Απάντηση Μπουτάρη στην Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας: Ποτέ δεν έκανα δηλώσεις που έθιξαν τη Γενοκτονία ή τους Πόντιους

giannis_boutaris

«Εκτός κι αν αναφέρονται σε δηλώσεις μου, οι οποίες επίτηδες παραποιήθηκαν και αλλοιώθηκε το νόημά τους, από τους γνωστούς ακροδεξιούς κύκλους που με συκοφαντούν συστηματικά και διαδίδουν ψέματα» προσέθεσε

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας, την περασμένη εβδομάδα, και στην οποία έγινε λόγος για «άθλιες δημόσιες τοποθετήσεις του Γιάννη Μπουτάρη» σχετικά με τη Γενοκτονία των Ποντίων, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

«Μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη. Γιατί δεν αντιλαμβάνομαι σε τι αναφέρεται. Ποτέ δεν έκανα δηλώσεις που έθιξαν την Γενοκτονία ή τους Πόντιους. Εκτός κι αν αναφέρονται σε δηλώσεις μου, οι οποίες επίτηδες παραποιήθηκαν και αλλοιώθηκε το νόημά τους, από τους γνωστούς ακροδεξιούς κύκλους που με συκοφαντούν συστηματικά και διαδίδουν ψέματα» είπε ο κ. Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε πως, «εφόσον η Παμποντιακή Ομοσπονδία επιθυμεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη γι’ αυτόν τον λόγο, τότε πράγματι η Δικαιοσύνη μπορεί να κρίνει -όπως και όλος ο κόσμος- τις παραποιημένες δηλώσεις μου κατ’ αντιδιαστολή προς τις πραγματικές δηλώσεις μου. Η επίθεση εναντίον μου επανέφερε στη δημοσιότητα την παλιότερη συνέντευξή μου στο σύνολό της -και όχι μόνο μια απομονωμένη φράση- και ο καθένας μπορεί να την δει ολόκληρη και να κρίνει».

Υποστήριξε πως η συγκεκριμένη ανακοίνωση μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη και για έναν ακόμη λόγο. Διότι οι ποντιακές ομοσπονδίες «γνωρίζουν πολύ καλά τις προσπάθειές μου για την ενότητα του ποντιακού κινήματος και για την ανάδειξη της ποντιακής κληρονομιάς».

Ο κ. Μπουτάρης ανέφερε πως από τη στιγμή που ανέλαβε δήμαρχος, το 2011, πρότεινε και εργάστηκε, ώστε οι ποντιακές οργανώσεις να βρεθούν μαζί, ενώ συμπλήρωσε πως στη διάρκεια της διοίκησής του εντάχθηκε στο τοπικό πρόγραμμα δια βίου μάθησης του δήμου η εκμάθηση ποντιακής διαλέκτου.

«Η ανακοίνωση αυτή μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη. Διότι ήρθε περίπου δέκα μέρες μετά την κοινή ανακοίνωση των τριών ποντιακών ομοσπονδιών, που καταδίκαζε την επίθεση εναντίον μου και διαχώριζε τη θέση του ποντιακού κινήματος από τα ακραία στοιχεία που μου επιτέθηκαν. Οπότε, δεν αντιλαμβάνομαι τι έρχεται να εξυπηρετήσει και ποιος ο σκοπός της» κατέληξε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

ΣΧΟΛΙΑ (78)

ευαν

Αντιρατσιστικος νομος. Η επιθετικοτητα επιστρεφει στους δημιουργους.Μεσα το σιχαμενο ανδρεικελο. Οσο για τους επαγγελματιες σχολιογραφους υπο την αιγιδα των ΜΚΟ ευκαιρια να αυτογελοιοποιηθουν παλι. Συμπαρασταση στον αρνητη της ποντιακης γενοκτονιας επισυρει καταδικη

Αντιρατσιστικός νομος

Άρθρο 2 αντιρατσιστικού νομου 4285/2014:1. Όποιος µε πρόθεση, δηµόσια, προφορικά ή δια του τύπου, µέσω του διαδικτύου ή µε οποιοδήποτε άλλο µέσο ή τρόπο, επιδοκιµάζει, ευτελίζει ή κακόβουλα αρνείται την ύπαρξη ή τη σοβαρότητα εγκληµάτων γενοκτονιών, εγκληµάτων πολέµου, εγκληµάτων κατά της ανθρωπότητας, του Ολοκαυτώµατος και των εγκληµάτων του ναζισµού που έχουν αναγνωριστεί µε αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων ή της Βουλής των Ελλήνων και η συµπεριφορά αυτή στρέφεται κατά οµάδας προσώπων ή µέλους της που προσδιορίζεται µε βάση τη φυλή, το χρώµα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισµό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία, όταν η συµπεριφορά αυτή εκδηλώνεται κατά τρόπο που µπορεί να υποκινήσει βία ή µίσος ή ενέχει απειλητικό ή υβριστικό χαρακτήρα κατά µίας τέτοιας οµάδας ή µέλους της, τιµωρείται µε τις ποινές της παραγράφου 1 του προηγούµενου άρθρου. 2. Αν η πράξη της προηγούµενης παραγράφου τελέστηκε από δηµόσιο λειτουργό ή υπάλληλο, κατά την άσκηση των ανατεθειµένων σε αυτόν καθηκόντων, επιβάλλεται φυλάκιση έξι (6) µηνών έως τριών (3) ετών και χρηµατική ποινή δέκα χιλιάδων έως είκοσι πέντε χιλιάδων (10.000 − 25.000) ευρώ.» Θα επιληφθεί εισαγγελέας; ας αποδείξει στα δικαστήρια ο Μπουτάρης οτι οι δηλώσεις του εχουν παραποιηθεί, εμεις βλεπουμε το βίντεο και ακούμε τις αηδίες που λεει και καταλαβαίνουμε οτι εχει παραβεί τον αντιρατσιστικό νομο. Ο Τσιπρας τι εχει να πεί;

Jiannis

Κανείς δεν έβαλε το βίντεο συνέντευξη ολόκληρο ώστε να ακούσει ή συνέχεια της πρότασης που έλεγε ο Μπουτάρης ,απομόνωσαν αυτό το σημείο που θέλαν δηλαδή.αυτο που είδες και άκουσες εσύ και κόψαν την συνέχεια που έλεγε αμέσως μετά ότι για εμάς τους Έλληνες ο Κεμάλ ήταν ένας σφαγέας δολοφόνος αλλά για τους Τούρκους εθνικός ήρωας.Αναρωτιεμαι βρε παιδιά κανενός δεν κάνει εντύπωση το κομμένο απόσπασμα στην μέση μιας πρότασης κάποιου ??????δεν θα γράψω πόσο εύκολα κάποιος παίρνει μια συνέντευξη και κόβει αυτά που τον ενδιαφέρουν??αλλά πόσο εύκολα αυτός που θα δει το κομμένο ραμμένο απόσπασμα το πιστεύει δίχως να ψάξει το υπόλοιπο κομμάτι ώστε να σιγουρευτεί ότι πράγματι είναι ετσι.

Νίκος

και εγώ έτσι νόμιζα και μετά έψαξα και άκουσα ολόκληρη την παράγραφο που είπε και έμεινα άφωνος από αυτό το "χέστ*** που ο Κεμάλ σκότωσε Έλληνες..." άσχετα με το τι είπε στη συνέχεια. Το νόημα της όλης φράσης δεν επισκιάζει την αισχρότητα αυτής της φράσης. Δείχνει κόμπλεξ, έλλειψη εθνικής υπερηφάνειας, έλλειψη ταύτισης με τα ιδεώδη του έθνους. Είναι σα να λέει "χέστ*** για τις αξίες αυτού του έθνους, εμένα με ενδιαφέρει μόνο το χρήμα". Φανταστείτε το Νετανιάχου να έλεγε κάτι ανάλογο. Για πόσο θα έμενε όρθιος.

Ψευτη

ρε αθεοφοβε . πως γινεται να παραφραστηκε το i dont give a shit . ας το παμε αλλιως τοτε .αφου δεν σημαινει τιποτε για εσενα πες το ιδιο και για τους κυπριους που σκοτωθηκαν .πες το ιδιο για τους εβρταιους το 40 . πες το ιδιο για τον λαμπρακη , τα θυματα της 17 νοεμβρη η δεν ξερω γω ποιον αλλον. μετα να δεις που δεν θα εχεις τρυπα να κρυφτεις. ..

thanasis

θρασος που εχει!

GEORGE

Κατά την δική του απάντηση και η δική μου .Χ@στ@κα για τον αν σε καταδικάσουν για τις ατελείωτες [μπουταριές ]σου ,εισπράτεις τα προιόντα των κόπων σου.

κκ

Μας τα εχουν πρήξει ολίγον οι Πόντιοι με τις Ομοσπονδίες τους κλπ Και αλλοι Ελληνικοί πληθυσμοί κυνηγήθηκαν χωρίς να κάνουν όλη αυτή τη φασαρία! Καθαρό πασοκικό κατασκεύασμα για ψηφοθηρία!!

γιαννης

Τι λες ρε ανοητε πανυβλακα???? βουτα τη γλωσσα σου στο μυαλο σου (αν εχεις) πριν μιλησεις! Καλα κανουν οι ποντιοι και κινουν το θεμα της γενοκτονιας. Καιρος ειναι να ξυπνησουν και οι υπολοιπες ελληνικες ομαδες και να διεκδικησουν σοβαρα και επιμονα διακαιοσυνη για τα εγκληματα που διαπραχθηκαν εις βαρος τους απο τουρκους, γερμανους κλπ. Οσοι αριστεροφρονες νομιζετε οτι αυτο σας τα πριζει... τον μπουλο και πατε σε αλλη χωρα. Αρκετα!!

Foxtrot

Ετσι...πρεπει να αναγνωριστει και η γενοκτονια των Μικρασιατων

ΝΕΑΡΧΟΣ

Καλά ρε καρντάσια μέρα νύχτα πατσά τρώτε και ανέχεστε αυτόν τον ανισσόροπο και ιδιαίτερα εσείς οι περήφανοι Πόντιοι.Λυπάμαι πραγματικά που επικεφαλής της Θεσσαλονίκης είναι ένας ανιστόριτος και πισωγλέντης

ενας οχι ποντιος δημοτης

Ο Μπουταρης αν βγει και να πει. ''ΧΕΣΤΗΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΙΝ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.. ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΑΖΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΤΟΥΣ ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΤΟΥΣ''... Πως θα αντιδρασουν η εβραικη κοινοτητα αλλα και oλοι οι δημοκρατικοι πολίτες;; Ντροπή του.. Σε τετοια ευαισθητα θεματα δεν πρεπει ο δημαρχος να λεει ανοησιες..

Νίκος

είπε "χεστ@ αν σκότωσε έλληνες". Δεν χρειάζεται να ακούσουμε όλα όσα είπε. Αυτό το απόκομμα τα λέει όλα για το πώς σκέφτεται. Φανταστείτε κάποιος να έλεγε "Χεστ*** άμα ο Χίτλερ σκότωσε εκατομμύρια Εβραίους", έχει καμία σημασία τι είπε μετά στο υπόλοιπο της ομιλίας; Αν ένας Αμερικανός πρόεδρος έλεγε "χεστ*** που σκοτωθήκανε Αμερικανοί στο Βιετνάμ", για πόσα λεπτά της ώρας πιστεύετε ότι θα παρέμενε ελεύθερος να περπατάει στους δρόμους; 5 ή 15; Τι σημασία έχει. Εδώ, ο κάθε προδότης νομίζει ότι μπορεί να βγάζει τα κόμπλεξ του ατιμωριτί. Στα τσακίδια, τρέχα να τα μαζέψεις τώρα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ypoyrgeio_politismou__bouboulinas

Ο υφυπουργός Πολιτισμού, Κώστας Στρατής επικαλέστηκε το non paper του υπουργείου Οικονομικών, για τα ακίνητα πολιτιστικής κληρονομίας - «Δεν έχει συντελεστεί καμία μεταβίβαση στην ΕΤΑΔ»

kor112

Ο Αριστείδης Φλώρος είναι  καταδικασθείς για το σκάνδαλο της Energa-Hellas  και ο Μάκης Γιαννουσάκης έχει καταδικαστεί σε ισόβια για την συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση της εμπορίας ναρκωτικών του πλοίου Noor-One 

2