Λέσβος: Αναβάλλονται προσωρινά οι πανελλαδικές εξετάσεις

Λέσβος: Αναβάλλονται προσωρινά οι πανελλαδικές εξετάσεις

Οι εξετάσεις στα υπόλοιπα εξεταστικά κέντρα του Βορείου Αιγαίου, δηλαδή σε Λήμνο, Άγιο Ευστράτιο,  Χίο, Οινούσσες και Ψαρά θα συνεχιστούν κανονικά

Λέσβος: Αναβάλλονται προσωρινά οι πανελλαδικές εξετάσεις
Την αναβολή, μέχρι νεοτέρας, των πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ, στα εξεταστικά κέντρα της Λέσβου αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
 
Ωστόσο, οι εξετάσεις στα υπόλοιπα εξεταστικά κέντρα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, δηλαδή της Λήμνου, του Αγίου Ευστρατίου, της Χίου, των Οινουσσών και των Ψαρών, θα συνεχιστούν κανονικά από αύριο, Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017.
 
Κλείσιμο
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η απόφαση πάρθηκε, αφού συνυπολογίστηκαν η κήρυξη της Λέσβου σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, οι ιδιαίτερες συνθήκες που προέκυψαν στο νησί λόγω της σεισμικής δραστηριότητας, αλλά και η διαπίστωση της καταλληλότητας των εξεταστικών κέντρων της Χίου, κατόπιν αυτοψίας, σύμφωνα με το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 20108/13-6-2017 έγγραφο του Δήμου Χίου.
 
Τέλος, αναμένεται νεότερη ανακοίνωση στο επόμενο χρονικό διάστημα, για το χρονοδιάγραμμα επανάληψης των μαθημάτων που δεν πραγματοποιήθηκαν.


Πάντως, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. κατάλληλα κρίνονται τα 14 εξεταστικά κέντρα στην Λέσβο. H Διοίκηση της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε., σε ανακοίνωσή της τονίζει οτι:” ανταποκρινόμενη άμεσα στις ανάγκες που προέκυψαν μετά τον σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017, απέστειλε ειδικό κλιμάκιο μηχανικών στο νησί της Λέσβου προκειμένου να προχωρήσουν σε αυτοψίες και καταγραφή ζημιών.

Δόθηκε προτεραιότητα στα 14 σχολικά κτίρια που χρησιμοποιούνται ως εξεταστικά κέντρα για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, τα οποία μετά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι ειναι κατάλληλα.”

Το κλιμάκιο των μηχανικών συνεχίζει τις αυτοψίες στις περιοχές Βρύσα, Πλωμάρι, Μεγαλοχώρι και Πολυχνίτο, οι οποίες επλήγησαν περισσότερο από τον σεισμό.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης