Σταματά την απεργία δίψας ο Βασίλης Δημάκης μετά τις διαβεβαιώσεις για πρόσβαση στο πανεπιστήμιο

Σταματά την απεργία δίψας ο Βασίλης Δημάκης μετά τις διαβεβαιώσεις για πρόσβαση στο πανεπιστήμιο

Το τέλος της απεργίας πείνας και δίψας ανακοίνωσε η δικηγόρος του – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

ADEIA_DIMAKIS
Τέλος στην απεργία πείνας και δίψας αποφάσισε να δώσει ο Βασίλης Δημάκης, μετά τις διαβεβαιώσεις που του δόθηκαν από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι θα έχει άμεσα πρόσβαση στο πανεπιστήμιο.

Η ανακοίνωση για το τέλος της απεργίας πείνας του Βασίλη Δημάκη, που έχει καταδικαστεί για ένοπλες ληστείες, έγινε από τη δικηγόρο του, Ηλέκτρα – Λήδα Κούτρα, μέσω του λογαριασμού της στο facebook. «Ο Βασίλης #Dimakis σταματά την απεργία δίψας. Μεταφέρεται στο Νοσοκομείο. Του δόθηκαν από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Δικαιοσύνης Δουλάμη διαβεβαιώσεις ότι θα έχει άμεσα πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο. Μόλις εκτιμηθεί η κατάστασή του και είναι καλύτερα, θα κάνει δηλώσεις», ανέφερε.

Οι διαβεβαιώσεις δόθηκαν μία μέρα μετά την απόρριψη της αίτησης θεραπείας που είχε υποβάλει ο Βασίλης Δημάκης στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Φυλακών Κορυδαλλού.

Ερώτηση για το ζήτημα κατέθεσαν στη βουλή και 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο υπογράφοντα το Νίκο Ξυδάκη, που ζητούσαν από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή να παρέμβει για να μην απειληθεί η ζωή και η σωματική του ακεραιότητα.

Ο Βασίλης Δημάκης πραγματοποίησε απεργία πείνας και δίψας, καθώς το Συμβούλιο των Φυλακών απέρριπτε τα αιτήματά του να παρακολουθήσει μαθήματα στο πανεπιστήμιο, λαμβάνοντας άδεια με το σύστημα του ηλεκτρονικού συστήματος γεωεντοπισμού (βραχιολάκι).

Συγχαρητήρια του υπουργείου Δικαιοσύνης σε όσους συνέβαλαν στη διακοπή της απεργίας
Κλείσιμο


Ανακοίνωση για τη διακοπή της απεργίας πείνας και δίψας του Βασίλη Δημάκη εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, που αναφέρει ότι ο κρατούμενος μεταφέρθηκε με τη θέλησή του στο Αττικό νοσοκομείο για νοσηλεία και αποκατάσταση.

Στη θετική κατάληξη της υπόθεσης συνέβαλαν ιδιαίτερα οι συγγενείς του κρατουμένου, οι πανεπιστημιακοί καθηγητές, οι υπάλληλοι του υπουργείου και ιδίως η διευθύντρια του νοσοκομείου κρατουμένων και πρωτίστως ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης και επισημαίνει ότι αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια.

Πάντως, το αίτημα του κρατούμενου για έκτακτη άδεια εξετάζεται ήδη από τον αρμόδιο δικαστικό λειτουργό ενώ και το πειθαρχικό συμβούλιο θα επιληφθεί σε δύο μήνες του νέου αιτήματος για εκπαιδευ­τική άδεια.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης τονίζει τη σταθερή του δέσμευση στην υποστήριξη της εκπαίδευσης των κρατουμένων, με πολιτικές και έργα σε όλες τις φυλακές της χώρας. Αυτή η πολιτική συνεχίζεται.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης