ΣΕΥΥΠ: Βαριά αμέλεια της εξαδέλφης Πολάκη για την 4χρονη Μελίνα - Καμία πολιτική παρέμβαση στο πόρισμα

ΣΕΥΥΠ: Βαριά αμέλεια της εξαδέλφης Πολάκη για την 4χρονη Μελίνα - Καμία πολιτική παρέμβαση στο πόρισμα

Δείτε όσα αναφέρει το πόρισμα, που αποκάλυψε το protothema.gr

«Δεν υπήρξε καμία πολιτική ή άλλη παρέμβαση στο πόρισμα για τον θάνατο της 4χρονης πριν από 26 μήνες στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου» τονίζει, σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Σταύρος Ευαγγελάτος, επικεφαλής του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ).

Όπως επισημαίνει, «αυτά τα οποία έχουν διαρρεύσει δεν αποτελούν επίσημα έγγραφα της υπηρεσίας. Δεν είναι πρωτοκολλημένα». Ωστόσο, λέει ότι το πόρισμα έχει ολοκληρωθεί χωρίς παρεμβάσεις.

«Δεν υπήρξε η παραμικρή παρέμβαση απ' οποιονδήποτε πολιτικό ή άλλο υπηρεσιακό πρόσωπο κατά τη διαδικασία έρευνας και έκδοσης του πορίσματος μας. Άλλωστε, μιλάμε για βαριά αμέλεια μέσα στο πόρισμα μας, σύμφωνα και με την ΕΔΕ που διενεργήθηκε» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος επιβεβαιώνει ότι το πόρισμα ήδη έχει προωθηθεί εκεί που πρέπει, επισημαίνοντας πως «η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης ενημερώθηκε με την ολοκλήρωση του ελέγχου και σήμερα απ' ό,τι έμαθα πήρε το πόρισμα στα χέρια της».

Αναφερόμενος, δε, στο χρόνο ολοκλήρωσης του πορίσματος είπε πως «η όποια χρονική διάρκεια του ελέγχου σχετιζόταν με το γεγονός ότι έπρεπε, όπως αποφασίσαμε ως υπηρεσία, να συμπεριλάβουμε και την τελική απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού όσον αφορά τη εμπλοκή της νοσηλεύτριας».

Βαριά ιατρική αμέλεια στην ξαδέρφη του Πολάκη για το θάνατο της Μελίνας

Βαριά ιατρική αμέλεια στην Νεκταρία Πολάκη, την αναισθησιολόγο-εξαδέρφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, διαπίστωσαν οι επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας στο πόρισμά τους που επί 26 μήνες δεν είχε δει το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα για τη Νεκταρία Πολάκη προκύπτουν «παρεκκλίσεις από την εφαρμογή των ιατρικών πρωτοκόλλων για την ανάταξη του βρογχοσπασμού, καθόσον δεν χορηγήθηκαν βρογχοδιασταλτικά, και για τη μη ορθή χρήση της αδρεναλίνης, όσον αφορά την οδό (ενδοφλέβια) και τη χορηγούμενη δοσολογία».

Στο ίδιο πόρισμα, το οποίο κατέθεσε στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη συζήτηση για την υπόθεση Novartis, καταλογίζεται ακόμα «αμέλεια» στην καρδιολόγο Κ.Τ. και τη νοσηλεύτρια Δ.Β. εξαιτίας «κακής συνεργασίας μεταξύ του ιατριονοσηλευτικού προσωπικού με ανακόλουθη εκτέλεση ιατρικού πρωτοκόλλου».

Αυτό που αποκαλύφθηκε, επίσης, με τον θάνατο της Μελίνας ήταν πως η αναισθησιολόγος, κυρία Νεκταρία Πολάκη που συμμετείχε στη μοιραία επέμβαση είχε ένα βαρύ πειθαρχικό φορτίο  – ελεγχόταν πειθαρχικά και ποινικά για κλοπή ναρκωτικών ουσιών. Η κλοπή των ναρκωτικών είχε διαπραχθεί  από την αναισθησιολόγο στις 24 Μαΐου 2015 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Το ανώτατο πειθαρχικό όργανο του ΕΣΥ, ωστόσο, έναν χρόνο αργότερα έκρινε ότι δεν ήταν… ακριβώς κλοπή αλλά «απρεπής ή ανάρμοστη ή ανάξια συμπεριφορά υπάλληλου εκτός υπηρεσίας» και επέβαλε χρηματικό πρόστιμο στην αναισθησιολόγο 1.321 ευρώ - πρόστιμο αποδοχών ενός μηνός που παρακρατείτο σε δόσεις από τον μηνιαίο μισθό της.

Όλα αυτά πιθανότατα δεν είχαν αποκαλυφθεί εάν δεν έχανε τη ζωή του σε μία επέμβαση ρουτίνας ένα τετράχρονο παιδί – όλη η διαδρομή του φακέλου της Νεκταρίας Πολάκη κάθε άλλο παρά διάθεση να βγουν όλα στο φως μαρτυρούσε.

Η ίδια τακτική ακολουθήθηκε και σε ό,τι αφορά το μοιραίο συμβάν με την 4χρονη. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) έναν μήνα μετά τον θάνατο του παιδιού και ανέθεσε τη διενέργεια της σε πανεπιστημιακή  αναισθησιολόγο του νοσοκομείου «Αττικόν». Η τελευταία, ωστόσο, πέραν της εγνωσμένης επιστημοσύνης της στο αντικείμενο της παιδοαναισθησιολογίας, ήταν στενή συνεργάτιδα της διευθύντριας του Τμήματος Αναισθησιολογίας του «Αττικόν» η οποία τυγχάνει και σύζυγος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πόρισμα της ΕΔΕ διακινήθηκε με μεγάλη προσοχή και σε συνθήκες απόλυτης μυστικότητας από το νοσοκομείο στην 7η ΥΠΕ και αρμοδίως στους Επιθεωρητές και στην Αριστοτέλους. Σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) τον Δεκέμβριο του 2016 το –περίφημο- πόρισμα απέδιδε ευθύνες για ό,τι συνέβη στα χειρουργεία του Βενιζέλειου νοσοκομείου στην αναισθησιολόγο των χειρουργείων, στη νοσηλεύτρια του αναισθησιολογικού τμήματος αλλά και σε καρδιολόγο του νοσοκομείου.

Οι γιατροί παραπέμφθηκαν στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της 7ης ΥΠΕ ενώ η νοσηλεύτρια στο αντίστοιχο συμβούλιο για το λοιπό προσωπικό του ΕΣΥ στο οποίο προϊσταται πρωτοδίκης. 

Στη νοσηλεύτρια καταλογίστηκε πως «επέδειξε αμέλεια κατά την εκτέλεση του υπαλληλικού της καθήκοντος ενημερώσεως ιατρών συγκλινουσών ειδικοτήτων και επιβαλλόμενης συνεργασίας, εφόσον χορήγησε φάρμακα χωρίς εντολή ή ενημέρωση της υπεύθυνης ιατρού αναισθησιολόγου, και συγκεκριμένα ότι κατά τη διαδικασία αφύπνισης της ανήλικης Μελίνας - Καλλιόπης Παρασκάκη μετά από ωτορινολαρυγγική επέμβαση στο ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ Νοσοκομείο Ηρακλείου την  28/12/2015, κατά την αντιμετώπιση του δευτέρου επεισοδίου βρογχόσπασμου που παρουσίασε περί ώρα 9:45 έως 10:00π.μ. χορήγησε επιπλέον φάρμακα στην ανήλικη και δη ποσότητα 200γρ αδρεναλίνης (σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ αυτή η ποσότητα αναφέρεται στο έγγραφο με το οποίο παραπέμπεται η νοσηλεύτρια) και 1mg ατροπίνης, χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση και εντολή της υπεύθυνης αναισθησιολόγου Νεκταρίας Πολάκη».

Η νοσηλεύτρια απαλλάχθηκε στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο, και κατά πληροφορίες τότε παρενέβη η Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, κυρία Μαρία Παπασπύρου – η οποία είχε τοποθετηθεί στη θέση αυτή τον Φεβρουάριο του 2016- ασκώντας έφεση στην απόφαση και στέλνοντας την υπόθεση στο β’βάθμιο πειθαρχικό όργανο. Έγκυρες πηγές αναφέρουν στο protothema.gr πως η νοσηλεύτρια αθωώθηκε και στο δεύτερο πειθαρχικό.

Δείτε και τι έγραψε στο Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης για το πόρισμα:

ΣΧΟΛΙΑ (90)

Ηλίας

Δεν μπορούν να τα βάλουν με τον Παύλο και τα βάλανε με την ξαδερφή του !

τυχαίο

δε νομίζω ......μετα απο 26 μνες να να.....ολα

Νεμεσις

00,ντροπη ο φανατισμος να μας τυφλωνει σε τετοιο βαθμο που να αθωωνουμε ενα φονο και να ψαχνουμε αοριστως παρομοιες περιπτωσεις για δικαιολογια παραδεχθειτε το αν η μαστουρωμενη αναισθησιολογος σκοτωνε το δικο σας παιδι τα ιδια θα λεγατε; τετοια εγκληματα και τετοια συγκαλυψη επρεπε ο λαος να μην τα ανεχεται και οχι να τα κανει γαργαρα αισχος σε οσους τα στηριζουν αισχος

Σας έχω σιχαθεί

Καθε μήνα πεθαίνουν πάνω από 5 άτομα λόγω αμέλειας ιατρών. Κάνεις δεν βγήκε όμως να πει ότι είναι μπατζανακηδες του Παπαδόπουλου, του Παπαγιάννη κτλ. Εκεί δεν παίζει ρόλο φυσικά. Αλλά ο βρομιαρεος ο Άδωνις αφού σκότωσε εμμέσως χιλιάδες αρρώστους με τις μίζες που πήρε για προώθηση και αύξηση στις τιμές των φαρμάκων έναντι εκατομμυρίων ευρώ χρησιμοποίησε αυτά τα φτηνά τεχνεσματα ως αντιπερισπασμό. Σιχαματα σας έχουμε σιχαθεί ειλικρινά.

ΣΠΥΡΟΣ

Εμείς να δεις πως σιχάθηκαμε με τα φθηνοtrollies του κερατα......δείξε μας και ποια φάρμακα αύξησε ο ΑΔΩΝΙΣ ΜΌΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙΣΑΣ.......σιχαμένα ερπετά τηε ταχαμου αριστεράς .....αγοράστε βαζελινιτσα....τομαρια

ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ..

...του ΑΔΩΝΗ τις είδες!! του ΠΟΛΑΚΗ δεν θέλεις να τις δείς; Γιατί ο ΠΟΛΑΚΗΣ αύξησε τις τιμές των φαρμάκων αντί να τις μειώσει;( Σας τα ανέλυσε όλα προχθές στη Βουλή ο ΑΔΩΝΗΣ και ψάχνετε μέρος να κρυφτείτε!!!) Το μόνο που ξέρετε καλά να κάνετε είναι να πετάτε λάσπη, ΣΙΧΑΜΑΤΑ!!!!

Συριζαίος είσαι, αυτό κατάλαβες

Κοιτάξου όμως στον καθρέπτη και πες μας: Αν ο Άδωνις δεν το έκανε θέμα, πότε λες ότι θα έβγαινε το πόρισμα για το θάνατο ενός τετράχρονου κοριτσιού; Πότε ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ και πόσο καιρό την κρατάνε στο συρτάρι, μήπως περιμένουν την παραγραφή;

ΤΕΛΑΜΩΝ

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ . ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΑ . Ο ΑΔΩΝΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ , ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ.

φουφουτος 3/2

Αν ηταν νεοδημοκρατης η πασοκος ο πολακης θα ειχαν ξηλωθεί ολα τα παιζοδρομια στην Αθηνα.Τελικα το μονο που μπορω να πω ειναι οτι σας εχω σιχαθεί ολους.Ειτε αυτους που τα ξηλωνουν ειτε αυτους που τους αφηνουν στο τελος της ημέρας να αισθάνονται νικητες.

zf

Να χεσ@ τον πολιτισμό μας.Ανεξαρτητα της σχέσης της με τον ξάδερφο και της βοήθειας που πήρε να πέσει στα μαλακά σε ποια χωρα πολιτισμενη η μαστουρωμενη θα επιτρεποταν να παρισταται σε χειρουργεία??? Μετά φταει ο Σόιμπλε και οι κακοί Γερμανοί,οι Αμερικανοι και οι Αρειανοι για την κατάντια μας....

Αγύριγο κεφάλι

Παύλος Πολάκης, εκ των πλέον ΤΙΜΙΩΝ Ελλήνων πολιτικών.____________Και ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ Ιατρός!____________Και ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΑΤΟΣ Υπουργός!___________ΠΟΝΑΕΙ πολύ η ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ του την Αντίδραση και τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ!..___________Ε τι να κάνουμε;___________Θα ...τους περάσει!..__________(ΚΑΙ ...αυτό!..).

διαβασε ΟΛΟ το αρθρο !

Διαβασε ολο το αρθρο και μετα πες οτι μαλακια θες να πεις! Το αθρο ειναι σαφεστατο ! Τι δεν καταλαβαινεις ? αει στο διαολο,που λεει και η τασια ..".......Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) έναν μήνα μετά τον θάνατο του παιδιού και ανέθεσε τη διενέργεια της σε πανεπιστημιακή αναισθησιολόγο του νοσοκομείου Αττικόν. Η τελευταία, ωστόσο, πέραν της εγνωσμένης επιστημοσύνης της στο αντικείμενο της παιδοαναισθησιολογίας, ήταν στενή συνεργάτιδα της διευθύντριας του Τμήματος Αναισθησιολογίας του Αττικόν η οποία τυγχάνει και σύζυγος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ."

ΣΠΥΡΟΣ

χαζοtroll πήγαινε να ρωτήσεις εκεί που δούλευε ή βρες συμφοιτητές του.....θα μάθεις πολλα......και ευτυχώς θα πάει οσονούπω ΔΟΜΟΚΟ Γ..... γλυτώνουν ευτυχώς κάποιοι ασθενείς απ τον ΠΟΛΛΆ ΚΑΙ ΠΙΚΆΣΟ

Συγχαρητήρια στον Άδωνι!!!

Για τον τσίπρα, το μόνο αρμόζον σχόλιο είναι: Ξευτίλα!!!

Κωνσταντίνος

Ο αλήτης Πολάκης και η ναρκομανής κλέφτρα ξαδέλφη του !!!Η αριστερά έχει όντως ηθικό πλεονέκτημα !!!!!!Στο βούρκο !!!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης