Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Ζάκυνθο - Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Ηλεία

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Ζάκυνθο - Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Ηλεία

Οι πυρκαγιές κατά την διάρκεια της νύχτας είχαν καλύτερη εικόνα - Περιορίστηκαν τα προβλήματα

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Ζάκυνθο - Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Ηλεία
Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς στην Ζάκυνθο το πρωί της Τρίτης όπου δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ενώ οι φλόγες, αφού κατέστρεψαν το δάσος στο Γεράκι Αμαλιάδας στην Ηλεία, σε μια πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, επίσης έχουν σβήσει. Και τα δύο μέτωπα παρουσίασαν καλύτερη εικόνα κατά την διάρκεια της νύχτας, ενώ οι πυροσβέστες πιστεύουν πως σύντομα θα καταφέρουν να τα θέσουν υπό πλήρη έλεγχο.

Στις Μαριές Ζακύνθου κάτοικοι και Πυροσβεστική συνεχίζουν να δίνουν την μάχη με τις φλόγες, αν και το χωριό βρίσκεται πλέον εκτός κινδύνου. Παρόλα αυτά είναι συχνές οι αναζωπυρώσεις που αντιμετωπίζονται άμεσα από τις εκεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Με δεδομένο ότι οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ασθενείς και με την ίδια χαμηλή ένταση θα συνεχίσουν να πνέουν, αξιωματούχοι της Πυροσβεστικής στην περιοχή, εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία και ελπίζουν να θέσουν την πυρκαγιά υπό μερικό έλεγχο.

Κλείσιμο
Στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 156 πυροσβέστες με 57 οχήματα και 32 άτομα πεζοπόρο τμήμα, όπως και τρία γεωπροωθητικά μηχανήματα, ενώ από νωρίς το πρωί επιχειρεί και ένα ελικόπτερο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Ζακύνθου, Σταύρος Κοντονής ενημέρωσε πως άμεσα καταφθάνει στη Ζάκυνθο κλιμάκιο υπουργών, αποτελούμενο από τον ίδιο, από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Φάμελλο και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αποστόλου «προκειμένου να γίνουν συγκεκριμένες εξαγγελίες, απολύτως απαραίτητες και έχουν συζητηθεί σε υψηλότατο επίπεδο στην Κυβέρνηση».

Η πύρινη λαίλαπα έκαψε στο πέρασμά της περισσότερα από 10 χιλιάδες στρέμματα πεύκων, ελαιοκαλλιέργειες, στάβλους και αποθήκες.

Στο Γεράκι Αμαλιάδας, πέντε αεροσκάφη τύπου πετζετέλ επιχειρούσαν μέχρι τις 8 το βράδυ της Δευτέρας. Μία πυροσβέστης που συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής, ώστε να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. 

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Δευτέρας ανάμεσα σε Θολό και Σορωνή στη Ρόδο, στο ύψος του εργοστασίου της ΔΕΗ. Στο μέτωπο της φωτιάς έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ μεγάλη είναι η κινητοποίηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου Ρόδου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό μερικό έλεγχο, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών, αλλά και την άπνοια που επικρατεί στην περιοχή.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης