Στην υποχρέωση των εκπαιδευτικών να παραμένουν στα σχολεία 30 ώρες αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου μιλώντας χθες στο Αναπτυξιακό Συνέδριο στην Κέρκυρα.
Ο κ. Γαβρόγλου μάλιστα ομολόγησε ότι υπέγραψε με τους θεσμούς να τηρηθεί η υποχρέωση των εκπαιδευτικών να βρίσκονται στο σχολείο 30 ώρες την εβδομάδα. Η ρύθμιση υπάρχει από το 1985 αλλά ουσιαστικά δεν τηρείται. Επίσης ο κ. Γαβρόγλου πρόσθεσε ότι υπήρξε συμφωνία των δύο πλευρών ώστε να τεθούν κριτήρια στις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.
Συγκεκριμένα ο υπουργός αναφέρθηκε :
Α. Στην υποχρέωση των εκπαιδευτικών να βρίσκονται στο σχολείο 30 ώρες την εβδομάδα
Κλείσιμο
Β. Στην θέσπιση κριτηρίων στις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων
Γ. Στην συμμετοχή του ΑΣΕΠ στην επιλογή των Στελεχών Εκπαίδευσης,
Δ. Στην αξιολόγηση στελεχών εκπαίδευσης και την αυτοαξιολόγηση σχολικών μονάδων
Ξέρετε εκείνη τη στιγμή που ψάχνετε το τέλειο δώρο Χριστουγέννων και αναρωτιέστε "μήπως προτιμά άλλο χρώμα; Μήπως έχει ήδη αυτό το μοντέλο; Μήπως του αρέσει κάτι τελείως διαφορετικό;" Φέτος, υπάρχει μια λύση που κάνει όλες αυτές τις ερωτήσεις... περιττές!