Ελεύθερα και πάλι να παίζουν μουσική μέχρι τις 3 τα ξημερώματα τα μπαρ στο Κολωνάκι!

tsakalwf_kolwnaki

Ακυρώνεται η απόφαση Καμίνη για τις ώρες χρήσης μουσικής με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Η απόφαση ήρθε μετά την προσφυγή του Σωματείου Επιχειρήσεων BA.RE.CA και άλλων επιχειρηματιών 

Με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έπειτα από προσφυγή του Σωματείου Επιχειρήσεων Bar-Restaurant ακυρώνεται η απόφαση Καμίνη και επανέρχεται το προηγούμενο καθεστώς που επιτρέπει στα μπαρ να παίζουν μουσική μέχρι τις 3 τα ξημερώματα Παρασκευή και Σάββατο.

Ακυρώθηκε μετά από απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, ως«παράνομη», η Κανονιστική Απόφαση της Α’ Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων, σύμφωνα με την οποία δεν χορηγείται στα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος δυνατότητα χρήσης μουσικής πέραν τις 24.00΄τις καθημερινές και πέραν της 01.00΄. Παρασκευή, Σάββατο και παραμονές αργιών.

Η ακύρωση της Κανονιστικής από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής ήρθε μετά από προσφυγή του Σωματείου Επιχειρήσεων Bar- Restaurant- Café (BA.RE.CA) και άλλων ενδιαφερομένων επιχειρηματιών, κατά της Κανονιστικής, με σημαντικότερο ισχυρισμό το γεγονός (που και από εδώ είχαμε τονίσει) της αναρμοδιότητας του Συμβουλίου της Α’ Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων στην έκδοση μιας τέτοιας κανονιστικής απόφασης.

«Ακυρώθηκε μια παράλογη απόφαση»

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του «Σωματείου BA.RE.CA.» και των λοιπών επιχειρηματιών, που προσέφυγε κατά της συγκεκριμένης Κανονιστικής, κ. Κορωνάκης Δημήτριος
, μιλώντας στο protothema.gr έκανε λόγο για ακύρωση μιας παράλογης απόφασης που είχε οδηγήσει τις επιχειρήσεις σε δραματική μείωση των εσόδων τους και κατά συνέπεια στη μείωση των εργαζόμενων σ' αυτές.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη της νομιμότητας απέναντι στις παράνομες πρακτικές της Διοίκησης, και εν προκειμένω του Δήμου Αθηναίων. Πρόκειται για την ακύρωση μιας παράνομης και παράλογης Κανονιστικής Απόφασης που εδώ και 4,5 μήνες έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτα προβλήματα στις επιχειρήσεις που αγωνίζονται εν μέσω σφοδρής οικονομικής κρίσης να αντεπεξέλθουν και να συνεχίσουν να συμβάλλουν στην οικονομία του Δήμου Αθηναίων και όχι μόνο. Ελπίζουμε, η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, και εν γένει η εξέλιξη της υπόθεσης, να οδηγήσει τις Αρχές και τα Όργανα του Δήμου Αθηναίων στην τήρηση της νομιμότητας, γενικότερα, την ίδια στιγμή που επιβάλλουν με αυστηρότητα την τήρησή της από πολίτες και επιχειρήσεις. Συμβουλεύουμε επίσης του επιχειρηματίες να προβούν το συντομότερο δυνατό στην κατάθεση αιτήσεων στην Α’ Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων, με αίτημα χορήγησης παράτασης χρήσης μουσικής από την 1-1-2018και εντός των όρων της ισχύουσας Κανονιστικής του Δήμου Αθηναίων (15/2013).»

Επισυνάπτεται η απόφαση και το επίμαχο σημείο της απόφασης

apofasi_gia_kolwnaki

ΣΧΟΛΙΑ (23)

ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ

ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ,ΑΠΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΩΣ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΩΡΑΡΙΟ ΕΩΣ ΤΗΣ 24:00 ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΠΟ ΤΥΡΟΠΙΤΑΔΙΚΟ,ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ ΜΕΧΡΙ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ,ΑΞΑΙΡΕΣΗ ΜΟΝΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ,ΜΕΤΑ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΥΠΝΟ,ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΣ ΕΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ,ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ,Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΜΕΘΥΣΜΕΝΩΝ ΤΕΜΠΕΛΑΡΑΔΩΝ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΠΡΩΙ-ΒΡΑΔΥ ΣΤΟΥΣ ΤΕΚΕΔΕΣ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΜΕ ΤΗΣ ΓΥΜΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ.

Μην τρώτε κουτόχορτο!!!

Η ακύρωση έγινε για λόγους τύπου και όχι ουσίας. Η Αποκεντρωμένη θεωρεί ότι το Συμβούλιο της Α' Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου δεν είχε αρμοδιότητα, αλλά το Δημοτικό Συμβούλιο. Συνεπώς, σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα υιοθέτησης των επιχειρημάτων των καταστηματαρχών, αλλά θέμα αρμοδιότητας από πλευράς εσωτερικών οργάνων του Δήμου και μόνον! Βέβαια, οι καταστηματάρχες, στην ανάγκη τους να πανηγυρίσουν, παραδέχονται ότι λειτουργούν - κερδοφορούν ως ξενυχτάδικα και όχι ως επιχειρήσεις ήπιας όχλησης (καφέ, εστιατόρια κλπ.). Καμία απώλεια εσόδων δεν είχαν τα καταστήματα, ούτε προσωπικό απέλυσαν, απλώς, έστω και προσωρινά, αναγκάστηκαν να περιορίσουν την ασύδοτη λειτουργία τους. Μήπως πιστεύει κανείς πως όταν τους δινόταν παράταση μέχρι τις 3 π.μ. ήταν σύννομοι; Αν ίσχυε αυτό καμία σφράγιση δεν θα γινόταν στο Κολωνάκι, χωρίς να υπολογίζονται τις παραβάσεις για ηχορύπανση (ντεσιμπέλ). Τέλος, επειδή γίνεται μνεία στην Κανονιστική 15/2013 του Δήμου, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει όταν αρχίζει να εφαρμόζεται απαρέγκλιτα σε συνδυασμό με την Α.Δ. 3/1996 και όχι με τη χαλαρότητα που αυτό συνέβαινε μέχρι σήμερα...

χωρίς φανφάρες,

πές μας, το δια ταύτα ποιό είναι? Οτι τα μπαράκια θα "βαράνε" και πάλι μέχρι τις 3μισυ...

Μην τρώτε κουτόχορτο!!!

Στο δια ταύτα: Τα καταστήματα θα κάνουν αίτηση για παράταση μουσικής έως τις 3 το πρωί. Ωστόσο, σύμφωνα με τον νόμο, το ωράριο της παράτασης που τελικά θα τους χορηγηθεί είναι στη διακριτική ευχέρεια του οικείου Διαμερισματικού Συμβουλίου. Μάλιστα, επειδή η ακύρωση της απόφασης του Δήμου δεν μπήκε στην ουσία των επιχειρημάτων αμφοτέρων πλευρών, νομίζω εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως αν η πλειοψηφία του Διαμερισματικού Συμβουλίου εμμείνει στις απόψεις τις, το “3” καθίσταται αρκετά αμφίβολο. Στο Κολωνάκι και αλλού υπάρχουν καταστήματα που δεν έχουν παράταση ωραρίου και παρ' όλα αυτά παίζουν μουσική μέχρι πρωίας. Αντίστοιχα, το να δολοφονήσεις κάποιον είναι παράνομο, παρ' όλα αυτά δολοφονίες έχουμε καθημερινά. Συνεπώς, το πρόβλημα ήταν και παραμένει η συμμόρφωση στους νόμους και o αυστηρός έλεγχος της εφαρμογής τους. Αυτό που κατάφερε η Κανονιστική, έστω και άδοξα - προσωρινά, ήταν να αναγκάσει τους καταστηματάρχες να είναι πιο συνετοί υπό τον φόβο των μηνύσεων σε περίπτωση παράβασης.

