«Σήκω απάνω Ψηλέ μου πατέρα. Λίγο ακόμη...»: Το συγκινητικό αντίο της Ντόρας Μπακογιάννη

«Σήκω απάνω Ψηλέ μου πατέρα. Λίγο ακόμη...»: Το συγκινητικό αντίο της Ντόρας Μπακογιάννη

Με φωνή που παλλόταν από συγκίνηση και με εμφανή την προσπάθεια να συγκρατήσει τα δάκρυά της, έκανε έναν σύντομο αποχαιρετισμό μετά την επιμνημόσυνη δέηση

«Σήκω απάνω Ψηλέ μου πατέρα. Λίγο ακόμη...»: Το συγκινητικό αντίο της Ντόρας Μπακογιάννη

Με δάκρυα στα μάτια και ραγισμένη φωνή αποχαιρέτησε η Ντόρα Μπακογιάννη τον πατέρα της
Κωνσταντίνο Μητσοτάκη
, αμέσως μετά την επιμνημόσυνη δέηση, λέγοντας «σήμερα είμαστε εδώ για να σου πούμε το μεγάλο ευχαριστώ και το πικρό αντίο». 

Σε έντονο συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, ξεκίνησε, «καθησυχάζοντας» τον πατέρα της ότι όλα στα Χανιά, στο Ακρωτήρι πάνε καλά, αφού «τα Λευκά όρη κρατούν ακόμη χιόνι, φέτος είχαμε πολλά νερά και η σοδειά προβλέπεται μεγάλη».
Κλείσιμο

Με φωνή που παλλόταν από συγκίνηση, συνέχισε: «Είμαστε όλοι εδώ. Ολη η οικογένεια, μά πάνω απ' όλα οι φίλοι σου που στάθηκαν δίπλα σου. Ολοι αυτοί που μια ζωή ακουμπούσες και ακουμπούσαν πάνω σου. Σε ευχαριστούμε που μας έμαθες να αγαπάμε την Κρήτη, να τιμούμε το λόγο μας και την τιμή μας. Σε ευχαριστούμε για την αστείρευτη πηγαία αισιοδοξία σου. Συχαριστούμε για τη λεβεντιά σου, για την καλοσύνη σου. Όταν σου είπα ότι η χώρα δεν πάει καλά, μου είπες να έχω πίστη στους Έλληνες».

Με εμφανή την προσπάθεια να συγκρατήσει τα δάκρυά της, τον ευχαρίστησε για τη δύναμη που τους δίδαξε. «Πως να βρω τη δύναμη να σε αποχαιρετήσω; Που να βρω λόγια, στέκονται κόμποι. Δεν δείλιασες ποτέ, σε όλες τις μικρότητες και τους δειλούς, τους λίγους. Δεν χώρεσες, δεν λύγισες. Ήσουν ψηλός, βλέπεις και το βλέμμα σου δεν ήξερε παρά να απλώνεται. Δεν χώρεσες. Για τη μάνα μου. Για μας».

Και έκλεισε τον σύντομο αποχαιρετισμό της: «Ψηλέ περήφανε πατέρα σήκω πάνω, γιατί άδειασε ο τόπος, γιατί θα χαράξει και δεν θα 'σαι εδώ. Σήκω απάνω. Λίγο απάνω. Λίγο ακόμα να μας βγάλεις στο ξέφωτο. Σήκω απάνω».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης