Διορισμοί με ντου στην ΕΡΤ και πάρτι στο υπουργείο Οικονομικών

Διορισμοί με ντου στην ΕΡΤ και πάρτι στο υπουργείο Οικονομικών

Απίστευτο σόου με Δούρου, Βαλαβάνη, Κατρούγκαλο, Βούτση και Βίτσα για την επαναπρόσληψη των μισών καθαριστριών

Ενώ σε λίγες ώρες στις Βρυξέλλες θα πραγματοποιηθεί το πιο κρίσιμο Eurogroup, που θα δείξει αν θα ανοίξει η στρόφιγγα της ρευστότητας ή η Ελλάδα θα χτυπήσει τοίχο, στην Αθήνα το κλίμα είναι πανηγυρικό! Ενώ η χώρα παίζει το τελευταίο της χαρτί, όπως όλα δείχνουν, η εικόνα που μεταφέρεται σήμερα από Αθήνα είναι εικόνα με προσλήψεις και διορισμούς. Πριν λίγο οι απολυμένοι της ΕΡΤ με ντου μπήκαν μέσα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, ενώ από το πρωί έξω από το υπουργείο Οικονομικών έχει στηθεί ένα πάρτι για την επαναπρόσληψη μερικών από τις καθαρίστριες που είχαν απολυθεί!

Στο γλέντι στην Καραγιώργη Σερβίας έχουν δώσει το παρών η υπουργός Νάντια Βαλαβάνη, η οποία πολύ συγκινημένη και με γλυκά στα χέρια, αγκάλιαζε τις καθαρίστριες, ο κ. Κατρούγκαλος, ο οποίος μίλησε για τον αγώνα τους που κέρδισε, αλλά και η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, η οποία μίλησε και στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο». Το «παρών» στο γλέντι έδωσε και ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, αλλά και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας.

Η κ. Βαλαβάνη βγήκε ζωντανά από το σημείο στην εκπομπή του MEGA και δήλωσε: «Είχα έρθει εδώ την πρώτη ημέρα όταν δεν υπήρχε τίποτα απ’ όλο αυτό. Υπήρχε ένα πανό που έλεγε για τον αγώνα τους και καμιά 20αριά γυναίκες από πίσω που όλες μου ήταν άγνωστες και ήμουν κι εγώ άγνωστη γι΄αυτές». Πρόσθεσε επίσης: «Αυτό που γίνεται εδώ σήμερα θα πρέπει να είναι προάγγελος του τι θα γίνει αύριο σε ολόκληρη τη χώρα. Ετσι, με αξιοπρέπεια και συντεταγμένα να μπορέσουμε να μπούμε σε έναν δρόμο που να ανοίγει μία άλλη σελίδα».

Και ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο» από τις 7 το πρωί εκπέμπει από την Καραγιώργη Σερβίας, «από το στρατηγικό σημείο του εργατικού αγώνα τους που ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Μπήκαν στο Ραδιομέγαρο οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ
Οι εργαζόμενοι μπήκαν στο κτήριο με πορεία, στην κεφαλή της οποίας υπήρχαν συμβολικά δύο μικρά κοριτσια που κρατούσαν την ελληνική σημαία


Μέσα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής βρίσκονται πλέον οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αφού πριν από λίγη ώρα άνοιξαν οι πύλες και δεκάδες άτομα πέρασαν στο προαύλιο του κτηρίου σηκώνοντας τα χέρια τους σε ένδειξη νίκης.

Συγκεκριμένα περίπου στις 10:45 δόθηκε εντολή απο την απερχόμενη διοίκηση να ανοίξει η πόρτα της οδού Μεσογείων.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ μπήκαν στο κτήριο με πορεία στην κεφαλή της οποίας υπήρχαν συμβολικά δύο μικρά κοριτσια κρατώντας τη γαλανόλευκη ενώ φωνάζαν ρυθμικά το σύνθημα «η ΕΡΤ είναι ανοικτή, είναι η φωνή καθε αγωνιστή».
Στα σκαλοπάτια του Ραδιομεγάρου συγκεντρώθηκαν συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ οι οποίοι μίλησαν για μία νίκη στην οποία δεν πρέπει να καθησυχαστούν αλλα να συνεχίσουν τον αγώνα για τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Η συγκέντρωση είχε ξεκινήσει από το πρωί μετά από κάλεσμα της ΠΟΣΠΕΡΤ. Η Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της είχε παρακινήσει τους εργαζόμενους να συγκεντρωθούν μπροστά από το κτήριο και να εισέλθουν σε αυτό, επιστρέφοντας στις θέσεις τους για να εργαστούν ξανά. Η συγκέντρωση ήταν προγραμματισμένη για τις 9 το πρωί και η ανταπόκριση ήταν μεγάλη, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που δεν μπορούσαν να κρατηθούν και σκαρφάλωναν στα κάγκελα.
Όπως δηλώνουν πληρώνονται ήδη μετα την ψήφιση του νομοσχεδίου απο τις 30 Απριλίου και θελουν τα χρήματα που παίρνουν να τα δικαιολογούν.


Σε δηλώσεις του νωρίτερα ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ κ. Καλφαγιάννης ζήτησε ραντεβού με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και έκανε λόγο για προσπάθεια της κυβέρνησης για υποβάθμιση του αγώνα τους.Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΣΠΕΡΤ:

«Στις 11 Μαΐου ημέρα Δευτέρα και ώρα 09:00 Καλούμε όλους τους αγωνιζομένους εργαζόμενους της ΕΡΤ στα γραφεία της ΠΟΣΠΕΡΤ – ΕRTOPEN, ώστε να μπούμε στο ραδιομέγαρο και να απαιτήσουμε να ενταχθούμε στο πρόγραμμα της εργασίας μας, αφού και με την βούλα το δικαιούμαστε από τις 30/4/2015. 

Το πότε θα διορίσει η κυβέρνηση Διοικητικό Συμβούλιο είναι θέμα δικό της και δεν αφορά τους εργαζόμενους, που αμείβονται πλέον και θέλουν να προσφέρουν! 

Η κυβέρνηση θα μπορούσε να το έχει κάνει από τις αρχές Μαρτίου! γι’ αυτό άλλωστε ο αρμόδιος υπουργός κατέθεσε τροπολογία στο νόμο για την «αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης» η όποια ψηφίστηκε. 

Αυτή είναι η ομόφωνη απόφαση της χθεσινής μεγαλειώδους συγκέντρωσης της ΠΟΣΠΕΡΤ! 
Επίσης ομόφωνα αποφασίστηκε: 

α) Η επιστροφή όλων των συναδέλφων και η λειτουργία όλων των δομών πρέπει να γίνει ταυτόχρονα και άμεσα (έπρεπε από 26/1/15). 

β) Η απρόσκοπτη λειτουργία και συνέχεια εκπομπής από το ERTOPEN ώστε να παραμείνει ζωντανός αυτός ο αγώνας, διαρκείς παρακαταθήκη για τους μελλοντικούς αγώνες και παράδειγμα για της επόμενες γενιές. 

γ) Η στήριξη της συνδικαλιστικής δράσης και η ενίσχυση των συνδικάτων από κάθε επιβουλή της εκάστοτε εξουσίας γιατί είναι, όπως αποδείχτηκε, η μονή διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Κερδίσαμε την πρώτη μάχη αλλά αντέχουμε και συνεχίζουμε να διεκδικούμε την άρση των αδικιών και των ασαφειών του νομού. 

δ) Στήριξαν τις προτάσεις της ΠΟΣΠΕΡΤ και πιεστικά την παρότρυναν να συνεχίζει την διεκδίκηση στα δίκαια αίτημα, που είναι αξιοπρεπή, ρεαλιστικά, και άμεσα εφαρμόσιμα και αποκαθιστούν την εμπιστοσύνη, είναι δε συνεπείς με την εξασφάλιση απρόσκοπτης και με προοπτική λειτουργίας της ΕΡΤ, με όλα τα δικαιώματα για τους εργαζόμενους της, ενωμένους ενάντια στις κακοδαιμονίες και τα σκάνδαλα κομματικών εξαρτήσεων, των πραιτοριανών, της κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος και των πρακτικών του παρελθόντος. 

ε) Να γίνει άμεση συνάντηση με το νεοδιοριζόμενο ΔΣ της ΕΡΤ. 

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΜΑΙΟΥ 2015 παίρνουμε την δουλειά μας πίσω χωρίς όμως να ξεχνάμε την υπόσχεση μας για δημόσια ραδιοτηλεόραση ανοιχτή στην κοινωνία και τον αγώνα μας για τους θεσμούς, την ισονομία, τη δικαιοσύνη και το σταμάτημα των μνημονίων της ανεργίας της φτωχιάς και της εξαθλίωσης του λαού! 

Δηλώσαμε ότι δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα παρά μόνο με την πλήρη δικαίωση όλων».ΣΧΟΛΙΑ (57)

ΟΥστ και πάλι ουστ

Ξεφτιλισμένοι, αναγούλα, εμετός! Ο καρκίνος που σιγοτρώει την Ελλάδα είναι εδώ και "πανηγυρίζει" με κάθε μεγαλοπρέπεια! Μαζί με υπουργούς! Αυτοί είναι ρε η εργατική τάξη; Αυτοί είναι τα κατακάθια της κοινωνίας, οι πονηροί και οι "καπάτσοι"... Σ' αυτή τη χώρα άνθρωποι άξιοι να ασχολείται κανείς μαζί τους είναι μόνο οι αργόμισθοι, καταλάβατε τώρα πόσο σοβαρή χώρα είμαστε; Δεν υπάρχει τίποτα, καμιά δουλειά, δεν υπάρχει σάλιο, και εμείς πανηγυρίζουμε για τους δημόσιους κοπρίτες, ειδικά της ΕΡΤ, ναι ξέρω, μια ώρα δουλειά τη βδομάδα και αν... Δεν πάμε πουθενά έτσι, απ' τη μια θα έχουμε τους πατρίκιους που βρήκαν τρύπα και χώθηκαν και περνάνε τη ζωή τους χαααααλαααααράαααα και άνετα και απ' την άλλη τους πληβείους - γκαρσόνια που θα τους βγαίνει ο πάτος για 500 ευρώ και αν... Ξεφτίλα, αναγούλα, εμετός!

Αντώνιος Μαρτελάος

Μάλιστα... "Κάποιες" από τις καθαρίστριες πήραν πίσω τις δουλείες του, οι απολυμένοι της ΕΡΤ συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο ενός δημοσίου κτηρίου (με την άδεια της απερχόμενης Διοίκησης) και όλοι αυτοί μαζί οδηγούν τη χώρα στα τρίσβαθα ερέβη... Τι κρίμα που δεν φρόντισαν τις παλαιές καλές ημέρες να παίξουν το παιχνίδι του "κομιστή", για να μπορούν σήμερα να παίζουν με επιτυχία το άλλο παιχνίδι, αυτό του κήνσορα, υψώνοντας επιδεικτικά τα καλοθρεμμένα δάχτυλά τους... Ας πρόσεχαν...

αισχος

η αριστερα των λιγων βολεμένων και των πελατων. Άλλο ηταν το ηθος της αριστερας και όχι η ηθικη δικαιωση οσων μπηκαν από τα παραθυρα στο δημοσιο εις βαρος των υπολοιπων. Αισχος να παρουσιάζονται για αγωνιστες από την κ. Βαλαβανη οι πελατες Κατρουγκαλου... τι άλλο θα ακούσουμε...

να πλακώσουν

Στο ξύλο τους πουλημένους πήγαν στη νέριτ

τρακτερατος

1500000 ανεργοι ειμαστε στο πλευρο σας.θα σας πληρωνουμε με τον καφε το ποτο κ τα τσιγαρα μας.πανηγυριστε ανάλγητοι κρατικοδίαιτοι κ ντου να φαληρησουμε ολοι μαζι.

tso

ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥ ΚΕΕΡΦΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΦΙΣΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΡΑΧΤΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΤ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΑΚΟΜΑ !!! ΤΕΤΟΙΑ ΛΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΨΑΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ !!!! ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΑΚΡΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΕΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΟΥ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΑΛΟΥΝ ΜΥΑΛΟ

Χάρης

Ζήτω!!! επιτελούς περιμέναμε τόσο καιρό να επιστρέψουν τα παιδιά μας(του ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ κλπ.) που μπήκαν αξιοκρατικά!!! Ελπίζω η κυρία Κωνσταντοπούλου να είναι χαρούμενη!!!

μελίνα

Tι περιμένατε ?? Καραγκιόζηδες είναι, καραγκιοζιλίκια κάνουν...θα ήταν για γέλια όλοι τους, αν δεν ήταν επικίνδυνοι...

John

Όλα να γίνουν ΚΡΑΤΙΚΑ πλέον. Θέλουμε ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ και όχι καπιταλισμό. Διώξτε τους ΚΑΠΙΤΑΛΕΣ.

Πασοκοκλεφταράς

Και γιατί να μη χαρίσουμε την περιουσία της ΕΡΤ στο ΜΕΓΚΑ και τον ΑΝΤΕΝΑ, όπως έγινε με την κρατική Αγροτική Τράπεζα και το ΤΤ. ;

Γυφτοι,λαθρο,συνδικαλιστές,ΕΡΤ,καθαρηστριες ουστ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει τη κανει νοιάζεται για τους δημόσιους υπαλλήλους δηλαδη τους ψηφοφόρους του ολο το παλιό ΠΑΣΟΚ πήγε στο ΣΥΡΙΖΑ,νοιάζεται για τους λαθρο γιατι ηδη αρχηςει ν τους νομιμοποιεί ώστε να τους εχει μελλοντικούς ψηφοφόρους,και δινει σε γυφτους και αλλοδαπά δωρεαν επιδοματα ενοικίου ,σητηση ,φαρμακα,νοσοκομεια αφου οπως παντα ετσι και τωρα ολα τα επιδοματα,ολη την οποια βοήθεια οι γυφτοι κ τα Λλοδαπα την περνούν πρώτοι αυτοι εχουν οκτακόσια παιδια δηλώνουν μηδενικά εισοδήματα δεν προσφέρουν τιποτα κ παρόλα αυτα αυτοι εχουν τα παντα δωρεαν οι γυφτοι κ τα αλλοδαπά ειναι οι ευαίσθητες ομάδες ..πληρωνε ελληνα φορολογούμενε του ιδιωτικού τομεα ,πληρωνε ελληνα άνεργε για τον γυφτο ,για τον λαθρομουσουλμανο,για τον αλλοδαπό για το λαμόγιο της ΕΡΤ,για τις καθαρηστριες του δημοσίου πληρωνε ελληνα τις ειςφορες σου στο κρατος κ παράλληλα πληρωνε περιςςοτερα για εξετάσεις ,φαρμακα κ νοσηλεία στα νοσοκομεια ..γι τον γυφτο κ τον λαθρο ολα τζαμπα..γιατι οι γυφτοι κ οι λαθρο ειναι ευαίσθητες ομάδες..άσχετα αν οι γυφτοι κ οι λαθρο βγάζουν χιλιάδες ευρω απο εγκληματικές πράξεις απο ναρκωτικα κλοπες ληςτειες απο μαύρη εργασια ...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mytilini-epeisodia_main01

Όλα ξεκίνησαν μετά την υποστολή της σημαίας το απόγευμα της Κυριακής - Οι ακροδεξιοί πέταξαν πέτρες και φωτοβολίδες - Με φωτιές σε κάδους απάντησαν οι μετανάστες - Μετά τα επεισόδια οι αστυνομικοί απομάκρυναν από την πλατεία Σαπφούς τους πρόσφυγες