφιθέατρα της φαρμακευτικής; Από την φοβερή του αξία σαν επιστήμονας; Άλλωστε είναι τραγική πλέον η παρουσία του στον τομέα και θα πρέπει να επιληφθεί ο πρύτανης πλέον γιατί αποτελεί δυσφήμηση για το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας. Η παρουσία του σε έναν δημόσιο χώρο (και στον οποίο πληρώνεται) έχει καταντήσει σε ένα καθημερινό «εξώδικο» και διαμάχη με όλους και μάλλον αυτό επικαλύπτει την επιστημονική του προσφορά στο ΕΚΠΑ. Σοβαρευτείτε μία συμβουλή για τον κ.Μαγιάτη. Ζείτε στην Ελλάδα και κάποια στιγμή θα ξεφουσκώσει όλο αυτό....

Nikos

Ποια άλλη γνώμη ρε λαμόγιο;;;;;

Athan Gadanidis

Μία συμβουλή για την αλλη γνωμη... ανωνυμια δεν θα πει ασυλια ουτε δινει αδεια για συκοφαντικη δυσφημηση. Το εγκλημα ειναι εγκλήμα ειτε φορας μασκα ειτε οχι... η ανωνυμια ξεσκεπαζετε ευκολα και νομικα απο εισαγγελεα...

το θελετε το ονομα?

Στα νεα της λεσβου φαινεται ποιος, καλημερα

Athan Gadanidis

υπαρχουν πολλα ονοματα στα νεα της Λεσβου...

Φούφουτος

Είστε "η άλλη γνώμη" ή "ό,τι να ΄'ναι"; Εδώ και καιρό αγρεύω σχόλια, κυρίως ανώνυμα, προκειμένου να ολοκληρώσω την μελέτη μου πάνω σε θέμα που διαπραγματεύομαι, σχετικά με την ψυχογραφία των θιγόμενων ανθρώπων μέσω αναρτήσεων στο διαδίκτυο. Από την, μέχρι τώρα, εμπειρία μου, έχω να κάνω κάποιες παρατηρήσεις. 1. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η καταγγελία σάς αναστάτωσε πολύ, γι αυτό και αντιδράσατε εντελώς παρορμητικά. 2. Το κείμενό σας αποκαλύπτει άνθρωπο σε πανικό και εξαιρετικά θυμωμένο (όχι οργισμένο, θυμωμένο, καθόσον οργή αισθάνεται όποιος άδικα κατηγορείται) 3. Δεν απαντάτε σε κανένα σημείο της καταγγελίας (έλλειψη επιχειρημάτων). 4. Σκαιότατα επιτίθεσθε στον καταγγέλλοντα (ο οποίος επώνυμα καταγγέλλει) επιδιώκοντας να τον ευτελίσετε, να αποδομήσετε την προσωπικότητά του. 5. Αμύνεσθε διά της επιθέσεως (συνήθης πρακτική των ενόχων). 6. Δεν αναφέρεστε σε κανένα σημείο των σοβαρότατων καταγγελιών, δεν αντικρούετε νηφάλια κανένα. 7. Η σιωπή σας αυτή σας κατατάσσει στους εμπλεκομένους. 8. Οι εντελώς απαξιωτικές ύβρεις σας εναντίον του καταγγέλλοντος, φανερώνουν άτομο εμπαθές, εκτός από άμεσα εμπλεκόμενο. ---------- Τέλος: Απομάκρυναν τα βαρέλια με το αφορολόγητο οινόπνευμα μετά την αποκάλυψη του protothema! https://www.protothema.gr/greece/article/795944/panepistimioupoli-zografou/ Δεν μπορεί, κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Φαρμακευτικής.... Μακάρι το Δίκαιο να αποκατασταθεί, να ησυχάσω και εγώ, που μέχρι τώρα παροτρύνω το παιδί μου να σπουδάσει Φαρμακοποιός

Αλέξης

Το χασίς είναι ελέυθερο, ήταν δίκαιο και έγινε πράξη

Xena

Ο Βελόπουλος διαφημίζει συνεργασία ...ΤΕΛΟΠΟΝ.....με το Πανεπιστήμιο Αθηνών...είναι νόμιμο αυτό?

Dr Ελένη

Άλλη μια πρωτότυπη ιδέα ρεμούλας από τις φαρμακευτικές εταιρίες που μιζώνουν καθηγητές Πανεπιστημίων, για έξτρα κέρδη. Αν ερευνηθούν περαιτέρω αυτά τα πιράνχας του δημοσίου, θα βρεθεί σίγουρα οτι ανακατεύτηκαν και σε υπερσυνταγογραφήσεις πανάκριβων πρωτότυπων φαρμάκων των συγκεκριμένων εταιριών.

Εγώ δεν βλεπω

καμμιά εταιρεία να μιζαρει (Όχι μιζωνει). Εγώ βλέπω λαμογιοκαθηγητες να έχουν οικειοποιηθεί δημόσιο και δη πανεπιστημιακό χώρο και να οργιάζουν ανενοχλητοι, προστατευόμενοι από την αριστερή υποκουλτούρα του ασύλου και του ωχαδερφισμου και της μη επέμβασης.

Μπαρουφ εφεκτ

Ο συριζαισμος - κρατικο κομμουνισμος εχει κυριαρχησει στην κοινωνια. Οι τεχνοβλαστοι (spin off στα ελληνικα) ειναι απο τις λιγες σοβαρες προσπαθειες αξιοποιησης της ερευνας στη χωρα. Ο φθονος των ανικανων να ακολουθησουν παραγει τις καταγγελειες του αρθρου. Οι κουταμαρες που γραφονται αποδεικνυουν την αγνοια νομου και οικονομικων διαδικασιων του καταγγελοντος. Το μονο που μπορει να βρουν ειναι η αποθηκευση οινοπνευματος με μη ασφαλεις συνθηκες. Οι τεχνοβλαστοι πληρωνουν το πανεπιστημιο για τις υπηρεσιες που λαμβανουν. Και τελευταιο: οποιος πιστευει πως μερικες διπλωματικες βγαζουν προιοντα και υπηρεσιες ειναι μεγαλος στοκος. Φανταστειτε ενα φοιτητη να εκπονει διπλωματικη για Μπαταριες και καθηγητης του να κατηγορει το Γερμανο οτι του εκλεψε τις ιδεες.

υποτίθεται

πως αυτό διερευνάται αυτή τη στιγμή. Αν το Πανεπιστήμιο πληρωνόταν όπως αναφέρεις; Γιατί προτρέχεις;

Ναι μωρέ μια απλή οικογενειακή

επιχέιρηση είναι με τα κέρδη στη τσέπη και τα έξοδα στο κράτος. Εκτός από τους αριστερούς προδότες λόγω ιδεολογίας υπάρχουν και οι δεξιοί προδότες λόγω μίζας. Αντε κάνε καμιά εντριβή με αφορολόγητο πανεπιστημιακό οινόπνευμα.

Athan Gadanidis

Εταιρείες "off shoot" πρέπει να έχουν πολλά σταδια ελέγχου και αυστηρη εποπτεία προκειμένου να συνυπάρχουν παραγωγικά μεσα στα πανεπιστήμια... στην Ελλαδα δεν φαινεται να γινεται μεχρι στιγμης διοτι λιγοι ειναι αυτοι που εχουν το θαρρος να μιλησουν... και λιγοι αυτοι που εχουν αυτια για να ακουσουν και ακομη πιο λιγοι ειναι αυτοι που ειναι σε θεση να κανουν κατι και το κανουν ... Το μονο αορατο χερι που τους προστατευει ειναι η σιωπη σας... η υποταγης σας,.. η ντροπης σας και η δειλία σας... οσον αφορα τους φοιτητες που εχουν κανει παράπονα οτι καποιος καθηγητης τους εκλεψε την εργασια τους κλπ αλλα δεν εκαναν τιποτα διοτι ηθελαν να παρουν το διπλωμα τους... και σας ρωτάω τι το κάνατε αυτο το δίπλωμα για το οποίο θυσιάσατε την επιστημονική εργασία σας? Το βάλατε στην κορνίζα και δουλευέτε σε ταξί η σαν σερβιτόροι... και μετά έχετε και στόμα να μιλάτε.... και γλώσσα για να γλύφετε ακόμη και τα πιάτα.... καληνύχτα σε όσους δεν βλέπουν το φώς... και καλημέρα σε όσους είναι έτοιμη να μιλήσουν, και να ειδοποιήσουν και να καταγγείλουν... το μέλλον ανήκει σε αυτούς που έχουν θάρρος. το παρών ανηκει σε αυτούς που τους προστατεύει ενα αόρατο χέρι... το δικό σας χέρι και η σιωπή σας... το παρελθόν ανήκει σε αυτους που τους αξίζει... λιγοι Έλληνες αυτές της μέρες τους αξίζει η ιρωική ιστορία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

patra

Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, ήταν αρκετός ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Γεωργίου και περίμενε κάτω από την βροχή με τις ομπρέλες για να παρακολουθήσει την τελετή έναρξης του καρναβαλιού

1
big_syllalitirio

Εντυπωσιακή υπήρξε η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα της Επιτροπής για την διενέργεια δημοψηφίσματος για την συμφωνία των Πρεσπών για συλλογή υπογραφών με αίτημα την διεξαγωγή του

4
eliamep

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων  θα συζητήσει με τους Λουκά Τσούκαλη, Πρόεδρο του ΕΛΙΑΜΕΠ, και Αλέξη Παπαχελά, Διευθυντή της εφημερίδας « Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» για τις σημαντικότερες προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η ΕΕ λίγους μόλις μήνες πριν διεξαχθούν οι ευρωπαϊκές εκλογές