χεχεχεχε

δεν χορηγεις αδειες λειτουργιας σε τετοια καταστηματα μεσα σε κατοικημενη περιοχη και το προβλημα παει

κωστας αιρετικος

Aσυδοσια με τις ευλογιες του κρατους για την κονομα μερικων επιτηδειων που ταλαιπωρουν πολιτες επειδη ετσι γουσταρουν.Αυτη ηταν αυτη ειναι κι αυτη θα ειναι η τριτοκοσμικη βαλκανικη μπανανια.Τα πραγματα θα γινουν ακομα καλυτερα τα επομενα χρονια διοτι το εμψυχο δυναμικο της εν λογω χωρας εμπλουτιστηκε με αριστης ποιοτητας ανθρωπους οι οποιοι θα δωσουν τη δικη τους κουλτουρα στο αποχωρητηριο!!!!

Μπλιέτ

Ήταν δίκαιο, έγινε πράξη. Μπιτ και βλαχογκλαμουριά έως το ξημέρωμα. Γιατί έτσι σας αρέσει!

thanasis

μη φτιαξουμε λιγο τη ποιοτητα ζωης.ουστ απλυτοι. να μας ξενυχταει ο υποκοσμος

Dashi

είμαι από την Αλβανια αλλα γεννηθηκα εδώ στην αθηνα.Αθηναιος 37 ετη πρωτη φορα βλεπω τετοιο μπαχαλο στην ελλαδα.και εγω που κατοικο κοντα στην σκουφα εχω θεμα με την φασαρια και δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν αντιμετωπιζουν την ηχορυπανση.στην Αλβανια μια που θα παρεις το 100 και θα ερθουν άλλη φασαρια δεν γινεται.για τα 7-10 μαγαζια γινεται ολο αυτό?εμεις που δεν μπορούμε να κοιμηθούμε και την άλλη μερα δουλεύουμε?μια περιουσια να παρεις διαμερισμα και μετα δεν μπορεις να το απολαυσεις με τοση φασαρια.

Συγχαρητήρια

Για την ορθή χρήση της ελληνικής γλώσσας αλλα σε επιτιμω γιατί τα 37 χρόνια διαμονής σου στην Ελλάδα δεν ήταν αρκετά για να νιώσεις Έλληνας μιας και ακόμα αναπολείς και επικαλείσαι την Αλβανία.Ελπίζω τα παιδιά σου να αγαπούν τη χώρα που τους μεγαλώνει και να φέρονται αναλόγως.

Ντροπη σχολιο

Αθηναιος δηλωσε ο ανθρωπος και στεναχωριεται για το χαλι της Ελλαδας. Προφανως νοιαζεται για τη πατριδα του την Αθηνα. Ποιο Ελληνας απο σενα που αντι να ασχολεισαι με το χαλι μας βγαζεις το ρατσισμο πρωτα. Μαλλον δεν εχεις βγει ποτε απο το χωριο σου να δεις ανθρωπους με δυο και τρεις πατριδες.

Albanos

An den sou aresi pigene Albania.

Βλάχος

Ρε παιδιά ο άνθρωπος έχει καταγωγή από την Αλβανία & μπράβο του. Σύγκρινε τη λειτουργία των αρχών εκεί & στην αφρικανική δημοκρατία της Ελλάδας. & καλά έκανε.

Dashi ....

Τράβα πίσω στην Αλβανία αδερφέ, που κάθε βράδυ ως τις 11 ακούγονται μελωδικές σονάτες που σας νανουρίζουν μέχρι να κοιμηθείτε! Ρε τι ζούμε και τι διαβάζουμε!

Γεώργιος Βλάχος, Santa Cruz de Tenerife, Islas Canarias, España

Μία λέξη αρκεί για την οριστική απόφαση: κατάντια... (στην Ελλάδα του σήμερα που εξακολουθεί να μη σέβεται τον άλλον).

...

Τι πρόβλημα στη Ελλάδα ειναι το zoning θα πρέπει κάποιες παροχές να οριστούν ως entairtainment districts.

Και το πανηγυρι....

....καλα κρατει στα κ@λ@μπαρα!!! Γεια σου τσιφτετελληνα αθανατε!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης