ΣΚΑΙ, STAR και Ένωση Ιδιοκτητών καναλιών κατέθεσαν προσφυγές για τις νέες τηλεοπτικές άδειες

ΣΚΑΙ, STAR και Ένωση Ιδιοκτητών καναλιών κατέθεσαν προσφυγές για τις νέες τηλεοπτικές άδειες

Οι νέες προσφυγές που κατατέθηκαν αφορούν τόσο τον αριθμό των αδειών , όσο και την τιμή εκκίνησης που καθορίστηκε για την κάθε μια άδεια στα 35 εκατ. ευρώ

Νέος κύκλος δικαστικής διαμάχης ξεκίνησε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τις 7 νέες δημοπρατούμενες τηλεοπτικές άδειες  εθνικής εμβέλειας.
          
Οι νέες προσφυγές που κατατέθηκαν αφορούν τόσο τον αριθμό των αδειών (θα δοθούν 7 άδειες συνολικά), όσο και την τιμή εκκίνησης που καθορίστηκε για την κάθε μια άδεια στα 35 εκατ. ευρώ.
          
Κατ' αρχάς, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγαν η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας  (ΕΙΤΗΣΕΕ) και οι τηλεοπτικοί σταθμοί Σκάι και Σταρ (Star Channel).
          
Όλοι ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές, αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και την  Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία οι εξής δύο αποφάσεις του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής: 1) η υπ΄ αρθμ. 1830/7.7.2017 για τον καθορισμό του αριθμού των δημοπρατούμενων  αδειών παρόχων επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευροεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος και 2) η υπ΄ αριθμ. 2178/28.7.2017 για τον καθορισμό της τιμής εκκίνησης για κάθε μια από τις 7 δημοπρατούμενες άδειες.
          
Υποστηρίζουν  ότι οι επίμαχες υπουργικές αποφάσεις  είναι αντίθετες στις αρχές του ανταγωνισμού και της ανοικτής εσωτερικής  αγοράς, γιατί περιορίζεται υπέρμετρα ο ανταγωνισμός και η εσωτερική αγορά.
          
Έτσι, είναι υπερβολική η τιμή εκκίνησης και δεν ανταποκρίνεται στα σύγχρονα οικονομικά μεγέθη της ραδιοτηλεοπτικής αγοράς  από τα οποία εξαρτάται ο καθορισμός της  τιμής εκκίνησης.
          
Η υπερβολικά μεγάλη τιμή εκκίνησης των αδειών  μειώνει το ενδιαφέρον   προσέλευσης και αδειοδότησης των υποψηφίων, παραβιάζοντας  ταυτόχρονα  με το τρόπο αυτό την αρχή της ελεύθερης έκφρασης, τις συνταγματικές αρχές του πλουραρισμού και της πολυφωνίας.
          
Την ίδια στιγμή παραβιάζονται  οι σχετικές  οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
          
Σε άλλο σημείο αναφέρουν ότι η διαγωνιστική διαδικασία αδειοδότησης  διενεργείται αποκλειστικά με οικονομικά κριτήρια  χωρίς   άλλα κριτήρια, κατά παράβαση των συνταγματικών επιταγών του άρθρου 14 και της Ευρωπαϊκής οδηγίας 2002/21/ΕΚ, ενώ η τιμή εκκίνησης δεν δικαιολογείται από λόγους δημοσίου συμφέροντος.
          
Τέλος, επικαλούνται τόσο μελέτη του πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας, όσο και άλλη ιδιωτική μελέτη, σύμφωνα με τις οποίες δυσχεραίνεται υπέρμετρα το καθεστώς δανειοδότησης των μελών της ΕΙΤΗΣΕΕ.

«Στο ΕΣΡ η αρμοδιότητα» λένε κύκλοι του υπουργείου


Η αρμοδιότητα για την αδειοδότηση των καναλιών ανήκει στο ΕΣΡ και η κυβέρνηση του έχει εμπιστοσύνη, διαμηνύουν κύκλοι του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, σε απάντηση της σημερινής προσφυγής της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) και των τηλεοπτικών σταθμών ΣΚΑΪ και STAR κατά του καθορισμού του αριθμού των δημοπρατούμενων τηλεοπτικών αδειών και της τιμής εκκίνησης της δημοπρασίας.

Οι ίδιες πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης παραπέμπουν επίσης στις σχετικές αποφάσεις του ΕΣΡ, υπογραμμίζοντας ότι: Οι ιδιοκτησίες των τηλεοπτικών σταθμών επέλεξαν να προσφύγουν κατά μίας ομόφωνης απόφασης του ΕΣΡ για τον καθορισμό της τιμής εκκίνησης. Το ΕΣΡ είναι όργανο που συγκροτείται από τη Διάσκεψη Προέδρων της Βουλής με ιδιαίτερα αυξημένη πλειοψηφία και, άρα, απηχεί τις επιλογές όλου του πολιτικού φάσματος. H ίδια η Ανεξάρτητη Αρχή, αλλά και το ίδιο το ΣτΕ, έχουν κρίνει ότι το φάσμα είναι σπάνιος πόρος του Δημοσίου, ότι οι άδειες δεν μπορεί να είναι απεριόριστες και πως οι τηλεοπτικοί σταθμοί πρέπει να καταβάλλουν τίμημα.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Συριζάκιας

Ε καλά τώρα, απλή αριθμητική είναι. Αν υποθέσουμε πως οι καναλάρχες βγάζουν από ένα μύριο το μήνα, τότε σε δυό χρονάκια και κάτι, κάνουν απόσβεση. Αν στη χειρότερη περίπτωση βγάζουν μισό, τότε σε πέντε χρονάκια τα πήρανε τα λεφτά τους πίσω. Αν τώρα υποθέσουμε ότι τους μένουν 50.000 καθαρά τον μήνα, τότε σε πενήντα χρονάκια και τα λεφτά τους θα έχουν πάρει πίσω και θα μετράνε κέρδη. Απορώ γιατί γκρινιάζουν.

ΧΑ!!

ΧΑΧΑΧΑΣ!!!! ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΣΑΙ!! ΤΑ ΕΚΑΤΟΜ. ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑ ΚΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟ ΚΑΡΑΝΙΚΑ!!!!!!ΩΡΑΙΟ!!!

ΜΠΟΥΖΝΤΟΥΚΙΚΟΣ

ΧΑ !! ΑΡΑΓΕ ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΧΑΛΑΡΩΝΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΧΟΥΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΚΡΙΣΗΣ ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ . ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ Η ΦΟΡΟΚΛΟΠΗ , Η ΕΙΣΦΟΡΟΚΛΟΠΗ , Η ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ , Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ , Η ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΚΛΠ ΚΛΠ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΗ ΝΟΜΙΜΕΣ ?

Αέρας κοκινιστός

Εσύ τι περίμενες να πουν οι δικαστές, ότι οι περικοπές που επιβλήθηκαν λόγω κρίσης είναι παράνομες και η κυβέρνηση πρέπει να ξαναστείλει τον Βαρουφάκη στο Eurogroup και να ζητήσει λεφτά; Έχεις καταλάβει ότι χερωκοπήσαμε; Όοο για τους καναλάρχες, φυσικά να πληρώσσουν, όμως 3,5 εκατομμύρια αέρας τον χρόνο για κάθε άδεια είναι αέρας...κοκινιστός που δε βγαίνει από πουθενά, εκτός και αν με κάθε άδεια δίνεται και άδεια για λαθρεμπόριο τσιγάρων και πετρελαίου...

Γ

αν ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ 35 ΕΚ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΑΝΟΙΞΤΕ ΨΙΛΙΚΑΤΖΙΔΙΚΟ....ΧΑΧΑΧΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

1954685

Ο δράστης φοράει μάλλον μάσκα σιλικόνης, βγάζει από ένα σακβουαγιάζ ένα όπλο - Δίνει το σακίδιο στον ταμία ζητώντας τα χρήματα με το όπλο προτεταμένο- Εικάζεται ότι πρόκειται για τον ίδιο ληστή της τράπεζας στο Χαϊδάρι