Κυπριακό: Δείπνο απόψε για Αναστασιάδη - Ακιντζί με συμβολή του ΟΗΕ

Κυπριακό: Δείπνο απόψε για Αναστασιάδη - Ακιντζί με συμβολή του ΟΗΕ

Αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση που θα έχουν οι δυο τους  μετά το ναυάγιο του Mont Pelerin - Το δείπνο οργανώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη

 Κυπριακό: Δείπνο απόψε για Αναστασιάδη - Ακιντζί με συμβολή του ΟΗΕ
Δείπνο θα πραγματοποιηθεί απόψε με συμμετοχή του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγα λεπτά ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΗΕ. Αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση που θα έχουν οι δυο τους  μετά το ναυάγιο του Mont Pelerin.

Νωρίτερα, πληροφορίες του protothema.gr ανέφεραν ότι ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε έχει εξασφαλίσει την αποδοχή για μια τέτοια κοινωνικής φύσεως συνάντηση από τον κ. Αναστασιάδη και αργότερα αναμενόταν να επικοινωνήσει τηλεφωνικώς και με τον κ. Ακιντζί. 

Ο κ. Έιντε συναντήθηκε το πρωί και με τον κ. Αναστασιάδη και τον κ. Ακιντζί. Αρνήθηκε όμως να επιβεβαιώσει την πιθανή συνάντηση των δύο, σημειώνοντας ότι αν υπάρχει κάτι θα ανακοινωθεί το απόγευμα.
Κλείσιμο

Ο κ. Έιντε στις δηλώσεις του είπε πως «έχουμε διανύσει τόση απόσταση που θα ήταν τραγικό αν χάσουμε αυτήν την ευκαιρία πάνω σε θέματα τα οποία σίγουρα μπορούν να γεφυρωθούν».
Είπε ότι όλοι θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι σε οποιαδήποτε ειρηνευτική διαδικασία υπάρχουν σίγουρα οπισθοδρόμηση πριν από την επιτυχία.

Ο κ. Εϊντε επανέλαβε ότι και οι δύο πλευρές προσπαθούν να βρουν τρόπους για να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να συνεχίσουν τη διαδικασία και «εργαζόμαστε για την εξεύρεση της σωστής φόρμουλας. Όταν φθάσουμε εκεί, θα το ανακοινώσω», σημείωσε, προσθέτοντας ότι ο κύριος στόχος είναι οι δύο ηγέτες να επιστρέψουν στο τραπέζι μαζί αλλά και «να διευθετήσουμε το τελευταίο μίλι των επόμενων βδομάδων».

Ανέφερε ότι ανησυχεί για το τί συμβαίνει εκτός των διαπραγματεύσεων και ότι υπάρχει ένα αυξανόμενο κλίμα απαισιοδοξίας το οποίο αν και είναι κατανοητό υπάρχει επίσης και σκλήρυνση των θέσεων. Εκείνοι που ήταν αισιόδοξοι τώρα νιώθουν ότι τώρα είναι πιο δύσκολο και αυτό είναι κακό σημάδι, είπε.  Πιστεύω, ανέφερε ότι και ο Τύπος διαδραματίζει ρόλο στο να μην συντείνει στο αίσθημα ότι η μια πλευρά είναι πάντα σωστή και η άλλη λανθασμένη.

Είπε επίσης ότι όλοι θα πρέπει να νιώθουν την ευθύνη για να διατηρήσουν την ελπίδα ζωντανή.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης