«Τη νύχτα που πήραμε διαταγή να φύγουμε απ' τα Ιμια»

«Τη νύχτα που πήραμε διαταγή  να φύγουμε  απ' τα Ιμια»

Ο κυβερνήτης και οι ναύτες της φρεγάτας «Αδρίας» περιγράφουν τις συγκλονιστικές στιγμές της νύχτας των Ιμίων - Θλίψη για τη συντριβή του ελικοπτέρου, πικρία και οργή για το σήμα επιστροφής στη Σαλαμίνα

Πριν από 21 χρόνια το πολεμικό πλοίο «Αδρίας», μία από τις φρεγάτες του στόλου, κλήθηκε να μεταβεί στις βραχονησίδες Ιμια έτοιμη να συνδράμει σε πιθανό θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Ο τότε κυβερνήτης, ναύαρχος ε.α. Γιάννης Εγκολφόπουλος, και οι ναύτες του «Αδρίας» σήμερα μιλούν στο «ΘΕΜΑ» και  περιγράφουν συγκλονιστικές στιγμές από τη νύχτα των Ιμίων
: για τη θλίψη και τη συντριβή τους όταν κατέπεσε το ελικόπτερο με τους τρεις αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού. Για την πικρία και την οργή τους όταν πήραν το σήμα της επιστροφής  στον ναύσταθμο της Σαλαμίνας. Ολοι τους, όμως, καταλήγουν σε μια κοινή διαπίστωση και δηλώνουν με αυτοπεποίθηση ότι εάν ακολουθούσε σύγκρουση, χάρη στο υψηλό τους ηθικό και τη μεγάλη αίσθηση πατριωτικού χρέους η ελληνική επικράτηση θα ήταν βέβαιη. Οπως ακριβώς γράφει και ο θυρεός της φρεγάτας: «Ελεύθερον το εύψυχον». Φράση του Θουκυδίδη που συμπυκνώνει το μαχητικό τους φρόνημα και σημαίνει ότι «η ελευθερία είναι συνυφασμένη με την ανδρεία». 

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 1996: Η κρίση στις βραχονησίδες Ιμια βρίσκεται στην αποκορύφωσή της. Στις 11 το πρωί δίνεται εντολή για απόπλου του στόλου. Ανάμεσα στα πολεμικά πλοία που εξέρχονται από τον ναύσταθμο της Σαλαμίνας και η φρεγάτα «Αδρίας». Ο τότε κυβερνήτης της, ναύαρχος ε.α. Γιάννης Εγκολφόπουλος, θυμάται εκείνες τις δραματικές ώρες. Τότε που παρά την κρισιμότητα της κατάστασης δεν έλειπε σε κανέναν ο ενθουσιασμός. Από τους ανώτατους αξιωματικούς έως τον τελευταίο ναύτη του αξιόμαχου πληρώματος. «Το σήμα του αρχηγού ΓΕΝ Ιωάννη Στάγκα έλεγε πως έπρεπε να αποπλεύσουμε άμεσα από τον ναύσταθμο της Σαλαμίνας, έχοντας πλέον το ΟΚ για τη χρήση όπλων. Ελεγε το σήμα: ‘‘Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι εάν χρειαστεί όλοι σας θα φανείτε αντάξιοι της ενδόξου ιστορίας του Π.Ν. Καλή τύχη και ο Θεός μαζί σας». Δεν ήταν εύκολες οι στιγμές, αλλά ο ενθουσιασμός όλων ήταν μεγάλος. Βγαίναμε στο Αιγαίο με την αίσθηση πως θα έπρεπε να τελειώσουμε επιτέλους με τα καμώματα των Τούρκων. Ολοι μας είχαμε πλήρη αίσθηση του καθήκοντος ότι πάμε να εκπληρώσουμε το χρέος στην πατρίδα», αναφέρει ο κ. Εγκολφόπουλος.

Καθώς η ρότα έχει χαραχθεί και οι ναύτες αντιλαμβάνονται πλέον τη σοβαρότητα της κατάστασης, το λιτό μήνυμα του κυβερνήτη επισημαίνει επιγραμματικά από τα μεγάφωνα του «Αδρίας» το αίσθημα πατριωτικής ευθύνης και το κάλεσμα στο καθήκον. «Αν και έχουν περάσει 21 χρόνια από τότε, τα λόγια του κυβερνήτη Εγκολφόπουλου είναι ακόμη στα αυτιά μου. ‘‘Παιδιά, η πατρίδα σάς καλεί να κάνετε το καθήκον σας. Εύχομαι ο Αγιος Νικόλαος να είναι στην πλώρη και η Παναγιά μαζί μας’’, ακούσαμε να λέει με τη στιβαρή φωνή του στα μεγάφωνα, ζητώντας μας να εφαρμόσουμε όσα είχαμε μάθει τους προηγούμενους μήνες στην εκπαίδευση», λέει ο κ. Στράτος Κοκκαλάς, ναύτης-ηλεκτροτεχνίτης το 1996 στο «Αδρίας», ανακαλώντας στη μνήμη του το έντονο κλίμα εκείνων των ωρών. «Ημασταν σαν μια γροθιά όλοι. Γνωριζόμασταν καλά, ταξιδεύαμε μαζί μήνες και όλοι ήμασταν ψυχωμένοι», αναφέρει.
Απόπλους με εμβατήρια: Το «Αδρίας» απέπλευσε μαζί με τον υπόλοιπο στόλο από τον ναύσταθμο της Σαλαμίνας, αν και μόλις είχε επιστρέψει από εκπαιδευτικό ταξίδι και οι περισσότεροι ναύτες βρίσκονταν εκτός φρεγάτας έχοντας έξοδο ή άδεια. Η επιστροφή τους έγινε εσπευσμένα, χωρίς κανείς έως τότε να αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης. 

«Οταν φύγαμε το πρωί με τον στόλο δεν είχαμε ακριβή αντίληψη της κατάστασης και βεβαίως πού πηγαίναμε. Το διαπιστώσαμε στην πορεία, όταν ξεκίνησαν να ακούγονται στρατιωτικά εμβατήρια -με στόχο να μας εμψυχώσουν- στα μεγάφωνα, αλλά και από τα λόγια των  ανωτέρων μας που μας έλεγαν ότι δεν πρόκειται για συνηθισμένο γυμνάσιο, αλλά για πολεμική αποστολή που ανά πάσα στιγμή θα μπορούσαμε να μπούμε στο στόχαστρο της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας και των υποβρυχίων», λέει ο δικηγόρος Γιώργος Καλλίνης, ναύτης-καμαρότος στη φρεγάτα το 1996, και συνεχίζει: «Ηρθαμε αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη κατάσταση λίγο πριν από τη στρατιωτική σύγκρουση. Ημασταν πλέον ο καθένας στη θέση του με το δάχτυλο στη σκανδάλη, ακούγοντας συνεχώς στα μεγάφωνα την προειδοποίηση: ‘‘Το παρόν δεν είναι γυμνάσιο’’. Τότε συνειδητοποιήσαμε όλοι μας πόσο κοντά ήμασταν στον πόλεμο». 
«Επικρατούσε σιγή. Δεν μιλούσε κανείς, ανησυχούσαμε όλοι και δεν το λέγαμε. Ηταν ώρες αγωνίας. Σκεφτόμασταν βέβαια τα αγαπημένα μας πρόσωπα, αλλά υπήρχε έντονο το συναίσθημα του χρέους προς την πατρίδα. Δεν θέλαμε μόνο να πολεμήσουμε, αλλά να γυρίσουμε σπίτια μας νικητές και περήφανοι», αναφέρει ο κ. Βίκτωρας Μισαηλίδης, μάγειρας τότε του «Αδρίας».  

«Παγώσαμε. Καταγράφαμε τις κινήσεις του ελικοπτέρου όταν αντιληφθήκαμε πως κάτι συμβαίνει. Λίγη ώρα μετά, και ενώ είχαμε φτάσει κοντά στα Ιμια, λάβαμε σήμα ότι πρέπει να στρίψουμε το πηδάλιο και να γυρίσουμε πίσω, υποστέλλοντας ουσιαστικά τη σημαία. Είχαμε καταρρακωθεί. Ολοι κλαίγαμε γι’ αυτό», λέει ο τότε κυβερνήτης της φρεγάτας «Αδρίας», ναύαρχος ε.α. Γιάννης Εγκολφόπουλος 

Το ελικόπτερο και η επιστροφή


Ο τότε κυβερνήτης και οι ναύτες του «Αδρίας» συμφωνούν ότι η χειρότερη στιγμή ήταν όταν πληροφορήθηκαν την πτώση του ελικοπτέρου του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού που είχε εντοπίσει τους Τούρκους καταδρομείς. Το ελικόπτερο κατέπεσε μεταξύ των βραχονησίδων Πίττα και Καλόλιμνος την ώρα που επέστρεφε στη φρεγάτα «Ναυαρίνο». Το πλήρωμα του ελικοπτέρου, ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Εκτορας Γιαλοψός, είχε συνεργαστεί πολλές φορές σε ασκήσεις με τα στελέχη του «Αδρίας». Ηταν λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου 1996, όταν η σύγκρουση ανάμεσα στις δύο χώρες ήθελε μόνο μια σπίθα για να ανάψει. Η άμεση παρέμβαση, ωστόσο, των ΗΠΑ με το περιβόητο «No ships, no troops, no flags» του τότε υφυπουργού Εξωτερικών Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, είχε ως αποτέλεσμα να διαταχθεί ο στόλος να επιστρέψει στη βάση του και να υπάρξει αποκλιμάκωση. Στο «Αδρίας» τα συναισθήματα θλίψης και οργής για τον θάνατο του πληρώματος του ελικοπτέρου διαδέχτηκε η απογοήτευση για την εντολή αποχώρησής του.

Κρίση στα Ίμια - Έκτακτα δελτία MEGA ξημερώματα 31.01.1996

«Παγώσαμε. Καταγράφαμε τις κινήσεις του ελικοπτέρου όταν αντιληφτήκαμε πως κάτι συμβαίνει. Γνώριζα το πλήρωμα και ήταν μια δύσκολη στιγμή. Τελικά δεν ήταν η μόνη. Λίγη ώρα μετά, και ενώ είχαμε φτάσει κοντά στα Ιμια, λάβαμε σήμα ότι πρέπει να στρίψουμε το πηδάλιο και να γυρίσουμε πίσω, υποστέλλοντας ουσιαστικά τη σημαία. Είχαμε καταρρακωθεί. Ολοι κλαίγαμε γι’ αυτό», αποκαλύπτει ο τότε κυβερνήτης του «Αδρίας». «Στο άκουσμα της είδησης για την πτώση του ελικοπτέρου, αναδύθηκε ένα κράμα συναισθημάτων. Θλίψη για τα παιδιά που χάθηκαν και πικρία για τη μάχη που δεν δόθηκε… Η οργή μεγάλωσε όταν διατάχθηκε το πλοίο να επιστρέψει στη βάση του», αναφέρει ο κ. Καλλίνης. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο τότε ηλεκτροτεχνίτης του «Αδρίας» κ. Κοκκαλάς: «Ημασταν σε ετοιμότητα φορώντας τις πυρίμαχες στολές, ώστε αν το πλοίο βληθεί να τρέξουμε να αποκαταστήσουμε τις ζημιές, μέχρι που ήρθε το σήμα για την πτώση του ελικοπτέρου και τον θάνατο των παιδιών που τα γνωρίζαμε και είχαμε συνεργαστεί παλαιότερα. Απόλυτη σιωπή ανάμεσά μας και στα πρόσωπα όλων έβλεπες τη στενοχώρια αλλά και την οργή. Οταν, δε, αργότερα δόθηκε η εντολή να επιστρέψουμε, όλοι μας κλαίγαμε γιατί ξέραμε τι σήμαινε αυτό». 
 
Τι θα γινόταν εάν... 


Τι θα γινόταν όμως εάν εκείνη τη νύχτα στα Ιμια εξελισσόταν ένα θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία; O τότε κυβερνήτης Γιάννης Εγκολφόπουλος εμφανίζεται κατηγορηματικός: «Βρισκόμασταν σε πλεονεκτική κατάσταση και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας. Τους είχαμε στη μέση, γύρω από τα Ιμια. Θα βαράγαμε και θα πηγαίνανε στον πάτο. Είτε το ήθελαν, είτε όχι. Αλλά θα χάναμε και κόσμο. Αυτή είναι η αλήθεια. Αλλά θα είχε ξεκαθαρίσει η κατάσταση και θα τελειώναμε με τους Τούρκους για τα επόμενα 100 χρόνια», τονίζει με πικρία και συνεχίζει: «Οι Τούρκοι δεν θα ανέβαιναν στα μικρά Ιμια αν η εντολή ήταν διαφορετική από την τότε πολιτική ηγεσία».
«Υπήρχε υψηλό φρόνημα και βλέπαμε στο πρόσωπο των αξιωματικών μας τη θέλησή τους να αντιμετωπίσουν νικηφόρα τους Τούρκους. Αλλοι όμως αποφάσισαν», συμπληρώνει ο κ. Μισαηλίδης. «Εάν χρειαστεί να ξαναπάω στα Ιμια, θα το κάνω, αν και πατέρας τριών ανήλικων παιδιών. Μπορούσαμε το 1996 να φύγουμε περήφανοι. Δεν μας άφησαν», καταλήγει ο κ. Κοκκαλάς.

«Εάν χρειαστεί να ξαναπάω στα Ιμια, θα το κάνω, αν και πατέρας τριών ανήλικων παιδιών. Μπορούσαμε το 1996 να φύγουμε περήφανοι. Δεν μας άφησαν», αναφέρει ο τότε ηλεκτροτεχνίτης του «Αδρίας» κ. Στράτος Κοκκαλάς 
«Δεν θέλαμε μόνο να πολεμήσουμε, αλλά να γυρίσουμε σπίτια μας νικητές και περήφανοι. Υπήρχε υψηλό φρόνημα και βλέπαμε στο πρόσωπο των αξιωματικών μας τη θέλησή τους να αντιμετωπίσουν νικηφόρα τους Τούρκους. Αλλοι όμως αποφάσισαν», λέει ο κ. Βίκτωρας Μισαηλίδης, μάγειρας του «Αδρίας» το 1996  

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (128)

Ηρωες του Καναπέ

Μια ζωη σφαλιαρες τρωμε, ολοι μας βγηκαν ηρωες τωρα. Εριξαν το ελικοπτερο οι Τουρκοι και ολοι οι "γενναιοι μας πολεμιστες" τα μαζεψαν και εφυγαν ριχνοντας την ευθυνη στους βεκρους χειριστες του ελικοπτετου. Κοτες με πεταλα ειμαστε και κανενας δε υα παει να γινει κρεας με εντολη κοιλαρα στρατηγου που δεν εχει παιξει ουτε πετροπολεμο αλλα εχει 50 πατασημα. Οι Τουρκοι εχουν φερετρα καθε μερα απο το πολεμο με τους Κουρδους και το πολεμο με τους Συριους, εμεις στο ΝΑΤΟ παμε μονο για μαγειροι και θαλαμοφυλακες. Ο Τσιπρας και η Αριστερα γνωριζουν οτι ο Λαος δε μπορει να πολεμησει και θα μοιρασουν δικαια το Αιγαιο στα δυο. Οι νησιωτες δε θα εχουν προβλημα αλλαγης σημαιας.

stealthbomber

Κλασσικη ψυχοπαθολογικη συμπεριφορα φασιστων.. Μαγειρες ,καμαρωτοι ,ηλεκτρολογοι , ολοι νομιζαν οτι θα νικουσαν ... Ισως πρεπει τελικα να γινει ενας μεσαιας εκτασης πολεμος ...Να δουμε ποιοι θα νικησουν & ποιοι θα φυγουν νυχτα , κρυμμενοι σε αμπαρια πλοιων , για... Αργεντινη ... Για να γλυτωσουν το λυντσαρισμα απο τον αγανακτισμενο λαο..

Έννοια σου τηγανακι εσυ

Και ξερουν και αυτοί, και εμείς ποιος. Αλλιως θα είχε γίνει κάτι εδώ και καιρό, δεν θα καθοντουσαν στα αυγα τους αναλισκομενοι σε εντάσεις και χαζοδηλωσεις. Ο τούρκος βασίζεται στην υποχωρητικότητα των εκάστοτε κυβερνήσεων, και την αβαντα που μια ζωη του δινουν οι δυτικοι και τποτα άλλο. Σε ευθεία αναμέτρηση να δούμε τι θα γίνει. Πιο πολύ ανησυχω για τον εσωτερικό στρατό που έχουμε κρυμμένο εδώ μέσα παρά για τους χαζοτουρκους.

Ανακσίμανδρος

Ολα τα παλικαράκια της φακής και λοιποι τουρκοφάγοι του καναπέος να ανάβουν ενα κεράκι στον Μπαρμπα Σαμ που μας προστάτεψε εκεινο το βραδυ και δεν τρέχουμε τωρα σε Γενευες και Ζυρίχες οχι για την Κυπρο αλλα για τα νησια του Αιγαιου.Αλλα τι να πει κανεις για εναν λαο που εχει κανει δόγμα την θρασυδειλία και τον τσαμπουκα (πάντα)πίσω απ τις πλάτες ισχυρων προστατων.

Νταλαβέρης Ιωαννης

Δηλαδη τι υπαινισεσαι ρε φίλε.Οτι ειμαστε εκδιδόμενη χωρα μονο και μονο επειδη μια ζωη αρεσκομαστε να εχουμε προστατες και τσατσάδες? Λίγος σεβαζμος δεν βλάπτει, ιδιαιτερα οταν αναφέρεσαι σε μια χωρα που γέννησε εναν Πλατωνα εναν Αριστοτέλη εναν Κωστα Πρεκα μια Χαρα Βέρρα εναν Νίκο Γιουτσο και ουκ εστιν τελος......

Άλλοι πρέπει να λένε ευχαριστώ

...στον μπαρμπα Σαμ και όχι εμείς....Άλλα με τέτοια ηττοπάθεια και ραγιαδισμο παλικάρι μου, τι να πεις και εσύ...

Το κεράκι

Στον Άγιο Παντελεήμονα που σου πάει γιατί εκεί συχνάζουν οι χρυσοσκοτιτες.

Δημήτρης

Απο την μια μερια λες καλως μαζευτηκαμε πισω, γιατι δεν ξεραμε που θα πήγαινε η συραξη, απο την αλλη ομως αν το δεις πατριωτικα, λες πως ως τοτε τα ιμια ηταν ελληνικά ενω τωρα δεν μπορείς να φτασεις εκεί..

Οι Ελληνες

Και μόνο αυτοί. Οι Εβραίοι όχι και ποτε. Το καταλαβες η πρέπει να κοιτάξεις κανένα καθρέφτη;

Μια υπενθύμιση

Τελευταία. Σήμερα είναι 9 ΦεΦεβρουαρίου 2017. Ο Φεβρουάριος /Φλεβάρης του 2003 9 και παλι σου θυμίζει κάτι; Επειδή εμένα μου θυμίζει πιο πολλά απ όσα μπορείς να φανταστείς, δε θα ξανακάνω τον κόπο να απαντήσω είναι ιεροσυλία για μένα.

sofoklis

Εγω ημουν στην Χιο εφεδρος αξιωματικος μολις ειχα παει και περιμενα μαζι με 10 φαντάρους στην παραλια με τα οπλα ετοιμα ,εβρεχε ασταμάτητα

Α.Σ.Χριστ.

Εγω ημουν στην Κω με ενα γκομενάκι σκαστος απ τη γυναικα μου δηθεν για δουλειές. Αποκλειστηκαμε και την βγαζαμε ολη μερα στο ξενοδοχειο.Περασαμε υπέροχα Τσαντιστηκα με το ευχαριστω του Σιμιτη γιατι ελαβε τέλος το πατιρντι και ημουν υποχρεωμενος να γυρίσω Αθηνα.Αξεχαστη χρονια που με σημαδεψε βαθιά.

Για άλλη μια φορα

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

ανθρωπε μου

Είσαι με τα σωστά σου ; Αυτό που σου είπα είναι να σταματήσεις να παριστανεις τον ετοιμοπολεμο γιατί δε σου πηγαίνει ο ρόλος το αντίθετο μάλιστα. Τρέμεις μήπως φανεί το παραμύθι που πουλάς. Ασε τους ψεύτικος βρυχηθμους και πήγαινε να γαυγισεις αλλού αντε τελειωνε .

ετοιμοπολεμος

αμα κανουν κανενα ντου οι τουρκοι στα νησια , πιστςευω τα ελληνικα ΜΜΕ , Διαφορες ΜΚΟ, διαφοροι αλληλεγυοι κ.λπ , να μας συμπαρασταθουν με παθος και να μας βοειθησουν να φυγουμε για προσφυγες στην ευρωπη να γλυτωσουμε απο τα δεινα του πολεμου τις οικογενειες μας , να εχουμε μια καλυτερη ζωη , και να παρουμε μπολικα επιδοματα . . . . ,. ,. Ενοειτε δεν θα τον αλαξουν τον αμανε και θα θυμηθουν τους ελληνες, και θα μας πεζουν πολεμικα εμβατηρια προς εξυψωση του ηθικου να σηκωσουμε τα οπλα να υπερασπισουμε τα πατροα εδαφη ,. . . εξαλου εχουν εισβαλει αρκετοι εδω , που απο οτι βλεπω με χαρα μαλλον ,θα σηκωσουν τα οπλα να σωσουν τα τομαρια πολλων ανθελληνων . . . . ,. ,.αντε και κοντα το βλεπω να ειναι . . . καταντιες. ! . !

ΚΩΣΤΑΣ 95Δ

Ναυτης που πηρα μεταθεση ενα μηνα μετα τα Ιμια στην ΝΒΝΕ και μετα στην ΒΕΝΟΚ(Βαση ελικοπτερων Ναυτικου Κοτρωνι)ημουν στο γραφειο Τμηματαρχη Διοικησεως με αξιωματικο τοτε τον Γατζουνη.Στο γραφειο του υπηρχε χρηματοκιβωτιο που ειχε και τα 2 πορισματα-εκθεσεις ...... Υπαρχουν 2 πορισματα-εκθεσεις για την πτωση του ελικοπτερου στα Ιμια η μια η ψευτικη αυτη που εχει δωθει στην δημοσιοτητα και η αλλη που λεει την αληθεια και την ξερουν ολοι οι τοτε ελικοπτεραδες sikorsky και agusta bell. Οσο για το ηθικο τοτε ηταν στα υψη θελαμε να ειχαμε μπροστα μας τους Τουρκους και να τους δαγκωναμε την σαρκα.Οταν μαθαμε βεβαια το ευχαριστω στους Αμερικανους που ξεστωμισε ο γιαπωνεζος σχιστοματης ελαιοπαραγωγος προδοτης σημιτακος μονο ντροπη αισθανθηκα.

Στρ (ΤΧ)

Εκείνο το βράδυ ήμουν θαλαμοφύλακας στο στρατόπεδο στους Αγ. Αναργύρους στην Αθήνα. Όταν μου δόθηκαν σχετικές διαταγές από τη διοίκηση, ξύπνησα τον θάλαμο μου στρατιωτών και έτρεξα για να κάνω το ίδιο και στον 2ο θάλαμο που απέχει 100 μέτρα από τον πρώτο. Οι εντολές ήταν σαφείς: "Αναλάβατε εξαρτήσεις και οπλισμό, άπαντες!". Χρειάστηκε να πάω και να 'ρθω καμιά δυο φορές ακόμα για να βεβαιωθώ ότι οι άντρες ακολουθούσαν ορθά τις οδηγίες . Έβρεχε καταρρακτωδώς και είχα γίνει μούσκεμα. Έτρεμα στην ιδέα ενός πολέμου -έστω μιας σύρραξης. Στην πραγματικότητα φοβόμουν. Σε κάθε είσοδο μου στους 2 θαλάμους, οι συνάδελφοι με κοιτούσαν επίμονα με προσμονή, προσπαθώντας να εκμαιεύσουν κάποια πληροφορία, κάτι νεότερο. Αυτό με ταρακούνησε και με αναθάρρεψε. Έπρεπε να φανώ αντάξιος της περίστασης. Δεν ξέρω τι βλέμμα είχα, αλλά κάποια στιγμή ένας συνάδελφος μου παρατήρησε ότι το κεφάλι μου "έβγαζε ατμούς"...! Προφανώς ήμουν σε μεγάλη ένταση -και σωματικά.

SAKIS

Θαλαμοφύλακας στους Αγίους Αναργύρους και ήσουνα σε ένταση...??? μΑς ΔΟΥΛΕΎΕΙς ΡΕ ΜΕΓΆΛΕ???

Θεσσαλονίκη - Μακεδονία

Μην αφήνετε τους εαυτούς σας να παρασυρθούν από τα γνωστά τρολάκια . Και όπλα θα πάρουμε και επιτέλους θα τα χρησιμοποιήσουμε όπως πρέπει . Και οι κρεμάλες θα στηθούν για όλους όσοι είναι ένοχοι , πολιτικοί και στημένοι κονδύλοφόροι σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο . Χωρίς φωνές , θυμούς και αγανάκτηση . Απλώς ήρθε η ώρα του κλεισίματος των λογαριασμών . Έλληνα άρχισε να ψηφίζεις Ελληνικά και κυρίως άρχισε να σκέφτεσαι για λογαριασμό σου . Όταν το κάνεις αυτό , κυριολεκτικά σε τρέμουν και το βλέπεις και εσύ από τα σχόλια .

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης