Εκτός της κούρσας των τηλεοπτικών αδειών το Mega

Εκτός της κούρσας των τηλεοπτικών αδειών το Mega

Οι μέτοχοι του σταθμού ενημέρωσαν τις τράπεζες ότι δεν θα διεκδικήσουν κάποια από τις 7 άδειες διότι θεωρούν ότι οι διεκδικητές θα είναι άνω των επτά και έτσι το τίμημα θα ανέβει πάνω από τα  35 εκατ.ευρώ

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις για το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού Mega, του πάλαι ποτέ «Μεγάλου Καναλιού». 

Όπως πληροφορείται το protothema.gr, με επιστολή τους προς τις συστημικές τράπεζες οι μέτοχοι του τηλεοπτικού σταθμού Mega ενημέρωσαν τους πιστωτές ότι δεν θα διεκδικήσουν κάποια από τις 7 τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκεπτικό πίσω από την απόφαση αυτή των μετόχων είναι ότι υπάρχει η προοπτική αλλά και η πληροφόρηση,  ότι οι διεκδικητές των αδειών θα είναι πάνω από επτά, γεγονός που συνεπάγεται ότι θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία του διαγωνισμού και της πλειοδοσίας  και έτσι το τίμημα θα ανέβει πάνω από τα 35 εκατ.
Σε μια τέτοια περίπτωση οι μέτοχοι κρίνουν ότι η επένδυση δεν θα είναι βιώσιμη και ότι υπάρχει και νομικό ζήτημα σε σχέση με τη συμφωνία  που έχουν με τις τράπεζες. 

Ουσιαστικά, με τον τρόπο αυτό οι μέτοχοι του «Μεγάλου Καναλιού» επισημοποιούν την απόφασή τους να μην καταθέσουν φάκελλο στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για την διεκδίκηση μιας εκ των επτά προκηρυχθεισών τηλεοπτικών αδειών.

Κατά πληροφορίες, για τις επτά άδειες υπάρχουν επτά ενδιαφερόμενοι: Alpha, ΑΝΤ1, ΣΚΑΪ, Star, Ε, ο κ. Βρυώνης, ενώ υπάρχουν φήμες και για τον κ. Μάρη.

ΕΣΡ: Τέλος Φεβρουαρίου θα σταματήσει να εκπέμπει όποιο κανάλι δεν ζητήσει άδεια

Την τελευταία ενημέρωση συντακτών μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής φακέλων για συμμετοχή στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών πραγματοποίησε ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Ροδόλφος Μορώνης. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Μορώνης, η λίστα των υποψηφίων που θα προσέλθουν αύριο έως τις 3 το μεσημέρι στα γραφεία του ΕΣΡ, διεκδικώντας μία άδεια, θα δημοσιοποιηθεί νωρίς το απόγευμα. 

Αρχικά, θα γίνει ένας τυπικός πρώτος έλεγχος των δικαιολογητικών που απαιτούνται εκτός φακέλου και εν συνεχεία θα ανακοινωθούν τα ονόματα των εταιρειών. 

Ο κ. Μορώνης έκανε γνωστό πως έχουν συσταθεί επτά ομάδες υποδοχής, οι οποίες αποτελούνται από έναν νομικό, έναν οικονομολόγο, και δύο μέλη του ΕΣΡ.  Κάθε ομάδα θα παραλάβει έναν ή και περισσότερους, εάν χρειαστεί, φακέλους, προκειμένου να προχωρήσει στον έλεγχο και την αποσφράγισή τους. 

Η διαδικασία της αποσφράγισης θα ξεκινήσει την Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί το αργότερο ως την ερχόμενη Τρίτη. Θα ακολουθήσει  ο έλεγχος κάθε φακέλου, διαδικασία που θα διαρκέσει από 1,5 έως και 3 μήνες. 

Καμία αίτηση δεκτή μετά τις 3

Ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ επισήμανε πως καμία αίτηση δεν θα γίνει δεκτή μετά τις 3 αύριο το μεσημέρι (11 Ιανουαρίου 2018), ενώ τόνισε επανειλημμένα πως δεν θα επιτραπεί σε δημοσιογράφους και τηλεοπτικές κάμερες να παρακολουθήσουν τόσο τη διαδικασία κατάθεσης φακέλων όσο και τη διαδικασία αποσφράγισης. Κάτι τέτοιο, όπως εξήγησε, θα προκαλέσει αναστάτωση και θα διαταράξει τη διαδικασία. 

Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα εκπέμπει όποιος δεν μετέχει στο διαγωνισμό

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που αποκάλυψε ο κ. Μορώνης ήταν ότι η προθεσμία που ορίζει ο νόμος για τα κανάλια που εκπέμπουν χωρίς άδεια λήγει στο τέλος Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι όποιο κανάλι δεν μετέχει στο διαγωνισμό, στα τέλη Φεβρουαρίου και μετά από σύσκεψη της ολομέλειας του ΕΣΡ θα πρέπει να διακόψει την εκπομπή σήματός του. 

Παρόντες στην αποσφράγιση όλοι οι εκπρόσωποι των αιτούντων

Σε ό,τι αφορά στις λεπτομέρειες της διαδικασίας αποσφράγισης ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ αποκάλυψε πως από την Παρασκευή, οπότε και αρχίζει, σε κάθε αποσφράγιση φακέλου θα είναι παρόντες όλοι οι εκπρόσωποι των αιτούντων. 

Η αποσφράγιση θα γίνει με τη σειρά που έχουν κατατεθεί οι φάκελοι, κάτι που σημαίνει ότι ο ΣΚΑΪ ήδη έχει κατοχυρώσει την πρώτη αποσφράγιση καθώς έχει καταθέσει φάκελο από την Τρίτη. 

Με τη λήξη της αποσφράγισης των φακέλων, οι συμμετέχοντες έχουν περιθώριο 10 ημερών προκειμένου να υποβάλλουν ενστάσεις. 

ΕΣΗΕΑ: Να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι μέτοχοι

Τους μετόχους του τηλεοπτικού σταθμού MEGA καταγγέλλει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών, οι οποίοι, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ, με επιστολή τους προς τις τράπεζες, φέρονται να δηλώνουν ότι δεν ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν κάποια από τις επτά τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας που προκηρύσσονται.

Η ΕΣΗΕΑ στην ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι «οι εργαζόμενοι του σταθμού παρέμειναν όμηροι για 16 μήνες, έχοντας ξεπεράσει κάθε όριο προσωπικής αντοχής, μη επιτρέποντας το "κλείσιμο" του σταθμού και την οριστική του απαξίωση. Παράλληλα, το Δ.Σ. και οι εργαζόμενοι με παρεμβάσεις τους στήριξαν κάθε προσπάθεια διάσωσης του MEGA προς τις τράπεζες, το ΕΣΡ, τους μετόχους. Μάλιστα, μόλις πριν από 24 ώρες ζητήθηκε από τους εργαζόμενους να μπουν στη δικαστική διαδικασία εξυγίανσης του τηλεοπτικού σταθμού προκειμένου να επαναλειτουργήσει. Στο διάστημα αυτό, εισέρεαν στο σταθμό μεγάλα χρηματικά ποσά από τις διαφημίσεις. Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι, βιώνοντας το μαρτύριο της σταγόνας, παρακολουθούσαν τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις Τράπεζες και τους βασικούς μετόχους με την προσδοκία ότι όταν αυτές θα ολοκληρωθούν, το κανάλι θα πάρει μέρος στη διαδικασία, θα λάβει μία από τις άδειες και θα επαναλειτουργήσει».

Αποτελεί, επομένως, πρόκληση, τονίζει η Ένωση Συντακτών στην ανακοίνωσή της, την ώρα που η δυνατότητα αυτή, επιτέλους, υπάρχει, να αρνούνται οι μέτοχοι να πάρουν μέρος στη διαδικασία αφήνοντας έτσι το κανάλι στην τύχη του και τους εργαζόμενους απλήρωτους και άνεργους. Επισημαίνουμε ότι στο διάστημα αυτό, η οικονομική θέση τόσο των μετόχων όσο και των Τραπεζών είναι σημαντικά βελτιωμένη, προσθέτει η ΕΣΗΕΑ.

Τέλος, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί τους μετόχους να αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους απέναντι στους εργαζόμενους και έστω την ύστατη στιγμή να ανακαλέσουν τις αποφάσεις τους.
 
Εργαζόμενοι MEGA: Κινδυνεύουν οι οικογένειές μας

Η πρώτη αντίδραση των εργαζομένων του Mega στην είδηση του κλεισίματος του καναλιού είναι μία κάρτα η οποία προβάλλεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. 

Στο κείμενο οι εργαζόμενοι καλούν τους μετόχους και την κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους ενώ παράλληλα ενημερώνουν τον κόσμο πως οι οικογένειές τους κινδυνεύουν.

Εδώ και αρκετες ώρες οι εργαζόμενοι βρίσκονται στα γραφεία του σταθμού πραγματοποιώντας συνέλευση και συζητούν προκειμένου να αποφασίσουν ποιες θα ειναι οι επόμενες κινήσεις τους.

ΣΧΟΛΙΑ (60)

χαζούλης

Είναι αστείο να σιχτιτρίζουν το MEGA ότι τους εξαπάτησε αυτοί που έφαγαν τον αντιμνημονικό σανό με το κιλό ...

ορών βίλας μακρόθεν..

Το κανάλι αυτό στήριξε αναφανδόν και σκανδαλωδώς επί δεκαετίες τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, εναλλάξ (αναλόγως του τιμήματος που κατέθετε και υποσχόταν έκαστο εξ αυτών τον κομμάτων). Κρίμα βέβαια για τους εργαζομένους που θα μείνουν στο δρόμο αλλά "πού πήγαν τα λεφτα";

@!@

Άρα κατά το σκεπτικό σου πρέπει να κλείσουν όσα μέσα υποστηρίζουν κάποιο πολιτικό κόμμα. Αναμένω κλείσιμο ΕΡΤ, Αυγής, Documento, ΕφΣυν και λοιπών "αμερόληπτων" μέσων, ιδιοκτησίας "μεγαλο-εργολάβων" του ΣΥΡΙΖΑ.

Πόπη

Το ΜΕΓΚΑ ιδιοκτησίας του Κανένα; Λογικό είναι αφού τα λαμόγια έχουν πηδήξει έγκαιρα όπως τα ποντίκια που κινδυνεύουν. Στο ΜΕΓΚΑ έμειναν οι απλοί εργαζόμενοι, οι αεριτζήδες ιδιοκτήτες έφυγαν άρον-άρον και τα παράσιτα στελέχη και δημοσιογράφοι που έκαναν τη βρώμικη δουλειά με υψηλότατες αμοιβές τους πήραν τα άλλα κανάλια της συμφοράς.

Όταν δάκρυσε η Ελλη

έχω μεγάλη στενοχώρια τη θα γίνουν οι Εργαζόμενοι στο MEGA:

ευχαριστο νεο

αρκετο κακο εκανε στην χωρα μνημονιο στον εαυτο του τωρα..χιχι

Stranger things

Η ελευθερη τηλεοραση ειναι πλεον.για τους φτωχομπινεδες ..καλωδιακη τηλεοραση για αθλητικα, netflix για σειρες και Πρωτο θέμα για εγκυρη ενημερωση..να κλεισουν το μεγκα και ολα τα ελευθερα σαβουροκαναλα...δεν εγινε και τιποτα

Αλήθεια

Ποιό mega??! Έχει σουρβιοβορ τώρα!!!! Ηλίααααααα ριχτωωωωωω!!!!!

Νέμεσις

Θα χρειαστούμε χαρτομάντιλα για το αντίο??

Μπουγατσας

Μετα την σεκαπ...το μεγκα,καταρρεουν ενα ενα τα 'καστρα' του σαββιδη.Ηρθε το επαιξε καμποσος,αρπαξε τις φαπες του και τωρα την κοπαναει απο την πισω πορτα...ας προσεχε!

@

Ο τροχός γυρίζει. Οι Τσιπρας/Ιβαν/Καμμενος έχουν διαρκές πρόβλημα με τον αμερ.πρεσβη/ΗΠΑ για τη ρωσική οικον-πολιτική διεισδυση και οι Τσιπρας-Κοτζιας (θα) έχουν πρόβλημα και με τη Ρωσία που δεν θέλει επίλυση του Σκοπιανού κι ενσωματωση στο ΝΑΤΟ. Τα ιδια αποκαλύφθηκαν και στη Πολωνία κι εγινε προχθες ανασχηματισμός και γονυκλισίες στην ΕΕ! Πισω από το εθνολαικιστικο δεξιο κομμα κρυβόταν αλισιβερισι με ρωσικη μαφια και ρωσικά συμφέροντα.

@@

Μιλάμε για τεράστιο πρόβλημα που έχει ο Τσίπρας με τον Πρέσβη. Ο οποίος Πρέσβης βγαίνει και ζητάει να γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα.

Καλαμακοφαγος

Ο Σαββίδης έχει πουλήσει το ποσοστό του στο MEGA εδώ και πολύ καιρό ΑΣΧΕΤΕ!

Nikos

Μάλλον αγνοείτε την πραγματικότητα. Ο Σαββίδης έχει κανάλι. Το ' Εψιλον " . Μπορείτε να αναζητήσετε και τα σχετικά βίντεο από την υποδοχή που του επιφύλαξαν οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού. Τι να το κάνει το Μέγκα στο οποίο ήταν απλός μέτοχος; Ομιλος Βαρδινογιάννη 35% Βαγγέλης Μαρινάκης 22,11% Ιβάν Σαββίδης 19,63% Πήγασος 13,09% (ενεχυριασμένες) Δημήτρης Κοπελούζος 4,5% Βίκτωρ Ρέστης 3,13% Το υπόλοιπο ποσοστό είναι σε χέρια μικρότερων μετόχων

Μιχάλης Φ.

Καθένας με τον πόνο του.

Fake news για ενα εικοσαρικο ?

ντροπη δηλαδη

Καχύποπτος

Μπορεί κάποιος να απαντήσει πόσο στοιχίζει η λειτουργία ιντερνετικού ραδιοτηλεοπτικού καναλιού η ψηφιακού δορυφορικού με έδρα πχ τα Σκόπια? (οσονούπω με τη λέξη Μακεδονία ή Mac-edonia?),και χωρίς τον έλεγχο ΑΑΔΕ ή ΕΣΡ? Αν πάει κανείς στα μουσουλμανικά χωριά Ξάνθης και Κομοτινής,τα δορυφορικά πιάτα είναι περισσότερα από τα πιάτα της κουζίνας τους.

timi

7 eyro tin ora

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Kozani-poker

Ο 37χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος επέτρεπε σε έξι πελάτες ηλικίας 28 ως 59 χρόνων τη διενέργεια παράνομου «πόκερ» μετατρέποντας τον χώρο του καταστήματος σε καζίνο