Βίαιοι και αδίστακτοι οι δύο ληστές που πυροβόλησαν τον 52χρονο: Πού ψάχνει η ΕΛΑΣ

Βίαιοι και αδίστακτοι οι δύο ληστές που πυροβόλησαν τον 52χρονο: Πού ψάχνει η ΕΛΑΣ

Στους προσφάτως αποφυλακισθέντες διαρρήκτες αναζητά το δίδυμο των ληστών η αστυνομία - «Κλειδί» ο τρόπος διαφυγής τους από το σπίτι στην Κηφισιά

foto-spiti-kif
Το προφίλ του διδύμου των ληστών που εισέβαλαν τα ξημερώματα της Δευτέρας στη μεζονέτα της οικογένειας Σταματιάδη και πυροβόλησαν εν ψυχρώ τον 52χρονο επιχειρηματία προσπαθούν να σκιαγραφήσουν οι αναλυτές της Ασφάλειας. Οι profilers του Διαρρηκτών, από τα λίγα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους καθώς δεν έχουν πάρει ακόμη επίσημες καταθέσεις από τους δύο αυτόπτες μάρτυρες, τη σύζυγο, δηλαδή, του Αλέξανδρου Σταματιάδη, Χαρά Ξυλά και τον 18χρονο γιο του, καταλήγουν σε κάποια συμπεράσματα για τους ληστές με τις μαύρες full face μάσκες, το 9άρι πιστόλι και τη «σκύλα» όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται στη γλώσσα των παρανόμων το βαρύ διαρρηκτικό εργαλείο με το οποίο χτύπησαν στο κεφάλι το θύμα τους:

- Το modus operandi δεν διαφέρει σε κάτι από άλλα δίδυμα ληστών που το τελευταίο διάστημα «χτυπάνε» στα βόρεια προάστια. Δεν υπάρχει δηλαδή κάτι που να τους χαρακτηρίζει στον τρόπο δράσης καθώς παραβιάζουν πόρτα ή παράθυρο με το διαρρηκτικό εργαλείο για να γλιστρήσουν μέσα, επιλέγουν οικίες που δει διαθέτουν συναγερμό ή κάμερες. Έτσι, περιμένουν να «μιλήσει» η βαλλιστική έρευνα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ για τους δύο κάλυκες από το πιστόλι των 9 χιλιοστών που βρέθηκαν στο σημείο προκειμένου να διαπιστώσουν αν στο παρελθόν έχει απασχολήσει τις αρχές ή είναι «καθαρό» ενώ αναζητούν και ίχνη dna ή αποτυπώματα στο σημείο της άγριας πάλης.

- Ψάχνουν πρόσφατες αποφυλακίσεις διαρρηκτών που δρούσαν στο παρελθόν στην περιοχή που να ταιριάζουν με το προφίλ του διδύμου. Σύμφωνα με τα πρώτα λόγια της συζύγου στους αστυνομικούς, οι εισβολείς ήταν μετρίου αναστήματος με μαύρα ρούχα και μιλούσαν καλά ελληνικά. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει, λένε οι αστυνομικοί, ότι δεν αποκλείεται να είναι αλλοδαποί που μιλούν καλά ελληνικά. Εντύπωση προκάλεσε στους αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ το γεγονός ότι ήταν ιδιαίτερα βίαιοι και έκαναν σπασμωδικές κινήσεις χάνοντας εντελώς τον έλεγχο και την ψυχραιμία τους.

- Μέσω κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης που διαθέτουν σπίτια και καταστήματα στην περιοχή, προσπαθούν να διαπιστώσουν το μέσο διαφυγής των δραστών. Αν δηλαδή χρησιμοποίησαν αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα και φυσικά το δρομολόγιο τους. Αυτό είναι ίσως και το βασικότερο κομμάτι της έρευνας καθώς αν εντοπίσουν κάποιο στοιχείο που να τους δίνει συγκεκριμένες κατευθύνσεις, αυτό ίσως και να αποτελέσει το κλειδί για τον εντοπισμό των εισβολέων - ληστών και την εξιχνίαση της υπόθεσης.

- Προσπαθούν να «μπουν στο μυαλό» των δραστών για να αποκωδικοποιήσουν το σκεπτικό τους και να καταλάβουν για ποιο λόγο αφού μπήκαν στο σπίτι του επιχειρηματία και έψαξαν για περίπου δέκα λεπτά τους χώρους, επέλεξαν να μπουν και στο υπνοδωμάτιο γνωρίζοντας ότι εκεί κοιμάται ο ιδιοκτήτης του σπιτιού με τη σύζυγο του. Ήθελαν να τον κρατήσουν όμηρο για να τον αναγκάσουν να τους πει που ήταν τα μετρητά και το χρηματοκιβώτιο ή αποπειράθηκαν να το ψάξουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και τους χάλασε τα σχέδια η σύζυγος που ξύπνησε και μόλις αντίκρισε τους δύο κουκουλοφόρους στο χώρο έβαλε έντρομη τις φωνές;

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η επιλογή του σπιτιού δεν ήταν τυχαία καθώς φέρεται να γνώριζαν ότι δεν διέθετε σύστημα συναγερμού ή κάμερες ενώ ψάχνουν παράλληλα και το ενδεχόμενο κάποια άτομα να είχαν μιλήσει και δώσει πληροφορίες στους δράστες με τις μαύρες κουκούλες και το 9άρι για τον στόχο τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης