Δείτε βίντεο: Εννιάωρη κατάληψη από αντιεξουσιαστές στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Δείτε βίντεο: Εννιάωρη κατάληψη από αντιεξουσιαστές στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Επειτα από ανακοίνωση-παρέμβαση του μέλους της ΠΓ και υπεύθυνου του Τμήματος Δικαιωμάτων του κόμματος, Π. Λάμπρου

Δείτε βίντεο: Εννιάωρη κατάληψη από αντιεξουσιαστές στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
Υπό κατάληψη βρέθηκαν από τις 2 το μεσημέρι έως τις 11 το βράδυ της Κυριακής τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 50 αντιεξουσιαστές προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη, ζητώντας, μεταξύ άλλων, την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, την άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού, καθώς και των συγγενών και φίλων των μελών της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».

Κλείσιμο
Οι καταληψίες μπήκαν στο κτήριο, χωρίς να προβληθεί αντίσταση από τους φύλακες της εισόδου και χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο περαιτέρω επεισόδιο.

Στα γραφεία βρίσκονταν, εκείνη την ώρα περίπου δέκα στελέχη του κόμματος, τα οποία και αποχώρησαν, ενώ από το μεσημέρι στο ισόγειο του κτιρίου βρισκόταν του κτιρίου ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης.

Μάλιστα, λίγο μετά τις 8 το βράδυ, οι καταληψίες βγήκαν και στο μπαλκόνι των γραφείων και φώναξαν συνθήματα  όπως «κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές» και «λευτεριά σε όσους είναι στα κελιά». 

Οι αντιεξουσιαστές είχαν ανακοινώσει πως δεν επρόκειτο να αποχωρήσουν από τα γραφεία του κόμματος, αν κάποιο από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε δηλώσεις για την ενέργειά τους!

Τελικά, λίγο μετά τις 11 το βράδυ, έπειτα από ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα το μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος του Τμήματος Δικαιωμάτων του κόμματος, Π. Λάμπρου, οι διαδηλωτές αποχώρησαν από τα γραφεία του κόμματος.

Πάντως, στο παρακάτω βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε το απόγευμα στο Διαδίκτυο από αντιεξουσιαστές που συμμετείχαν στην κατάληψη, καταγράφεται καρέ-καρέ η επιχείρησή τους στην Κουμουνδούρου.





Διαβάστε την ανακοίνωση των αντιεξουσιαστών:

«Σήμερα Κυριακή 8 Μαρτίου πραγματοποιούμε κατάληψη στα γραφεία του Σύριζα. Απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των φυλακισμένων απεργών πείνας που παλεύουν για:

Κατάργηση της ειδικής αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα τους νόμους περί τρομοκρατικής και εγκληματικής οργάνωσης (νόμοι 187Α και 187).
Κατάργηση των ειδικών κατασταλτικών νόμων (κουκουλονόμος).
Κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' που αποτελούν το σύμβολο του καθεστώτος εξαίρεσης των πολιτικών κρατουμένων.
Οριοθέτηση της χρήσης και της επεξεργασίας του DNA σαν αποδεικτικό μέσο.
Επίσης στηρίζουμε το κοινό αίτημα για την άμεση απελευθέρωση του Σ. Ξηρού που εξοντώνεται καθημερινά εδώ και 13 χρόνια από το εκδικητικό κράτος καθώς και το αίτημα των μελών της Σ.Π.Φ για την απελευθέρωση των συγγενών τους.

Αναρχικές/οι , Αλληλέγγυες/οι στον αγώνα των πολιτικών κρατουμένων»











Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης