Βούλευμα για αγγειοχειρουργό: Τη σκότωσε ήρεμος - Ηταν ζωντανή όταν προσπάθησε να την κρύψει στο αυτοκίνητο

Βούλευμα για αγγειοχειρουργό: Τη σκότωσε ήρεμος - Ηταν ζωντανή όταν προσπάθησε να την κρύψει στο αυτοκίνητο

Σοκαριστικές λεπτομέρειες για το έγκλημα

Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του 38χρονου αγγειοχειρουργού,από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, που κατηγορείται ότι δολοφόνησε μέσα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης την άτυχη μεσίτρια, μητέρα τριών παιδιών.

Το protothema.gr φέρνει στο φως το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών μέσα στο οποίο αναφέρεται πως ο 38χρονος αγγειοχειρούργος τέλεσε την ανθρωποκτονία της Ντιάνας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση μέσα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο και στην συνέχεια προσπάθησε να κρύψει όλα τα στοιχεία που θα τον ενοχοποιούσαν.

Όπως αναφέρεται ο 38χρονος αγγειοχειρουργός με βάση τα ενοχοποιητικά στοιχεία, είναι πιθανό να διαπράξει νέο έγκλημα αν αφεθεί ελεύθερος. Από τα στοιχεία που παρατίθενται μέσα στο βούλευμα προκύπτει πως ο 38χρονος αγγειοχειρουργός με απόλυτη ψυχραιμία, εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική του ιδιότητα και την εμπιστοσύνη της Ντιάνας την παγίδευσε. 

«Ενόψει των προεκτεθέντων, υφίστανται σοβαρές ενδείξεις ενοχής του κατηγορουμένου για τις αποδιδόμενες σε αυτόν αξιόποινες πράξεις και δη το έγκλημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση που ενδιαφέρει εν προκειμένω ως προς το ζήτημα της προσωρινής του κράτησης, από δε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτών, όπως αυτά ανωτέρω περιγράφονται (εκμετάλλευση της επαγγελματικής του ιδιότητας και της εμπιστοσύνης του θύματος προς παγίδευση του , χρήση αναισθητικού, ψύχραιμη  αναμονή και σχεδιασμός των περαιτέρω κινήσεων του, επιστάμενη προσπάθεια κατασκευής ευνοϊκών αποδεικτικών  στοιχείων και αντίστοιχα απόκρυψης ενοχοποιητικών , έλλειψη οποιουδήποτε σεβασμού προς την αξία της ανθρώπινης ζωής αλλά και προς το ανθρώπινο πρόσωπο ακόμη και μετά τον θάνατό του), καταδεικνύεται ότι αν αφεθεί ελεύθερος έστω και με περιοριστικούς όρους είναι σφόδρα πιθανό να διαπράξει και άλλα εγκλήματα
». 

Μάλιστα όπως αναφέρεται στο βούλευμα από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει πως μετά τις 17:44 το μοιραίο απόγευμα, ο αγγειοχειρουργός συνάντησε την άτυχη Ντιάνα μητέρα τριών παιδιών μέσα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο και την οδήγησε σε ένα γραφείο που είχε παραχωρηθεί στους ειδικευόμενους για να ξεκουράζονται. Εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως ειδικευόμενος γιατρός, είχε φροντίσει να προμηθευτεί τα αναισθητικά που χορήγησε στο θύμα του. Στη συνέχεια γύρω στις 9 το βράδυ αφαίρεσε την ζωή της 36χρονης, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. «Σε ιδιαίτερο χώρο του νοσοκομείου και ειδικότερα σε γραφείο πέμπτου του ορόφου  του Ά κτηρίου όπου υπήρχε δωμάτιο με αριθμό 505, το οποίο έφερε πληροφοριακή πινακίδα που έγραφε «Γραφείο Διευθυντή» και το οποίο είχε διατεθεί προς ανάπαυση των ειδικευόμενων ιατρών της Έ Χειρουργικής Κλινικής που εκτελούσαν εφημερίες. Εκεί σε μη διακριβωθείσα επακριβώς ώρα αλλά πάντως έως τις 21:00 (πιθανότατα αρκετά πιο πριν) ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αφαίρεσε την ζωή της, αφού προηγουμένως χορήγησε σε αυτήν φαρμακευτική ουσία προποφόλη, την οποία είχε προμηθευτεί και διατηρούσε στην κατοχή του με άγνωστο τρόπο (εκμεταλλευόμενος προφανώς την ιδιότητά του ως ειδικευόμενου ιατρού του Νοσοκομείου)».

Μεταξύ άλλων στο βούλευμα αναφέρεται  και ότι ο αγγειοχειρούργος μετέφερε το όχημά του από τον εξωτερικό χώρο στάθμευσης στον πάρκινγκ του νοσοκομείου  με σκοπό να μεταφέρει την άτυχη γυναίκα. Ο ίδιος ωστόσο όπως υποστήριξε αρχικά πήγε το αυτοκίνητό του στο συγκεκριμένο σημείο με σκοπό να μεταφέρει άπλυτα ρούχα, μία κίνηση που χαρακτηρίζεται αδικαιολόγητη. «Από την ενέργειά του να μεταφέρει το όχημά του από τον εξωτερικό χώρο στάθμευσης στον εσωτερικό χώρο του νοσοκομείου (αυτό βέβαια ήταν αναγκαίο προκειμένου να καταστεί δυνατή η μεταφορά του θύματος, διαφορετικά η ενέργεια αυτή είναι πλήρως αδικαιολόγητη, ο δε ισχυρισμός του ότι ήθελε δήθεν να μεταφέρει άπλυτα ρούχα και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή είναι το λιγότερο μη πειστικός)».

Επίσης από στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι ο αγγειοχειρουργός συνάντησε το θύμα, το θανάτωσε και στην συνέχεια σχεδίαζε περαιτέρω τις ενέργειές του για να «καλύψει» το έγκλημα. 

Από την ιατροδικαστική έκθεση που αναφέρεται στο βούλευμα η ιατροδικαστής εντόπισε στο άψυχο κορμί της Ντιάνας εκδορές που έγιναν όσο η μεσίτρια ήταν εν ζωή. Γεγονός που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι εκδορές στο κορμί της Ντιάναςνα μην έγιναν την ώρα που πέταξε το άψυχο κορμί της, αλλά  να προήλθαν από την προσπάθεια του αγγειοχειρουργού να φορτώσει στο αυτοκίνητό του την 36χρονη, μη έχοντας αντιληφθεί πως είναι ακόμη ζωντανή. «Το πτώμα έφερε εκδορές με μακροσκοπικούς χαρακτήρες τριβής της δεξιάς ωμοπλατιαίας χώρας, των γλουτιαίων χωρών και της οπίσθιας επιφάνειας του αριστερού μηρού , καθώς και εκδορά του δεξιού ριζομηρίου που προκλήθηκαν στο σώμα εν ζωή. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει οπωσδήποτε ότι οι εν λόγω σωματικές κακώσεις προκλήθηκαν στο σημείο απόρριψης του πτώματος αντίθετα μπορεί να επήλθαν κατά την προσπάθεια του κατηγορουμένου να φορτώσει το θύμα στο όχημά του, μη έχοντας αντιληφθεί ότι αυτό ήταν ακόμη ζωντανό».

Μάλιστα η κίνησή του να στείλει αρκετές ώρες μετά από το προγραμματισμένο  ραντεβού που είχε με την 36χρονη, στις εννέα περίπου το βράδυ, μήνυμα στο facebook και να την ρωτήσει «γιατί δεν ήρθε και αν είναι όλα καλά», την στιγμή που στην απολογία του είχε υποστηρίξει πως η Ντιάνα τον είχε ενημερώσει γύρω στις έξι παρά τέταρτο  πως της έτυχε κάτι έκτακτο και έφυγε, δηλώνει την προσπάθεια του να κατασκευάσει αποδεικτικά στοιχεία για να συγκαλύψει το έγκλημά του. «Από την άτυχη και άκρως ενοχοποιητική για αυτόν «έμπνευση» του προσφεύγοντος –κατηγορουμένου περί ώρα 20:44 να αποστείλει μέσω του κινητού του και της εφαρμογής επικοινωνίας messenger στο θύμα μήνυμα ρωτώντας το δήθεν «γιατί δεν ήρθε» και «αν ήταν όλα καλά», τη στιγμή που ο ίδιος στην απολογία του αναφέρει ότι σε συνομιλία τους μέσω κινητού τηλεφώνου στις 17:44 που ανέφερε ότι της συνέβη κάτι απρόοπτο και χρειάστηκε να φύγει (είναι έκδηλη εδώ η προσπάθειά του να «κατασκευάσει» αποδεικτικά στοιχεία, προκειμένου να αποσείσει τις ευθύνες του για το έγκλημα που διέπραξε)».

Τονίζεται πως οι κινήσεις του κατηγορούμενου και του θύματος μετά την έξοδο από το νοσοκομείο συμπίπτουν τοπικά και χρονικά, από τις συσκευές τις κινητής τηλεφωνίας. 

«Μου έμεινε στα χέρια» λέει τώρα ο αγγειοχειρουργός για τη μεσίτρια

Αξίζει να αναφερθεί πως ο αγγειοχειρουργός υπέβαλλε αίτηση για συμπληρωματική κατάθεση στην ανακρίτρια κι ενώ αρχικά υποστήριζε πως την επίμαχη ημέρα δεν είχε συναντηθεί καν με την άτυχη μεσίτρια, πλέον μέσω της δικηγόρου του παραδέχεται πως όχι μόνο την είδε, αλλά και πως ο θάνατός της οφείλεται σε ιατρικό λάθος, κατά την διάρκεια επέμβασης που της έκανε ο ίδιος. Μάλιστα αναμένεται να υποστηρίξει πως η άτυχη γυναίκα «του έμεινε στα χέρια». 
Όπως είχε αποκαλύψει το protothema.gr στο άψυχο σώμα της άτυχης Ντιάνας η ιατροδικαστής εντόπισε και δεύτερη ουσία, εκτός από την προποφόλη, η οποία ταυτοποιήθηκε. Πρόκειται για το σκληρό οπιούχο ναρκωτικό φάρμακο, fentanyl, το οποίο είναι 80 με 100 φορές πιο ισχυρό από τη μορφίνη και 40-50 φορές πιο ισχυρό από ηρωίνη 100% καθαρότητας. Το συγκεκριμένο φάρμακο εντοπίστηκε στο αίμα και τα ούρα της άτυχης 36χρονης.

Αρχικά ο αγγειοχειρουργός είχε προσπαθήσει να αποπροσανατολίσει τις αρχές, υποστήριζε ότι έχει «παγιδευτεί» ενώ δεν δίστασε ακόμη και να υποδείξει ενόχους προτρέποντας τις αρχές να ψάξουν στο συγγενικό και φιλικό περιβάλλον της 36χρονης, φωτογραφίζοντας μάλιστα τον σύζυγο της άτυχης μεσίτριας. 


Δείτε το βούλευμα στο protothema.gr

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (123)

Π. Θ

Εισαγγελέας στο νοσοκομείο θα μπει;

Υπερεγω, κανεις δεν με αγγιζει (νομιζε)

Αυτος καποια στιγμη θα σκοτωνε, ετυχε να ειναι η κοπελα αυτη. Δυστυχως, αλλα τρια παιδακια θα μεγαλωσουν χωρις τη μητερα τους

Τατιάνα Ιωσηφίδου

...το ανησυχητικό είναι μήπως στις μέρες μας αυτό κατάντησε να είναι grosso modo το αντιπροσωπευτικό ψυχοκοινωνικό προφίλ κάποιου (έστω και όχι σημαντικού, αλλά όμως υπαρκτού) τμήματος του ιατρικού πληθυσμού της χώρας... μπρρρρ...

Kostas gr

Ενα δεν καταλαβαινω,πως την κατεβασε απο τον πεμπτο οροφο;Κανεις δεν αντιληφθηκε τυποτα;;;

Κ.Π

Αυτό αναρρωτιέσαι από την πρώτη στιγμή! Είναι αδύνατο. Αν γνωρίζεις την κλινική αυτή, το δωμάτιο αυτό, τον όροφο, την διαδρομή ως έξω είναι εντελώς απίθανο. Να κουβαλήσεις ένα σώμα! Οι άψυχες κάμερες μίλησαν. Εξάλλου δεν κάνει εντύπωση πως κατάθεση αρχικά τουλάχιστον οικειοθελώς έδωσε ένας φοιτητής μόνο. Από τα παιδιά της επαρχίας υποθέτω, είναι και κάποια από στρατιωτικές σχολές, που έχουν ακόμη αθωότητα, ανθρωπιά και φιλότιμο. Ο γιατρός αυτός πριν τον φόνο με αυτή την ψυχοσύνθεση τι έκανε; Έγινε κατανοητή η παρακμή της κοινωνίας μας, η γκετοποίηση στα νοσοκομεία χρόνια τώρα με τα φακελάκια, τους διορισμούς καθηγητών, τον ετσιθελισμό κλπ; Μιλήστε με κάποιον γιατρό που εργαζόταν παλαιότερα εκεί για την κατάντια του σήμερα.Κομόρα στο Ιπποκράτειο; Ντροπή σας για όλο το πανελλήνιο.

αβγ

ειμαστε μια χωρα με τον μεγαλυτερο αναλογικα αριθμο γιατρων, καθε βαρεμενη μικροαστικη οικογενεια ηθελε και εναν γιατρο στο σπιτι και αυτο συνεχιζεται ακομη και σημερα με την κριση, ατομα ανικανα ανεπαρκη και κυριως ανισορροπα φερουν τον τιτλο του γιατρου και επιδιωκουν με καθε τροπο τα οφελη του, οπως κοινωνικη προβολη και δυναμη, χρημα ,δοξα κλπ, καταστασεις ξεπερασμενες σε συγχρονες κοινωνιες....αυτα αφορουν τους εγχωριους σπουδαγμενους που πασχουν απο το συνδρομο του καλου μαθητη, υπερτιμημενο εγω και ελλειψη ουσιαστικης παιδειας και κυριως ολους αυτους με τα αμφιβολου κτησεως πτυχια του εξωτερικου που δυστυχως ειναι η πλεοψηφια σημερα...ολα αυτα δημιουργουν αρρωστημενες καταστασεις και κοστιζουν τουλαχιστον ενα μνημονιο...θα πρεπει επομενως ολοι τους να ελεγχονται και να αξιολογουνται πριν και σε ολη την διαρκεια της σταδιοδρομιας τους για την πνευματικη και επαγγελματικη τους επαρκεια ...θεσμοι αγνωστοι και ανεφαρμοστοι με βαση τα δεδομενα αυτης της χωρας

Άσχετος

Τα άτομα με τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται στο βούλευμα και αποδίδονται στον γιατρό χαρακτηρίζονται ως sociopaths καί αποτελούν περί τα 4% τού πληθυσμού (Αμερικανική μελέτη). Είναι αρχικά δύσκολο να εντοπιστούν καί αφορούν τον γενικό πληθυσμό και όχι μόνο γιατρούς πχ επιχειρηματίες, προϊσταμένους κλπ. Παραπέμπω στο The sociopath nextdoor.!!

ΜΠΕΝ ΤΕΝ

Μόνο ο ίδιος ξέρει τι σκατα έκανε. Ίσως κάποια στιγμή σπάσει και πει την αλήθεια, αν και φαίνεται παχύδερμο

Καρναβαλι

το κωμικοτραγικο είναι ότι κατά καιρούς, σε συναλλαγές με το δημόσιο, τα απαιτούμενα ιατρικά δικαιολογητικα σου ζητούν να είναι από δημόσιο (μη ιδιωτικο) Νοσοκομείο, υπονοώντας οτι είναι αυξημένης αξιοπιστίας ...τρομάρα τους.

@καρναβάλι

που να δεις στα ιδιωτικά που απόφοιτους ΙΕΚ τους βαφτίζουν γιατρούς.

........

Λέμε όλοι διαρκώς σκέψεις και εκφράζουμε υποθέσεις αλλά,τελικά,ξέρει κανείς σας ποιό είναι το κίνητρο;Όχι σύμφωνα με την προσωπική του κρίση,αλλά ποιό είναι πραγματικά;Όταν θα μάθουμε αυτό,τότε θα καταλάβουμε και τί έχει συμβεί.Μέχρι τότε αερολογούμε.

@.....11/06/201700:11

Ποιά αληθεία να μάθουμε; Ήταν πεταμένη έξω από το νοσοκομείο πεθαμένη! αν δεν έχεις κάτι σοβαρό να πείς, να μας εμπνεύσεις, σε παρακαλώ πήγαινε αμέσως στον ράφτη!

Μαύρα λεφτά, δωρεάν υλικά και σεξ

ήταν και άλλος αλήτης μαζί του....δεν φοβάται μόνο τους Γεωργιανούς....

Γανυμήδης

Κάποιοι θέλουν να καλύψουν κάποιους! Ένας γιατρός δεν μπορεί να κλείνει ιδιωτικό ραντεβού με ασθενή και να μην το ξέρει η γραμματεία, το πρώτο άτομο στην κλινική με το οποίο ο ασθενής έρχεται σε επαφή όταν πρόκειται να νοσηλευτεί είναι γραμματεία. Τα τμήματα που διαθέτουν γραμματεία είναι το παθολογο-ανατομικό, το αναισθησιολογικό και το τεχνητό νεφρό. Η γραμματεία της κλινικής λειτουργεί σαν το κέντρο οργάνωσης και συντονισμού όλων των λειτουργιών μιας κλινικής. Η καταγραφή στο βιβλίο ασθενών είναι υποχρεωτική με το που μπαίνει ο ασθενής στο εξεταστήριο για κάθε χρονική στιγμή. Ο ιατρικός φάκελος του ασθενή ενημερώνεται από τους ιατρούς. Η γραμματεία της κλινικής φροντίζει για την αθροιστική καταγραφή στοιχείων που αφορούν τη νοσηλεία, τήρηση βιβλίου εισαγωγών και χειρουργικών επεμβάσεων, επιμελείται και καταγράφει το πρόγραμμα χειρουργείου και φροντίζει για τη καταχώρηση των χειρουργείων και των ιατρικών πράξεων ενός ασθενή στο μηχανογραφημένο σύστημα του! Σε αυτήν την περίπτωση δεν υπάρχουν στοιχεία???????........... βρωμιά, βρωμιά, βρωμιά, βρωμιά, βρωμιά, βρωμιά, βρωμιά, βρωμιά???????????

Οι γιατροί καταχρώνται τα νοσοκομεία!

Αυτά συμβαίνουν με τα φακελάκια, και τα ιδιωτικά ραντεβού με τους γιατρούς στα νοσοκομεία, αυτή την φορά ο γιατρός αφού αντιλήφθηκε ότι χάνει τον έλεγχο του ασθενή, τον ξεφορτώθηκε πετάζοντας έξω από το νοσοκομείο, τίποτα άλλο!

Γιατρός

Ξέρει κάποιος να μας πει ανώνυμα τα χαρακτηριστικά του θύτη; Πως έγινε γιατρός, πέρασε κανονικά στην Ιατρική, σπούδασε εξωτερικό, ήλθε με μεταγραφή; Γιατί κάνει ειδικότητα στα 38 του; Ήταν παιδί πλούσιων γονιών; Για να καταλάβουμε τι προφίλ έχει ένας άνθρωπος που δηλώνει γιατρός και κάνει ένα τέτοιο έγκλημα

Ελπηδα

Κανενασ δεναιχει δικαιομα ναπαιζειμετηνζωητωναλλωνοπηαμορφηκαινααιχει

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ali98

Η 31χρονη οδηγήγθηκε στον Εισαγγελέα Ηρακλείου νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι καθώς κατηγορείται ότι σκότωσε χθες Κυριακή τον εν διαστάσει σύζυγό της στην περιοχή της Αλικαρνασσού

prosf123

Οι αφίξεις από ξηρά και θάλασσα ανήλθαν σε 46.100, όντας αυξημένες κατά 24% σε σχέση με το 2018, ενώ οι αφίξεις μόνο διά θαλάσσης αυξήθηκαν κατά 54%, όπως καταγράφει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

19