Ελεύθερος και δεύτερος Τούρκος από τους «8» στρατιωτικούς

tourkoi01-mesa

Με απόφαση της Επιτροπής Ασύλου ελεύθερος θα αφεθεί και δεύτερος από τους «8» στρατιωτικούς που κατηγορούνται σαν πραξικοπηματίες από το καθεστώς Ερντογάν

Ελεύθερος θα αφεθεί μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και δεύτερος από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, που κατέφυγαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη τον Ιούλιο του 2016, έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα στην γείτονα χώρα για την ανατροπή του Ταγίπ Ερντογάν. Πρόκειται για τον αξιωματικό Γκιουζέλ Αχμέτ.

Έπειτα από απόφαση της 10ης Ανεξάρτητης Επιτροπής Ασύλου υπό την πρόεδρο Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων Χάϊδω Χαρμπίλα-Κώτσου και με εισηγήτρια την Πρωτοδίκη Διοικητικών Δικαστηρίων Αικατερίνη Ζακυνθινού, θα αφεθεί ελεύθερος ακόμη ένας από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που κατηγορούνται σαν πραξικοπηματίες από το καθεστώς Ερντογάν.

Έτσι, ο Γκιουζέλ Αχμέτ θα αφεθεί ελεύθερος από το Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωρίου που κρατείται, μαζί με τους άλλους 6 συμπατριώτες του (ο πρώτος είναι ήδη ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους).

Του έδωσαν άσυλο λόγω της κατάστασης στην Τουρκία


Η απόφαση της 10ης Επιτροπής Ασύλου για την χορήγηση ασύλου στον δεύτερο εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, έχει ουσιαστικά την ίδια νομική βάση, σκεπτικό και επιχειρηματολογία με την αντίστοιχη απόφαση χορήγησης ασύλου στον πρώτο Τούρκο αξιωματικό (συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου).

Σύμφωνα με πληροφορίες κρίθηκε ότι σύμφωνα με την Διεθνή Αμνηστία, τις διεθνείς συμβάσεις, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και άλλους διεθνείς οργανισμούς, η κατάσταση στην Άγκυρα είναι απαράδεκτη στο επίπεδο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου.

Η Επιτροπή εκτιμά ότι δεν είχε συμμετοχή στο πραξικόπημα


Σε άλλο σημείο αναφέρει η απόφαση της επίμαχης Επιτροπής ότι δεν αποδεικνύεται από κανένα στοιχείο ότι είχε συμμετοχή στο πραξικόπημα, αλλά αντίθετα η Τουρκία τον εκζητεί για πολιτικά εγκλήματα.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι για τους λόγους αυτούς δεν μπορεί να εκδοθεί στην γείτονα χώρα, πολύ περισσότερο μάλιστα καθώς δεν θα έχει μια δίκαιη δίκη.

Η Επιτροπή επικαλείται τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση «δια την προάσπισιν των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών», το άρθρο 3 της Διεθνούς Σύμβασης της Νέας Υόρκης της 10.12.1984, «κατά των βασανιστηρίων και άλλων τρόπων σκληρής, απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης ή τιμωρίας», το Διεθνές Σύμφωνο για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα, που υιοθετήθηκε από την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη στις 16 Δεκεμβρίου 1966, κ.λπ., όπως επικαλείται ακόμη τη νομολογία διεθνών δικαστηρίων, αλλά και Ελληνικών.

Ζήτημα ανεξάρτητης και αμερόληπτης δίκης στην Τουρκία

Ακόμη, η Επιτροπή επισημαίνει ότι συντρέχει εύλογος κίνδυνος, ο εν λόγω Τούρκος στρατιωτικός, σε περίπτωση επιστροφής του στην Τουρκία, να δικασθεί από δικαστήριο το οποίο δεν θα παρέχει τα αναγκαία εχέγγυα για ανεξάρτητη και αμερόληπτη δικαστική κρίση, δεδομένης της αθρόας αποπομπής μεγάλου αριθμού δικαστικών λειτουργών, καθώς και της ύπαρξης πλήθους ενδείξεων για ισχυρές πολιτικές πιέσεις και παρεμβάσεις της εκτελεστικής εξουσίας στο έργο των δικαστών μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Σε κάθε δε περίπτωση, συνεχίζει η Επιτροπή, η πιθανότητα ακυρώσεως ή περιστολής του πλαισίου προστασίας των δικαιωμάτων του συγκεκριμένου Τούρκου στρατιωτικού, δεν επιτρέπει στη συγκεκριμένη περίπτωση την εφαρμογή διατάξεων είτε διεθνών συμβάσεων είτε του εσωτερικού δικαίου, που περιορίζουν το καθεστώς χορήγησης διεθνούς προστασίας ή αποκλείουν την εφαρμογή του, αφού αυτές, όπως προαναφέρθηκε, υποχωρούν έναντι των υπέρτερης σημασίας κανόνων του διεθνούς δικαίου, που προστατεύουν την αξία του ανθρώπου και τα εξ αυτής θεμελιώδη δικαιώματα αυτού.

Σε άγνωστη τοποθεσία ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου

Όπως είναι γνωστό, πριν από λίγες μέρες με απόφαση του Τμήματος Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας (σε σχηματισμό Ολομέλειας) αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους ο Τούρκος συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου Suleyman Ozkaynakci. Ο τελευταίος κρατείται σε άγνωστη τοποθεσία, φρουρείται από αστυνομικές δυνάμεις και έχει την υποχρέωση καθημερινής εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι στις 26 Ιανουαρίου 2017 ο Άρειος Πάγος αποφάσισε τη μη έκδοση των οκτώ στην Τουρκία. Οι οκτώ Τούρκοι είχαν λάβει εντολή στις 15 Ιουλίου 2016 να πετάξουν μαζί με άλλα διασωστικά ελικόπτερα στην Κωνσταντινούπολη για να μεταφέρουν τραυματίες από «τρομοκρατική επίθεση». Όταν έφτασαν στον προορισμό τους δέχτηκαν πυρά και κατέφυγαν στο στρατόπεδο Τόπκουλε. Τα ξημερώματα, βλέποντας εικόνες λιντσαρίσματος στρατιωτικών, αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την Τουρκία και προσγειώνονται με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη.

ΣΧΟΛΙΑ (12)

ΤΙ ΠΟΝΟ ΕΧΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ποιά είναι αυτή επιτροπή; Ποιά τα οναματάκια τους; Δεν ξέρει η επιτροπή ότι η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, υποψήφια προς ένταξη στηνΕΕ και κολλητάρι της Ρωσίας;Δηλ, μια Δημοκρατική χώρα και εμείς δεν έχουμε κανένα πόνο για δαύτους. ΤΙ ΠΟΝΟ ΕΧΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΥΡΚΑΛΙΑ, ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΚΥΝΗΓΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ; ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣηΜΜΑΔΟΥΡΑ!

Οχι στην αποσχιση

Προσοχη στον Ιβαν Σαββιδη..

ΝΑΙ. Ο τύπος είναι

@Οχι στην αποσχιση ΝΑΙ. Ο τύπος είναι ένας ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΣ ΜΑΦΙΟΖΟΣ, που βρήκε έδαφος να στείσει ΅κόλπα΅, φίλος του αλιέκσι, τώρα όσοι είναι μαζί του είναι πληρωμένοι όπως τατιανα κερατίδου, ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΗΛ, ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

DAF

Βάλε καμιά 50αρια να τον φυλάνε κι αυτόν σε 3 βάρδιες, άμα βγουν και οι 8 τότε θα έχουμε 400 αστυνομικούς και καμιά 5αδα ελικόπτερα να φυλάμε τους Τούρκους μην τους πάρουν οι Τούρκοι........ Εμας ποιός θα μας φυλάει?? Ο Θεος να φυλάει......

Ναπολέων

Ο πιλότος καταρρίφθηκε από S-400 της βάσης του Ιντσιρλίκ που έριξε πύραυλο κατά τις αναχαιτίσεις και καθυστέρησε διανύοντας εκατοντάδες χιλιόμετρα μέχρι να χτυπήσει το Mirage. Ο Τούρκος έκανε δοκιμή εκ μέρους του Πούτιν για την χρησιμότητα του S-400 απέναντι στην Αμερικανική αεροπορία που επιτέθηκε στη Συρία. Ο Τραμπ στηρίζει Ρωσία και Τουρκία επειδή θέλει τα οικονομικό λόμπι του Μιτ Ρόμνεϊ να εξασθενήσει από την διαφυγή επενδύσεων στην Ασία ώστε να μην μπορεί να τον ανατρέψει για να κάνει Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο που θα έσωζε την Ελλάδα από τον Ερντογάν. Αυτή η αλήθεια κρύβεται επειδή η Ελλάδα δεν έχει ούτε ικανούς πιλότους ούτε εξοπλισμούς για να αντιμετωπίσει την Τουρκία και παρά την προκλητικότητα του Ερντογάν η επερχόμενη κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής θα είναι χειρότερη σε θρησκευτικό φονταμενταλισμό, παρέμβαση σε δικαιοσύνη, κατάλυση πολιτεύματος, συνέργεια σε εγκλήματα, επεκτατισμό, αυταρχισμό, καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και φίμωση των μέσων ενημέρωσης. Οι Έλληνες προσπαθούν να αποδείξουν ότι είναι πιο άξιοι κληρονόμοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου από τους Σκοπιανούς αλλά οι Τούρκοι πάνε να παρουσιάσουν τον Σουλεϊμάν ως σπουδαιότερο. Ο μόνος τρόπος να αποσχιστεί η Μακεδονία είναι οι ίδιοι οι Έλληνες κάτοικοί της να απαρνηθούν την Ελλάδα, κάτι που ενθαρρύνει ο Μπουτάρης και θα γίνει όσο το πάθος για τα Σκόπια ανεβάζει τη Χρυσή Αυγή και αυτή είναι καταδικασμένη να αποτύχει σε Ελληνοτουρκικό πόλεμο που θα κηρύξει αμέσως μόλις γίνει κυβέρνηση. Ο πόλεμος είναι και πολύτιμος εάν κερδηθεί και αναπόφευκτος αλλά δυστυχώς έπρεπε αυτό να είχε αναγνωριστεί χωρίς τη Χρυσή Αυγή να λέει αυτονόητο στο λαό ώστε να μην κάνει έχθρες με την Ευρώπη παρόλο που τον έχει πράγματι αδικήσει για να οικοδομήσει η Ελλάδα σχέσεις με αυτήν πριν χαθεί η εμπιστοσύνη λόγω μετάδοσης των αποσχιστικών τάσεων μαζί με τη λαθρομετανάστευση σε Αγγλία, Καταλονία, Ιταλία και Ολλανδία. Ο Τραμπ καταδικάζει τα χημικά όπως και ο Ομπάμα γιατί οι αντίπαλοί του στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα (Μπόλτον και Ρόμνεϊ) θα προμηθεύσουν την Ελλάδα με καταστροφικά όπλα όταν καταφέρουν να ελέγξουν την προεδρία αφού το Ισραήλ ήταν ευνοημένο όσο οι μάχες ήταν περιορισμένες επειδή οι Αραβικές χώρες που κατέστησαν τους αδύναμους Παλαιστίνιους τόσο επικίνδυνους δεν είχαν ποτέ εμπλακεί σε γενικευμένη σύρραξη. Ο πιλότος δεν ήταν ήρωας, ήταν ένα θύμα της τουρκικής επιθετικότητας και ήρωες θα υπάρχουν μόνο όταν όλος ο λαός σκοτώνει κάθε Τούρκο μόλις τον συναντήσει πρώτη φορά. A moment of laxity spawns a lifetime of heresy! 40K

Οταν η αιχμαλωσία στην Αδριανούπολη...συνεχίζεται!

Όσους περισσότερους ελευθερώνουμε(?) απο τους Τούρκοτς πράκτορες άλα τόσα χρόνια ομηρείας-αιχμαλωσίας προστίθενται από τον Σουλτάνο στα χαϊβάνια Ελληνάκια στρατιωτικάκια μας!!!

Αλήτες

Αριστεροί

ΝΙΚΟΣ

ενω οι Δεξιοι ε?..............φαε το σανο σου μη σε διακοπτω

Χαχανουλης

Μου θελετε και τα ΠΑΙΔΙΑ σας. Χεχεχεχε. Θα τα παρετε σιγουρα ετσι οπως παει το πραγμα. Αυτοι ειναι δολοφονει και το ελληνικο κρατος τους περιθαλπτοι Απο κει και περα βαλτε το κλουβιο κεφαλι σας να δουλεψει!!

Μπραβο στην Αριστερα

Γλέντα τον Ταγίπ Αλέξη...

D

Θελω κ γω απ αυτα που κουμπωνεις..

ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ

Τι υπονοείς συντροφε;;; Οτι ελέγχουμε την δικαιοσύνη;;;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mesara

Κορυφώνεται η αγωνία - Το σκοτάδι δυσχεραίνει τις τις έρευνες των σωστικών συνεργείων - Στις 3 το μεσημέρι οι πυροσβέστες βρήκαν ένα εξάρτημα του αυτοκινήτου στην παραλία Τυμπακίου

4
4719020

Με ανακοίνωσή της η εταιρεία που δέχθηκε την επίθεση του Ρουβίκωνα χαρακτηρίζει διαστρέβλωση της πραγματικότητας τους ισχυρισμούς της αναρχικής οργάνωσης με τους οποίους δικαιολογεί την επίθεση

7