Οι Τούρκοι έχουν κάνει «σαν ιδιοκτησία» τα Ίμια λένε στο ΘΕΜΑ 104,6 οι ψαράδες από την Κάλυμνο

Οι Τούρκοι έχουν κάνει «σαν ιδιοκτησία» τα Ίμια λένε στο ΘΕΜΑ 104,6 οι ψαράδες από την Κάλυμνο

«Με το που πλησιάζουμε 4-5 ελληνικά αλιευτικά, έρχονται και αντίστοιχα σκάφη του τουρκικού λιμενικού. Έχουν 24ωρη βάρδια στα Ίμια» δήλωσε ο πρόεδρος του αλιευτικού συλλόγου Καλύμνου

Οι Τούρκοι έχουν κάνει «σαν ιδιοκτησία» τα Ίμια λένε στο ΘΕΜΑ 104,6 οι ψαράδες από την Κάλυμνο
Την κατάσταση που επικρατεί στα Ίμια με την τουρκική ακτοφυλακή που έστειλε μέχρι και ακταιωρό την Τετάρτη, όπως ανέφερε η εφημερίδα Milliyet,
περιέγραψε στο
ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος του αλιευτικού συλλόγου Καλύμνου Μανώλης Κουλιάς.

Κλείσιμο
«Οι Τούρκοι έχουν κάνει σαν ιδιοκτησία τους τα Ίμια. Δεν αφήνουν άλλο σκάφος να πλησιάσει» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι όλο το 24ωρο υπάρχει βάρδια σκάφος του τουρκικού λιμενικού στην περιοχή.

«Κάθε χρόνο καταφέρναμε να αλιεύουμε. Φέτος όμως με το που πλησιάζουμε 4-5 ελληνικά αλιευτικά, έρχονται και αντίστοιχα σκάφη του τουρκικού λιμενικού. Αρχικά μας φωνάζουν με τα μεγάφωνα "φύγετε από εδώ, είναι τουρκικά νερά" και έχουν φτάσει στο σημείο, πριν από 10 ημέρες, να ξεσκεπάσουν και πολυβόλο» είπε ο κ. Γουλιάς. Αντίθετα τα τουρκικά μεγάλα αλιευτικά, σύμφωνα με τον κ. Γουλιά, ψαρεύουν και μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Ειδικά για ο,τι συνέβη την Τετάρτη τόνισε ότι «το να περνά σε απόσταση μερικών μέτρων με 40 μίλια ένα σκάφος όπως η ακταιωρός, τότε υπάρχει κίνδυνος ακόμα και για την ασφάλειά μας από τα απόνερα».

Σύμφωνα με τον ίδιο «υπάρχει σκάφος του λιμενικού, της Καλύμνου, αλλά φέτος το έχουν αφήσει μόνο του. Έχουμε ζητήσει ενισχύσεις με μεγαλύτερα σκάφη αλλά δεν υπάρχει ανταπόκριση από το υπουργείο».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης