LIVE

Κορωνοϊός

Το ΠΑΜΕ «έδιωξε» τον Κατρούγκαλο από το υπ. Εργασίας για την παρουσίαση του νέου ασφαλιστικού

Το ΠΑΜΕ «έδιωξε» τον Κατρούγκαλο από το υπ. Εργασίας για την παρουσίαση του νέου ασφαλιστικού

Η συνέντευξη τύπου αντί για το κτήριο της οδού Σταδίου θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή - Τα μέλη του ΠΑΜΕ πήγαν στο κτήριο αξημέρωτα, πριν τις 6:30 - Καλούν τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις κατά του πολυνομοσχεδίου 

Σε αιφνιδιαστική συμβολική κατάληψη του υπουργείου Εργασίας προχώρησαν τα ξημερώματα εργαζόμενοι από δεκάδες σωματεία του Ιδιωτικού και του Δημόσιου τομέα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Λίγο πριν τις 6:30 δεκάδες μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο της οδού Σταδίου και απέκλεισαν την είσοδο με αποτέλεσμα ελάχιστοι από τους εργαζομένους να μπορέσουν να ανέβουν στα γραφεία τους. Στη συνέχεια έστησαν και εξέδρα προκειμένου να πραγματοποιήσουν ομιλίες.

Αποτέλεσμα της κατάληψης ήταν το υπουργείο Εργασίας να υποχρεωθεί σε αλλαγή του τόπου διεξαγωγής της συνέντευξης τύπου για την παρουσίαση του πορίσματος της επιτροπής σοφών για το νέο ασφαλιστικό και αντί για το κτήριο της οδού Σταδίου να γίνει σε αίθουσα της Βουλής.
 
«Καλούμε όλους τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους νέους και τις νέες, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες αυτή τη στιγμή στο Υπουργείο. Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν τώρα αποφάσεις αγώνα, να βγουν στο δρόμο», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.


 
Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν αναφέροντας: «Το νέο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται αύριο μαζί με το σημερινό πόρισμα της «επιτροπής σοφών», συντρίβει ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Την ίδια ώρα που χαρίζουν χρήμα και απαλλάσσουν από χρέη τους επιχειρηματικούς ομίλους, επιχειρούν να βάλουν ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση, να την μετατρέψουν σε ατομική υπόθεση του κάθε εργαζόμενου.


 
Μας θέλουν στη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, χωρίς συντάξεις, χωρίς προστασία στους χώρους δουλειάς, χωρίς πρόσβαση στην υγεία και την πρόνοια. Σπρώχνουν τους εργαζομένους στα νύχια των αρπαχτικών που αντιμετωπίζουν την ασφάλιση ως πεδίο κερδοφορίας, στα νύχια των ασφαλιστικών εταιρειών και στους επιχειρηματίες της υγείας.
 
Να μην περάσει η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης!

Να μην περάσει η νέα επέλαση στα δικαιώματα που κατακτηθήκαν με πολύχρονους αγώνες και αίμα.
 
Όλοι τώρα έξω από το Υπουργείο Εργασίας!

Όλοι αύριο στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 6.30μμ»!Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (31)

konstantinos

Η ίδρυσις του ΣΕΚΕ μετέπειτα ΚΚΕ- έγινε κατά την διάρκεια του 1ου Σοσιαλιστικού Συνεδρίου, που συνήλθε στις 17-23 Νοεμβρίου του 1918 (4-10 Νοεμβρίου με το τότε ισχύον ημερολόγιο), στον Πειραιά, μια μόλις εβδομάδα μετά την ίδρυση της ΓΣΕΕ. Πρωτεργάτης της ιδρύσεως ήταν ο Αβραάμ Μπεναρόγια, ενώ συμμετείχαν περίπου 30 σύνεδροι. Ιδού κάποια ονόματα συμμετεχόντων: Σαμουήλ Γιονά, Αβραάμ Πέχνα, Αλμπέρτο Αρδίττι, Ισαάκ Καρασσό, Χ. Μπενρουμπή, Φραντς Τζουλάτι, Ζακ Βεντούρα (ιδρυτής της νεολαιίστικης ΟΣΕΝΕ (μετέπειτα ΟΚΝΕ, σήμερα ΚΝΕ), Αλμπέρτο Κουριέλ, Αβραάμ Λεβί, Φραντς Πετρούσκα κ.α. Όπως καταλαβαίνετε, η πλειοψηφία των ιδρυτών του ΣΕΚΕ (ΚΚΕ) ήταν εβραϊκή, όπως και σ όλα τα άλλα Κ.Κ. όπου γης. Βεβαίως, στο 1ο Συνέδριο συμμετείχαν και ολίγοι Έλληνες, όπως ο Νικόλαος Γιαννιός, που μόλις κατάλαβαν περί τίνος πρόκειται έφυγαν αηδιασμένοι. Ιδού τι αναφέρει σχετικώς ο Γιαννιός: Ιδρυταί του ΚΚΕ, τόσον εις τας Αθήνας όσον και εις την Θεσσαλονίκην, ήσαν Ισραηλίται ή κρυπτοεβραίοι Έλληνες, το δε κίνημά των, παρ όλα τα σοσιαλιστικά φαινόμενα ή προσχήματα, ήτο εβραϊκόν εθνικιστικόν. Το υπό την ηγεσίαν μου τότε Σοσιαλιστικόν Κέντρον Αθηνών (έτος Ιδρύσεως 1911) ουδέν μέρος έλαβεν εις την ίδρυσιν του ΚΚΕ. Τουναντίον, προσεπαθήσαμεν, μεταβάντες εις τα γραφεία του, οδός Ευριπίδου, ν αποτρέψωμεν τους νεοφώτιστους κομμουνιστές από του να προσχωρήσουν εις την Μόσχαν, προβλέψαντες ποία κρίσις και ποία δεινά επερίμεναν τον σοσιαλισμόν της Ελλάδος και την Ελλάδα από την σοβιετικήν παρερμηνείαν του Μαρξισμού. Δυστυχώς, τα σοσιαλιστικά μας επιχειρήματα δεν εισηκούσθησαν, εφόσον η εβραϊκή ηγεσία είχε τους ιδικούς της ανθελληνικούς σκοπούς, οι δε γύρω αυτής Έλληνες προλετάριοι ήσαν αγράμματοι και αφελείς. Προσήλθαμεν εν τούτοις, ως μειοψηφία, εις το πρώτον Σοσιαλιστικόν Συνέδριον (1918), ηγωνίσθημεν και πάλιν, αλλ απεχωρήσαμεν εν τέλει δια να μη γίνωμεν όργανα της κομμουνιζούσης εβραϊκής πλειοψηφίας. Έκτοτε, οι παλαιοί σοσιαλισταί, επολεμήσαμεν και πολεμούμεν φανερά και τίμια τον Μπολσεβικισμόν, καθώς και τους κατοπινούς διφορούμενους συναγωνιστάς του (πηγή: Ελ. Σταυρίδη, Τα παρασκήνια του ΚΚΕ). Όποιος ΘΕΛΕΙ ΝΑ κατάλαβει καταλαβαίνει ΠΟΙΟΙ+ΓΙΑΤΙ κινούν τα νήματα..εδώ και δεκαετίες..οι Υπόλοιποι ας Κοιμηθούν απο το άλλο πλευρό..ανάλογα την Λοβοτομή Τους.

konstantinos

ΠΑΜΕ-ΦΥΓΕ-ΕΛΑ και τα ΛΕΜΕ στην Παρακάτω Γωνία....βγήκαν πάλι τα προβατάκια με τις Ντουντούκες για να μαζέψουν τον Προλετάριο Εργαζόμενο αφού πρώτα είχαν κάνει την πάπια για τις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ των Εργαζομένων στον 902 μιας και ΔΕΝ έγινε Καμία Κινητοποιήση απο το ΠΑΜΕ-ΦΥΓΕ-ΕΛΑ σε είδα αύριο..ώστε να τις Αποτρέψει,Δεν συζητώ βέβαια την Πώληση του Ραδιοφώνου στον Πλούσιο Κύπριο Καπιταλιστή..ελέω Καπιταλιστατικής Κρίσης στην Οποία το ΚΚΕ (Κουκουρούκου Ελλάδας) μετέχει Κανονικά και με τον Νόμο αφού μας λέει ότι σε συνθήκες Καπιταλιστικής Κρίσης του Κεφαλαίου εμείς ΔΕΝ μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω..!! ούτε να λειτουργήσουμε με αυτές τις Συνθήκες...Μάλιστα..ΔΕΝ θα πούμε βέβαια ότι το ΚΚΕ ΔΕΝ έχει επιτρέψει ΠΟΤΕ να γίνει Φορολογικός Έλεγχος στο "Σπίτι του Λαού"..αλήθεια ποιού λαού ακριβώς..;;;Αυτού που προκειμένου να κτιστεί το εν λόγω Μοντέρνο Κτίριο ΔΟΥΛΕΨΑΝ "Εθελοντικά" πολλοί Έλληνες Εργάτες-Τεχνίτες Κομματικά Λοβοτομημένοι..Μαύρα δηλαδή Χωρίς Ασφάλιστικες Εισφορές απο τον Εργοδότη (ΚΚΕ) και τα Αντίστοιχα Εργασιακά Δικαιώματα.Το δε ΚΚΕ σαν Ιδεολογία αντιπροσωπεύει ένα Απολίθωμα του Παρελθόντος το οποίο έχει ξεράσει η Ιστορία εδώ και κάμποσες δεκαετίες γιατί στην θεωρία μπορεί να ακούγονται καλά ή "γοητευτικά" ότι λένε σε κάποιους αλλά η ΠΡΑΞΗ απέχει παρασάγκας και εκεί ΑΠΟΤΥΧΑΝ!! άρα ΔΕΝ έχουν λόγο Ύπαρξης.Με αυτούς τους Κωμικοτραγικούς Υγιεινούς Περιπάτους στο κέντρο της Αθήνας,τον Κομματικά Ξύλινο λόγο απο την Εποχή των Δεινοσαύρων,τις Πάγιες Ανθελληνικές Θέσεις που έχουν για το Ζήτημα Μακεδονίας-Τσαμουριάς-Λαθρομεταναστευτικό + την Υποστήριξη που τους δείχνουν σε παροχές-δομές φιλοξενίας-ψήφισαν πριν μερικούς μήνες το Νομοσχέδιο για Ανέγερση Τεμένους στην Αθήνα θέμα για το οποίο πριν μερικές ημέρες το ΣτΕ απέρριψε ενστάσεις Κατοίκων του Βοτανικού για την Αντισυνταγματικότητα Του..άρα έδωσε το Κόκκινο Φως για να χτιστεί.Καρικατούρες του παρελθόντος με ιδεολογικές Αγκυλώσεις-Παθογένειες-Εσωτερικά Τραύματα Ανοίξτε το Σπίτι του Λαού στον Κόσμο,βάλτε το ΧΕΡΙ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΩΝ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΩΝ/ΣΤΕΛΕΧΩΝ του Κόμματος ΚΑΝΤΕ ΕΡΑΝΟ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ και ΔΩΣΤΕ στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ αυτο που ΛΕΤΕ αλλιώς εξαφανιστείτε απο προσώπου γης!! Τελεία&Παύλα!!!

Νίκη

Τώρα δε φτάνει τους η φωνή, δε φτάνει τους η κατάρα, για να λαλήσει το σωστό τους πρέπει καριοφύλι. ΕΥΓΕ ΣΤΟ ΠΑΜΕ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ. Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΣΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΔΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ. Σκεφτήκατε ποτέ πως ζουν εκείνοι και πως εμείς;;;; Και τα αμύθητα πλούτη τους είναι από το ξεζούμισμα της δικής μας ζωής και από τον ιδρώτα τον δικό μας. Μας θέλουν της γης τους κολασμένους. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ Π Α Μ Ε ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΣΤΕΚΕΣΑΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ.

Αντεγειάς

Ο,τι κανει το κκε είναι για το θεαθηναι και να δικαιολογήσει τον κρατικό μισθό του στους οπαδούς του. Ας αφήσει λοιπον τα ατελέσφορα πανηγύρια της μιας ώρας και τις απεργίες χωρίς απεργούς της μιας ημερας και ας κανει τον αγώνα σε διαρκεια και ενταση ετσι οπως τον έκαναν οι παλιοί πραγματικοί κομμουνιστές. Ας βρουν και τίποτα αλλους για ηγεσία διότι αυτοι που έχουν τώρα, ουτε για ζειμπεκιες δεν κανουν...

Χρησιμοι ηληθιοι

-Οταν ξυπνας απο τις 3 το πτωι για να πας στην περιφρουριαση της απεργιας ειναι επειδη εισαι κομματοσκυλο ... -Οταν απεργεις στον ιδιωτικο τομεα με αμεση απειλη την απολυση απο το καλο αφεντικουλη ειναι επειδη εισαι κρατικοδιατος... -Οταν δεχεσαι επιθεση απο εργοδοτικους χαφιεδες και αριστεροδεξιους εργολαβους της προπαγανδας εισαι κομμουνιστης παλιας κοπης... -Οταν δεν γλυφεις το αφεντικο και δεν ρουφιανευεις εργαζομενους που γραφτηκαν στο σωματειο τους τοτε για ολα φταιει η Β. Κορεα... Ρουφιανοι και λακεδες μαζευτειτε σε ενα δωματιακι. Σας περιμενουμε και να ξερετε εχουμε πολυ θυμο.... Φωναξτε και το κηδεμονα σας, δεν ειμαστε ρατσιστες!!!

Μαν

@Σ Δ Στελιο..... παλι σε βλεπω full story

φωτο

ΕΛΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ φραπε και τσιγαρο !!!!!!!! (ΦΩΤΟ)

Ubuntu

Οι φραπεδιαρηδες κατ επάγγελμα κομμουνιστες του ΠΑΜΕ ενάντια στους κατ επάγγελμα αριστερούς μιζαδωρους του Σύριζα....Η απόλυτη παρακμή

john

Η μόνη συνδικαλιστική οργάνωση εργαζόμενων που εκθέτει τα πραγματικά προβλήματά τους και αγωνίζεται όχι για μπάχαλο αλλά για τη λαϊκή χειραφέτηση, τη μαζική δράση, που αποτελεί το προαπαιτούμενο για την ανατροπή του συστήματος. Δεν υπάρχει άλλη λύση, η μόνη λύση που προσφέρουν εντός των τειχών του καπιταλισμού, οι κάθε λογής μεταρρυθμίσεις είναι ο παραπέρα σφαγιασμός δικαιωμάτων και κοινωνικής πρόνοιας με στόχο την εξυπηρέτηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων. Πανηγύριζαν τα ΜΜΕ για την αύξηση του τουρισμού...και πριν λίγες ημέρες ένα από τα φερέφωνα αυτά της αστικής ιδεολογίας παρουσίαζε εργαζόμενους σε τουριστικές επιχειρήσεις (με αντίστοιχη 'μελό' μουσική υπόκρουση) με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε σχέση με την απασχόλησή τους λίγους μήνες το χρόνο και αυτή με εξοντωτικά ωράρια και πενιχρά αμοιβόμενη. Πάνω στις ζωές των εργαζόμενων χτίζουν την καπιταλιστική τους ανάκαμψη!

yannis

στις 6.30 το πρωι , θα παρεις καφε φραπε και θα εισε στο υπουργειου του 12% και θα διαδηλωσεις, αυτο το κανουν μονο οσοι στις 20/9/2015 ηξεραν τι ψηφιζαν. Οσοι τωρα μνημονιακοι κωλωνακιωτες-νεοαριστεροι αντιδρουν και θελουν να κοροιδεψουν, ενα ειναι το πραγμα: εαν 6.30 το πρωι με το φραπε δεν μπορεις να εισε στο πεζοδρομιο ,τοτε κατσε στα τεσσερα και σου ρχετε ο Αλέξης.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕς ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕς ΑΚΙΝΗΤΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ. ===>ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ Κουρουπλής Παναγιώτης: 18 ακίνητα, 9 αποθήκες, 4 γκαράζ και 3 αυτοκίνητα Βούτσης Νικόλαος: 12 ακίνητα (7 διαμερίσματα στην Κηφισιά) . Περγαμηνές στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα ως μέλος των φοιτητικών επιτροπών αγώνα (ΦΕΑ) του ΕΜΠ. Αντιπρόεδρος του πρώτου μεταδικτατορικού Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ, που προέκυψε από το Εθνικό Συμβούλιο το 1975. Γραμματέας του ΚΣ της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος (80-85). Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Εσωτερικού και της εννεαμελούς Γραμματείας μέχρι το86. Συμμετείχε στο ΚΚΕ Εσωτερικού Ανανεωτική Αριστερά από το87-91 και στον ΣΥΝ μετά τις εκλογές του 93. Ο γιος του λήστευε (απαλλοτρίωνε ) τράπεζες.. Βαλαβάνη Όλγα Νάντια: 15 ακίνητα 800 χιλιάρικα καταθέσεις μετοχές. Τρία αυτοκίνητα. Δούρου Ρένα: 9 ακίνητα με κανα δυο χρόνια εργασία στο Δημόσιο Κουράκης: 6 ακίνητα, 100 χιλ. στην Τράπεζα Κοντονής Χαράλαμπος Σταύρος: 7 ακίνητα, 100 χιλ. καταθέσεις Κριτσωτάκης Μιχαήλ: 10 ακίνητα 100% δικά του, συνδικαιούχος σε καμιά 25ριά άλλα. Παπαδημούλης Δημήτρης: 11 ακίνητα, 500 χιλ. καταθέσεις μετρητά, πάνω από 800 χιλ. σε μετοχές και ομόλογα Μητρόπουλος Αλέξης: 12 ακίνητα Αυτός που ξέχασε να δηλώσει το 1.000.000 δολάρια αμοιβή του και καθόλου μετρητά Φωτίου Θεανώ πανεπιστημιακός: 11 ακίνητα , εκ των οποίων 1 διαμέρισμα στο Λονδίνο, 100 χιλ. λίρες στην NATWEST. Πρωτεργάτρια του πανεπιστημιακού κινήματος, από την εποχή της απεργίας των 100 ημερών του ΕΔΠ μέχρι τους πρόσφατους αγώνες ενάντια στην κατάργηση του άρθρου 16 και την εφαρμογή του νόμου Διαμαντοπούλου για τα πανεπιστήμια. Αλεξόπουλος Απόστολος: καθηγητής Πανεπιστημίου με έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα στον χώρο του Πανεπιστημίου και των Γεωτεχνικών. Μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ,πολλών επιστημονικών συλλόγων και εταιρειών 11 ακίνητα, 100 χιλ. στην τράπεζα. Καφαντάρη Χαρούλα: συνταξιούχος της Εθνικής: 5 ακίνητα δικά της και συνδικαιούχος σε άλλα 7, καμιά 100ριά χιλιάρικα στην τράπεζα σε Ευρώ και δολάρια Βασιλική Κατριβάνου: ψυχοθεραπεύτρια, εκπαιδεύτρια και διαμεσολαβήτρια στην επίλυση συγκρούσεων. Εκπαιδεύτρια και συντονίστρια ομάδων εστιάζεται στην ενδυνάμωση μειονοτικών ομάδων και πληθυσμών που βρίσκονται σε αντιξοότητα, όπως με ΜΚΟ στην Chiapas του Μεξικού και με γυναίκες στην Παλαιστίνη Γεροβασίλη Ολγα γιατρός: 8 ακίνητα Γιατρός τουλάχιστον! Καραγιαννίδης Χρήστος: ιδιωτικός υπάλληλος ΣΥΝΔΙΚΑΛΗΣΤΗΣ! 8 ακίνητα Χατζηλάμπρου

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης