Η Άγκυρα εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος των «8»

Η Άγκυρα εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος των «8»

Το ένταλμα εκδόθηκε μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδώσει τους Τούρκους στρατιωτικούς στη γειτονική μας χώρα

Η Άγκυρα εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος των «8»
Ένταλμα σύλληψης των 8 πραξικοπηματιών εκδόθηκε από την Τουρκία αμέσως μετά την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης για τη μη έκδοση τους στη γειτονική χώρα.
Όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η Ίντερμπολ πλέον αναζητά τους οχτώ πραξικοπηματίες που την 15η Ιουλίου του 2016 δραπέτευσαν στην Ελλάδα ζητώντας πολιτικό άσυλο.

Την ίδια ώρα, η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι θα αξιολογήσει την απόφαση του Αρείου Πάγου για τους 8 Τούρκους στρατιώτες, μία απόφαση η οποία θα επηρεάσει τις διμερείς και περιφερειακές σχέσεις της με την Ελλάδα, όπως δηλώνει με ανακοίνωση του το τουρκικό ΥΠΕΞ.
Κλείσιμο
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, εκφράζεται η δυσαρέσκεια τους για την σημερινή απόφαση που δεν επιτρέπει στους 8 πραξικοπηματίες να οδηγηθούν ενώπιον της τουρκικής δικαιοσύνης.

«Τα άτομα αυτά έλαβαν μέρος στην απόπειρα πραξικοπήματος της χώρας μας την 15η Ιουλίου, την δολοφονία 248 πολιτών μας και την απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου μας”, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Επίσης, αναφέρεται ότι «με αυτή την απόφαση η Ελλάδα αποφεύγει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Η ελληνική δικαιοσύνη επιτρέπει, αντίθετα με όσα ορίζει το διεθνές δίκαιο, να μείνουν ατιμώρητοι οι εγκληματίες».
Τέλος, αναφέρεται ότι « η απόφαση αυτή λήφθηκε με πολιτικά κίνητρα με συνέπεια των διμερών μας σχέσεων και των εργασιών μας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αλλά και σε άλλα περιφερειακά θέματα». 

Η απόφαση του γραφείου του Εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης ελήφθη λίγη ώρα αφότου Άρειος Πάγος αποφάσισε να μην προχωρήσει στην έκδοση στην Τουρκία των 8 Τούρκων αξιωματικών που διέφυγαν στην Ελλάδα την επομένη του πραξικοπήματος εναντίον του Ερντογάν.

Υπέρ της απόφασης να μην εκδοθούν οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί στην γειτονική χώρα είχαν ταχθεί επιφανείς εκπρόσωποι του ελληνικού νομικού κόσμου. 

Οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί είχαν φθάσει στη χώρα μας (Αλεξανδρούπολη) με στρατιωτικό ελικόπτερο το περασμένο καλοκαίρι μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.

Οι αρεοπαγίτες δεν έκαναν δεκτά τα αιτήματα των τουρκικών αρχών για έκδοση των Τούρκων στρατιωτικών και έκαναν δεκτά τα αιτήματα τους για αναίρεση των αποφάσεων του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών που είχαν ταχθεί υπέρ της έκδοσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης