Μέι για Κυπριακό: Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε μέρος στην διάσκεψη της Γενεύης

Μέι για Κυπριακό: Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε μέρος στην διάσκεψη της Γενεύης

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας σε ερώτηση που δέχτηκε από βουλευτή ανέφερε ότι η κυβέρνησή της αναγνωρίζει τη σημασία των διεξαγόμενων συνομιλιών και τόνισε πως η Βρετανία είναι έτοιμη να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να παίξει το ρόλο της

Μέι για Κυπριακό: Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε μέρος στην διάσκεψη της Γενεύης
H Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε πως η χώρα της είναι έτοιμη να λάβει μέρος στην πολυμερή διάσκεψη της Γενεύης για την Κύπρο, με την προϋπόθεση ότι κάτι τέτοιο θα συμβάλλει στην επίτευξη λύσης. 

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων από το Λονδίνο  η κα Μέι απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή στη Βουλή των Κοινοτήτων ανέφερε ότι η κυβέρνησή της αναγνωρίζει τη σημασία των διεξαγόμενων συνομιλιών. Συνέχισε λέγοντας ότι η θέση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι απλή: 

«Ως εγγυήτρια (δύναμη) είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να παίξουμε το ρόλο μας. Αλλά είναι σημαντικό αυτό να τελεί πρωτίστως υπό την ηγεσία των δύο ηγετών που έχουν δώσει ώθηση σε αυτές τις συζητήσεις στην Κύπρο, προφανώς υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών».

«Επομένως», συμπλήρωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, «είμαστε έτοιμοι να παραστούμε στις συνομιλίες τη 12η Ιανουαρίου».

Σε σχέση την ΕΕ, η Τερέζα Μέι ανέφερε πως αυτή τη στιγμή έχει την ιδιότητα παρατηρητή  αλλά έχει εκφράσει την ετοιμότητά της να είναι παρούσα.
Κλείσιμο

Στο σημείο αυτό η κα Μέι σημείωσε: «Αλλά αυτό που λέμε όλοι είναι πως θα είμαστε παρόντες εάν αυτό πρόκειται να βοηθήσει στο να έρθουμε σε μία λύση. Πρέπει να επικεντρωνόμαστε όχι στο κατά πόσο θέλουμε ή όχι να είμαστε εκεί, αλλά στο αποτέλεσμα που θα επιτύχουμε και αυτό πρέπει να στοχεύει στο να δούμε μία λύση και επανένωση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης