LIVE

Κορωνοϊός

Ο δουλέμπορος που δήλωνε εκδότης και συναντούσε υπουργούς

ros01

Ο 52χρονος ομογενής από τη Γεωργία γνώριζε πολύ καλά πώς να παίζει το επικοινωνιακό παιχνίδι και να παρουσιάζεται ως επιχειρηματίας με έφεση στη θρησκεία

Παρουσιαζόταν ως εκδότης παγκόσμιας εφημερίδας για τους Ποντίους, δήλωνε πρόεδρος ενός συλλόγου που οργάνωνε ταξίδια θρησκευτικού τουρισμού σε μοναστήρια της χώρας, συναντούσε υπουργούς, βουλευτές και άλλους παράγοντες...

Τελικά, συνελήφθη και προφυλακίστηκε ως ο εγκέφαλος μιας εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε παράνομα αλλοδαπούς μετανάστες από την Ελλάδα στην Ιταλία έναντι 4000 ευρώ το “κεφάλι” ενώ διέθετε και πολυτελή θαλαμηγό με σημαία Τουρκίας για τα παράνομα ταξίδια. Πρόκειται για τον 52χρονο με το ψευδώνυμο Zoras Baron. Γεννημένος το 1966 στο Σοχούμι της Γεωργίας, μόνιμος κάτοικος των νοτίων προαστίων με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και ικανότητες να προσεγγίζει πολιτικά πρόσωπα και επιχειρηματίες προκειμένου να “χτίζει” το κοινωνικό του status που φρόντιζε να επιδεικνύει στο προφίλ του στο Facebook.

Μέσα από τη δικογραφία που παρουσιάζει το ΘΕΜΑ, αποκαλύπτεται όλη η δράση της συμμορίας που εκμεταλλευόταν τον πόνο και τη δυστυχία ταλαίπωρων μεταναστών για να τσεπώνει χιλιάδες ευρώ και τα μέλη της να ζουν πολυτελώς με ακριβά αυτοκίνητα, σκάφη και ωραίες γυναίκες. Η Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος σε συνεργασία με τα βατράχια της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών (Μ.Υ.Α) κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την πληροφορία που τους έδωσε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, να προχωρήσουν την έρευνα και με μια κινηματογραφική επιχείρηση να συλλάβουν επτά μέλη του κυκλώματος, και να κατασχέσουν τη θαλαμηγό Ιmren 1, στο εσωτερικό της οποίας ήταν στοιβαγμένοι 38 αλλοδαποί μετανάστες ανάμεσα στους οποίους και παιδιά.

ros01


Δήλωνε εκδότης και συναντούσε υπουργούς
Μετά την πληροφορία που έφθασε από την ΕΥΠ οι αξιωματικοί της Ασφάλειας του Λιμενικού, κατάφεραν στις 10 Μαΐου να εντοπίσουν τη θαλαμηγό με την ονομασία Imren 1 στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ακρωτηρίου Γέρακα της Ζακύνθου και του Κατάκολου Ηλείας μέσα στην οποία βρήκαν τους παράνομους μετανάστες. Στη συνέχεια, με παράλληλες επιχειρήσεις σε σημεία της Αττικής και της Αχαίας κατάφεραν να συλλάβουν συνολικά επτά άτομα, ανάμεσα τους και τον “διευθυντή” της οργάνωσης τον επονομαζόμενο και Zoras Baron. Οι λιμενικοί, αποδίδουν στον συγκεκριμένο τον ρόλο του αρχηγού, κάτι που ο ίδιος, στην απολογία του αρνείται παρουσιάζοντας μια τελείως διαφορετική εκδοχή των πραγμάτων. “Θεωρώ ότι η εμπλοκή μου στην υπόθεση οφείλεται στην κακιά στιγμή, διότι εγώ επικοινωνούσα με τον Λ.Σ (σ.σ αναφέρεται στον υπαρχηγό της συμμορίας) για την εξαγωγή φραουλών. Με τον συγκεκριμένο μιλούσα στο τηλέφωνο ποντιακά, σπάνια ελληνικά και ρωσικά. Εγώ ασχολούμαι με τη δημοσιογραφία και τον θρησκευτικό τουρισμό και αποκηρύσσω όλες τις πράξεις που έκαναν αυτοί οι άνθρωποι”, είπε στην απολογία του ο Zoras Baron. Μάλιστα, ξεκινώντας να μιλάει στον ανακριτή, περιέγραψε με λίγες λέξεις τον εαυτό του: “Είμαι εκδότης της εφημερίδας, Ένωση Ποντίων, παγκόσμιας κυκλοφορίας, είμαι πρόεδρος του συλλόγου Αγία Ματρώνα που οργανώνει ταξίδια θρησκευτικού τουρισμού, σε μοναστήρια σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Το κέντρο των δραστηριοτήτων μου είναι στην Καλλιθέα, οδός (σ.σ αναφέρεται η διεύθυνση). Εγώ μένω στην Αργυρούπολη και σχεδόν καθημερινά πηγαίνω στο ξενοδοχείο Όασις, στη Γλυφάδα, στη Λεωφόρο Ποσειδώνος. Πηγαίνω εκεί και κλείνω δωμάτια και μεταφέρω τους τουρίστες και κάνω τα ραντεβού μου”.

Η αλήθεια είναι όπως λένε στην πιάτσα αυτοί που γνωρίζουν ότι ο 52χρονος ομογενής από τη Γεωργία, γνώριζε πολύ καλά πως να παίζει το επικοινωνιακό παιχνίδι και να παρουσιάζεται ως επιχειρηματίας με έφεση στη θρησκεία. Το προσωπείο αυτό το συντηρούσε με συνεχείς αναρτήσεις στο Facebook και φωτογραφίες με σημαίνοντα πρόσωπα του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου. Φυσικά κανείς δεν γνώριζε πως πίσω από τον επιχειρηματία, σύμφωνα με τη δικογραφία, κρυβόταν ένας σκληρός δουλέμπορος. Μάλιστα ανάμεσα στις δεκάδες φωτογραφίες που έχει ανεβάσει στο Facebook σε περίοπτη θέση φιγουράρουν δύο καρέ σε διαφορετικό χρόνο, μέσα στο γραφείο του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή. Του πολιτικού προϊστάμενου δηλαδή της υπηρεσίας που του πέρασε χειροπέδες και τον οδήγησε προσωρινά στη φυλακή. Βέβαια, κανείς δεν γνωρίζει πως κατάφερνε να πλησιάζει και να κλείνει ραντεβού με τον υπουργό, εκμεταλλευόμενος πιθανότατα την ιδιότητα ως εκδότης και πρόεδρος θρησκευτικού συλλόγου.

Οι αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού (ΔΙ.ΔΙ.ΝΑ.Λ) κατάφεραν να τους παγιδέψουν και να ακούν όλες τις συνομιλίες τους. Ο Zoras Baron για κάθε έναν συγκατηγορούμενο του είχε και μια δικαιολογία για τις επαφές μαζί του. “Τον Λ.Σ (σ.σ αναφέρεται στον υπαρχηγό του κυκλώματος )τον γνωρίζω από μικρό παιδί. Όταν αποφυλακίστηκε, ήρθε και με βρήκε, γιατί αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και για να τον βοηθήσω, τον πήγα στο Άγιο Όρος, στο μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονος. Έτσι ξεκινήσαμε πάλι να έχουμε κοινωνικές επαφές, ερχόταν να με βρει στο ξενοδοχείο Όασις, μου έλεγε τα προβλήματα που αντιμετώπιζε, λόγω όσων είχε περάσει στη ζωr1 του και τον είχαν κάνει να έχει τάσεις αυτοκτονίας. Επειδή έχω πελάτες από Ρωσία, που έκαναν εμπόριο φρούτων στη Ρωσία, ζήτησα από τον Λεωνίδα να μου βρει οδηγούς φορτηγών, ώστε να μεταφέρουμε τα φρούτα, π.χ. φράουλες, από την Ελλάδα στα Σκόπια, λόγω του εμπάργκο και από εκεί θα τα έπαιρναν οι Ρώσοι για να τα μεταφέρουν στη Ρωσία. Ο Λ.Σ μπορούσε να βρει οδηγούς, διότι μένει στον Ασπρόπυργο, όπου μένουν πολλοί Πόντιοι, άνεργοι και ήθελαν δουλειά. Ο Λ.Σ πράγματι βρήκε ανθρώπους, όμως ο Ρώσος με τον οποίο εγώ είχα κάνει συμφωνία, με κορόιδευε, για τρεις εβδομάδες και τελικά δεν έγινε η δουλειά”.

ros02

Σφαίρες, όπλα και ρευστό

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία: “Από την έρευνα και τις αναλύσεις στοιχείων, προκύπτει ότι οι επτά συλληφθέντες εκτός από την επικείμενη παράνομη μεταφορά με το σκάφος Imren1, ασχολούνταν σφόδρα και με άλλες παράνομες δραστηριότητες όπως λαθρεμπόριο τσιγάρων κ.λ.π. Συνομιλούν συνωμοτικά με αριθμούς κινητών που δεν είναι δηλωμένοι στο όνομα τους. [....]. Η θαλαμηγός Imren 1, κατέπλευσε στον λιμένα Νεάπολης Βοιών, στις 8 Μαρτίου με καπετάνιο (σ.σ αναφέρεται σε συγκεκριμένο πρόσωπο) και επιβαίνοντα (σ.σ αναφέρει το όνομα) ο οποίος ήταν πάντα δίπλα στο σκάφος, σε κάθε ενέργεια που γινόταν ώστε να ετοιμαστεί για το επικείμενο δρομολόγιο. [...]. Για όλες τις ενέργειες που γίνονταν ενημερωνόταν ο αρχηγός, ο οποίος εκτός από τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις έκανε συναντήσεις σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας και σε καφετέρια του Ασπροπύργου με άτομα εκτός της φερόμενης οργάνωσης με σκοπό να ετοιμαστεί το σκάφος για το δρομολόγιο και τη μεταφορά παράτυπων μεταναστών”.

Από την επιχείρηση του κλιμακίου της ΔΙ.ΔΙ.ΝΑ.Λ του Λιμενικού και των βατραχανθρώπων της ΜΥΑ, στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια, σφαίρες, μαχαίρια και σιδηρογροθιές, κροτίδες, μια κλεμμένη μηχανή, 9 κινητά τηλέφωνα, 29 κάρτες Sim και 27.400 ευρώ. Όπως επίσης φορητοί υπολογιστές, συστήματα εντοπισμού GPS τα οποία έχουν σταλεί στα εργαστήρια και εξετάζονται εξονυχιστικά προκειμένου οι αξιωματικοί του Λιμενικού να διαπιστώσουν τις επαφές του κυκλώματος και τις περίεργες διαδρομές της οργάνωσης. Και οι επτά συλληφθέντες μετά την απολογία τους στον ανακριτή προφυλακίστηκαν ενώ ο συνήγορος δύο εκ των συλληφθέντων κ. Δημήτριος Γκαβέλας μιλώντας στο ΘΕΜΑ τονίζει πως “Η αποδιδόμενη κατηγορία στηρίζεται αποδεικτικά σε καταγεγραμμένες συνομιλίες των εμπλεκομένων προσώπων. Οι εντολείς μου κατηγορήθηκαν παρεμπιπτόντως καθώς ουδεμία πληροφορία είχε παρασχεθεί για το πρόσωπο τους και με βάση προανακριτική εικασία που θεωρώ αβάσιμη. Οι συνομιλίες τους δεν σχετίζονται με τις ερευνημένες πράξεις και δε μπορούν να αξιολογηθούν ποινικά. στο παρόν δικονομικό στάδιο όσοι πραγματικά ενέχονται σε παράνομη δραστηριότητα έχουν ήδη ομολογήσει”.

Ο συνήγορος δύο εκ των συλληφθέντων κ. Δημήτριος Γκαβέλας

dikigoros01
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (17)

κωστας αιρετικος πενηνταενος ετων

Βγαλτε ρε γατακια το μωσαικο απο τη μουρη του παπαρα και βαλτε το στη φωτο του δικολαβου!!!!!!!!!!!!!

EΠΕ

Προφανώς δήλωνε "εκδότης γυναικών" γιατί το μαστροπός είναι δύσκολη λέξη για ρωσοπόντιο

Kserolas

Κι άλλη κινηματογραφική επιχείρηση βρε παιδιά; σιγά αυτούς πιο πιάστηκαν ..., λαθρομετανάστες από Ελλάδα Ιταλία πηγαίνανε . Για τη φόλα της προηγούμενης Τετάρτης θα βγάλει δελτίο το λιμενικό και τα βατράχια πορτιέρηδες στη Μύκονο ; σκηνοθετημένα λίγο τα πράγματα Ε?

Άγγελος

Μη σας φανεί περίεργο, αν αποδειχθεί πως ο Κουρουμπλής, ήταν συνεργός του.

EYP

Μπορώ να σας συμβουλέψω πως να μιλάτε απο κινητά δηλωμένα αλλά να μην εντοπίζεστε. Έχω μεγάλο πελατολόγιο πάνω απο 6.000 ποινικούς αποφυλακισμένους με το νόμο Παρασκευόπουλου.

stavrosgr

κατι αλλο μου θυμιζει αυτος....μπλεγμενος με τις εκκλησιες...και με υπουργους!!! αυτος αληθεια δεν ειναι σε καμμια ομαδα προεδρος η ιδιοκτητης....???? ρωταω εγω τωρα...

έλα ντε

είδαν το savidi ( που απ ότι φαίνεται ταίζει πολλούς τελευταία ) οτί πάει καλά και ζήλεψαν και οι υπόλοιποι γεωργιανοί μαφιόζοι

Υπάλληλος από τα Lidl

Πως πάει; Όσο πιo μεγάλο είναι το έγκλημα τόσο μεγάλα είναι και τα pixels που καλύπτουν τα μούτρα τους;

Το χρήμα δεν έχει χρώμα και ιδεολογίες...

φωτογραφίες με Κουρουμπλή, Γεωργιάδη, Ιακωβίδου, Χρυσοχοϊδη και άλλους.... Ήξερε να παίξει "μπάλα" ο Τάταρος, όσο για την "ποντιακή" του καταγωγή τι να πούμε, όσο Πόντιος είναι αυτός τόσο Αργεντίνος είμαι και εγώ! Ξέρουμε θα "βαφτίστηκε" στη διαδρομή...

Ιακωβίδου;

Ποιά Ιακωβίδου; Την Χριστίνα; Που λεγόταν παλιά η "Γυμνή Οδοντίατρος"; Γιατί, Πόντια είναι;

Γνωστός με το ψευδώνυμο....

το όνομα ποιο είναι??? Επειδή εμείς δεν είμαστε του υποκόσμου και με τα ψευδώνυμα δεν τα πάμε καλά!

Γιατί;;;

...το κράτος και οι πολιτικοί τι είναι; Δεν είναι μαφιόζοι; Ή μήπως ζούμε σε καμία πολιτισμένη και ασφαλή χώρα και δεν το ξέρουμε;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης