Χωριό στέλνει επιστολή στο Δήμο Πατρέων και απειλεί με ανεξαρτητοποίηση

Χωριό στέλνει επιστολή στο Δήμο Πατρέων και απειλεί με ανεξαρτητοποίηση

Οι κάτοικοι του χωριού εκφράζουν την αγανάκτησή τους για σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά και κάνουν λόγο για αποχώρηση από τον Δήμο και ανεξαρτητοποίηση ως αυτόνομη κοινότητα

Σαφή προειδοποίηση προς το δήμαρχο Πατρέων έστειλαν οι κάτοικοι ενός χωριό μόλις 10 χλμ. έξω από την αχαϊκή πρωτεύουσα, λέγοντας πως θα «ανεξαρτητοποιηθούν», βγαίνοντας εκτός των ορίων του δήμου, αν δεν επιλυθούν τα προβλήματά τους. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Patra news. gr σε επιστολή τους προς το δήμαρχο της Πάτρας  οι 505 από τους 800 ενήλικους κατοίκους του Ανω Καστριτσίου, εκφράζουν την αγανάκτησή τους για σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά και κάνουν λόγο για αποχώρηση από τον Δήμο και ανεξαρτητοποίηση ως αυτόνομη κοινότητα.

Οι κάτοικοι του χωριού κάνουν σαφείς τις προθέσεις τους αναφέροντας ότι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι από τα προβλήματα που παραμένουν άλυτα.

Σημείο αιχμής φαίνεται να αποτελεί η ύδρευση, η οποία επί των ημερών της παρούσας δημοτικής αρχής ανήλθε σε υψηλά κλιμάκια σε ό,τι αφορά τους λογαριασμούς που καταφθάνουν στα σπίτια την ίδια ώρα  που οι παροχές του Δήμου είναι του ...περασμένου αιώνα. Οι κάτοικοι στην τελεσιγραφική επιστολή τους κάνουν λόγο για σκουριασμένα δίκτυα, αμίαντο εν έτει 2016 και για χρωστούμενα από ανεμογεννήτριες και την πηγή.

Το Άνω Καστρίτσι πριν ενταχθεί στο Δήμο Πατρέων ήταν τοπική κοινότητα του Δήμου Πατρέων και το ομώνυμο χωριό έδρα της. Σύμφωνα με τη Wikipedia, ανήκε στην πρώην επαρχίας Πατρών του Νομού Αχαΐας. Από το 1997 ως το 2010 ήταν δημοτικό διαμέρισμα του πρώην Δήμου Ρίου. Απέχει 10 χιλιόμετρα από την Πάτρα βρίσκεται στους πρόποδες του Παναχαϊκού σε υψόμετρο 482 μέτρων. Στην απογραφή του 2011 είχε πληθυσμό 832 κατοίκους. Από το Άνω Καστρίτσι διέρχεται ο ποταμός Σέλεμνος που είναι γνωστός και σαν "Καστριτσιάνικο ποτάμι" ενώ είναι φημισμένο χωριό για τα κεράσια του.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

paran_stoi_923

Σ' ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο λειτουργούσαν τέσσερις υπολογιστές, μέσω των οποίων, οι πελάτες μπορούσαν να μπουν σε στοιχηματική ιστοσελίδα με κωδικούς που τους διέθεταν ο 49χρονος υπεύθυνος του καταστήματος  και ένας 20χρονος υπάλληλος

panagia-tinos-new

Παύθηκε από τον Γαβρόγλου  η διοικούσα επιτροπή του Ιδρύματος και προκηρύχθηκαν εκλογές για ανάδειξη νέας - Στο ΣτΕ προσέφυγε ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος και τα αποπεμφθέντα μέλη

3